Homemade chilisaus, een saus die je eenvoudig zelf kunt maken. Chilisaus is niet alleen lekker om loempia’s in te dippen maar het is ook een handig ingrediënt in een marinade, dressing of een saus. Een onmisbaar condiment voor bij al je Aziatische gerechten.
Zelf houd ik van chilisaus met een beetje pit. De supermarktvarianten zijn vaak te zoet naar mijn persoonlijke smaak. Daarom zit er maar een ding op, zelf chilisaus maken. Je kunt zelf bepalen hoeveel suiker je erin doet en hoe pittig je hem maakt.
Homemade chilisaus
Ik gebruik voor deze chilisaus een combinatie van rode pepers met puntpaprika. Dit geeft extra kleur, een zoetig accent en het vult de saus een beetje. Ik hou namelijk van veel rode spikkeltjes in mijn chilisaus. In dit recept gebruik ik voor extra smaak een beetje vissaus. Je kunt dit vervangen voor vegan vissaus of een scheutje sojasaus voor extra umami smaak. Je kunt dit ook weglaten. Het is een lekkere toevoeging die net een beetje extra kick geeft.




