Groentechips, voor de liefhebber van groente en chips! Ik ben echt een chips fan. Het liefst eet ik mijn chips met een lekkere pittige dipsaus erbij. Het maakt mij niet zoveel uit wat voor soort chips ik eet. Aardappelchips, emping (Indische snack), tortillachips of groentechips, als het maar crunchy en een beetje zoutig is. Groentechips kun je zelf heel makkelijk maken.
Welke groenten zijn geschikt om groentechips van te maken?
Om lekkere knapperige groentechips te krijgen heb je stevige groentesoorten nodig. Je kunt groentechips maken door groenten te bakken, frituren, bakken in de airfryer of door ze te drogen in de oven of in een speciale dehydrator. Deze onttrekt het vocht uit de groenten waardoor je dus krokante chipjes krijgt.

FRITEL Friteuse FR 1465 – Frituurpan 4 liter
Fritel FR 1465: krachtige friteuse met een inhoud van 4 liter. De beste friteuse op de markt met 10 jaar garantie!
Groenten die geschikt zijn om te frituren/bakken:
- Gewone aardappel
- Zoete aardappel
- Wortel
- Bieten
- Pastinaak
De groenten snijd je in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan natuurlijk met een mes maar als je een mandoline hebt of een dunschiller kun je flinterdunne plakjes snijden. Hoe dunner de plakjes hoe krokanter de chips.

Mandoline ‘Violi’ van Gefu
Een handige compacte mandoline om groenten in perfecte plakjes te snijden. 5 verschillende diktes.
Lekkere kruiden voor op de groentechips
- Knoflookpoeder
- Paprikapoeder
- Venkelpoeder
- Kerriepoeder
- Peper en zout
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Groentechips
4
porties20
minuten0
minuten15
minuten35
minutenVan stevige groenten kun je lekkere groentechips maken. Bestrooi ze met je favoriete kruiden en serveer er een lekkere dip bij.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
2 winterpenen
2 pastinaken
1 zoete aardappel
1 rode biet
olie om in te frituren
zout naar smaak
kruiden naar smaak
BEREIDING
- Snijd de groente in dunne plakjes. Schaaf plakjes van de pastinaak en wortel en snijd plakjes van de aardappels en bietjes. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een diepe pan.
- Dep de plakjes groenten droog met een keukenpapiertje. Bak de groenten in rondes bruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat de chips uitlekken op een bord bekleed met een keukenpapiertje.
- Bestrooi de warme chipjes met een snufje zout, peper en kruiden naar wens. Het lekkerst is om ze direct op te eten, want ze verliezen na een dag wel hun knapperigheid.
AANTEKENINGEN
- Groentechips is ook lekker als bijgerecht en een lekkere aanvulling op een borrelplank.