Caesar salade met avocadodressing van Jamie Oliver. Een van de meest bekende salades ter wereld maar dan met een twist. In de dressing zit namelijk avocado en dat maakt hem extra romig wat perfect past bij deze salade. Hij voegt er naast tomaatjes ook nog bacon aan toe wat traditioneel niet in een Caesar salade zit. Maar dat maakt het juist weer leuk, om een recept net weer even iets anders te maken.
De lekkerste slasoort voor dit gerecht is Romaine sla en dit is tevens ook mijn favoriet. Heerlijk knapperig, fris en als je hem op een bepaalde manier bewaard blijft een krop wel tot 1,5 week groen en vers. In dit artikel leg ik uit hoe je sla langer vers kunt houden. Een ding dat nooit mag ontbreken bij het maken van een salade is een slacentrifuge. Het is belangrijk om sla altijd goed te wassen en in een slacentrifuge of een saladespinner draai je de blaadjes mooi droog.

Caesar salade recept
In dit recept maak je een romige dressing met avocado. Het is dus wel handig als je dan een rijpe avocado hebt. Ik koop altijd twee avocado’s, één bewaar ik op de fruitschaal en de andere in de koelkast. Ook heb ik altijd blokjes bevroren avocado in mijn vriezer. Deze kun je ontdooien en gebruiken voor deze dressing, guacamole of om te prakken voor op brood en toast.
Het makkelijkst is om de dressing voor deze salade te pureren met een staafmixer in een hoge beker. Het is de bedoeling dat het een gladde romige dressing wordt die je over de salade heen kan drizzlen.
Caesar salade met avocadodressing
4
personen20
minuten15
minuten35
minutenMaak eens een andere versie van de bekende Caesar salade. Gebruik een avocado voor het maken van de dressing.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
2 kipfilets (ongeveer 350 gram)
1 theelepel paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
1 theelepel gedroogde rozemarijn
zout en peper naar smaak
2 kropjes mini romaine sla (of een krop botersla)
halve komkommer in blokjes gesneden
10 cherry tomaatjes in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 rijpe avocado
1 teen knoflook
2 ansjovis filets
1 citroen (het sap)
4 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels Parmezaanse kaas + extra als garnering
4 plakjes streaky bacon (kant en klare gebakken bacon)
croutons (klik hier voor recept)
BEREIDING
- Leg 2 kipfilets op een stukje bakpapier en bestrooi de filets aan beide kanten met een mengsel van 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel rozemarijn, 1 mespunt cayennepeper, peper en zout. Giet er een klein scheutje olie overheen. Vouw de andere helft van het bakpapier over de kip heen en sla de filets met de deegroller plat. Je kunt ze ook platdrukken met je hand. Zet de kip even apart tot gebruik.
- Snijd of scheur 2 kropjes sla in stukken, snijd een halve komkommer en 10 tomaatjes in stukjes en doe ze in een grote kom. Knip 4 plakjes bacon in stukjes en bak croutons volgens dit recept.
- Doe in een hoge beker, 1 avocado, 1 teen knoflook, 2 ansjovis filets, 4 eetlepels Griekse yoghurt, het sap van een citroen en 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Pureer dit met een staafmixer. Breng de dressing op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Verdeel de dressing in 2 porties. Meng een deel door de sla in de kom en het andere deel gebruik je straks als dressing over de salade.
- Bak of grill de kipfilets in zijn geheel bruin en gaar en snijd deze vervolgens in schuine dunne repen.
- Schep de salade over op een groot bord en leg de reepjes kip en bacon erop. Drizzle de andere helft van de dressing er nu overheen. Het is een vrij dikke dressing, eventueel kun je hem iets verdunnen met water.
- Garneer de salade met croutons. Als laatste rasp je er nog wat Parmezaanse kaas overheen en je salade is klaar!
AANTEKENINGEN
- Tip: leg de avocadopit in de dressing om verkleuren tegen te gaan.