Blauwe rijstepap met butterfly pea tea: rijstepap maar dan net even anders! Dit gerecht krijgt door de toevoeging van butterfly pea tea een prachtige lichtblauwe kleur. Naast dat het er mooi uitziet is dit gerecht ook ideaal om restjes rijst op te maken. Serveer de rijstepap als ontbijt, dessert of tussendoortje.
Ik hou van experimenteren in de keuken. Sinds ik butterfly pea tea heb ontdekt, blijft het ene na het andere receptidee komen. Deze thee wordt gemaakt van de vlindererwtplant (butterfly pea), die bekendstaat om zijn intens blauwe kleur. De plant groeit vooral in Zuidoost-Aziatische landen, waar de bloemen worden gebruikt voor thee, kleurrijke drankjes en in allerlei gerechten. De blauwe kleur is 100% natuurlijk en verandert naar paars of roze zodra je er iets zuurs zoals citroen- of limoensap aan toevoegt.
Romige blauwe rijstepap
Als je eetspiratie al langer volgt dan weet je dat ik altijd extra rijst kook. Ik gebruik het in soepen, om nasi goreng van te maken of als bijgerecht. Dit keer maakte ik er rijstepap van, en niet zomaar rijstepap. Ik gaf het een mooie blauwe kleur. Dit deed ik met butterfly pea tea poeder. In mijn ‘blauwe’ recepten gebruik ik vaak de thee-infusie (die ik trek van de gedroogde bloemetjes) om iets blauw te maken maar dit keer gebruikte ik het poeder, ook wel ‘blauwe matcha’ genoemd. En alhoewel het er misschien chemisch of onnatuurlijk uitziet, deze blauwe kleurstof is 100% natuurlijk.
Ik schreef eerder een uitgebreid artikel over butterfly pea tea. Hierin kun je lezen wat het precies is en wat je er allemaal mee kunt maken. De rijstepap smaakt net zoals je gewend bent, lekker romig met een vleugje vanille. Het enige verschil is, dat de kleur blauw is. Heerlijk met een topping van blauwe bessen, kokosrasp en een sprinkle nougatine.
