Eetspiratie » Blauwe rijstepap met butterfly pea tea
Blauwe rijstepap met butterfly pea tea

Blauwe rijstepap met butterfly pea tea

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Blauwe rijstepap met butterfly pea tea: rijstepap maar dan net even anders! Dit gerecht krijgt door de toevoeging van butterfly pea tea een prachtige lichtblauwe kleur. Naast dat het er mooi uitziet is dit gerecht ook ideaal om restjes rijst op te maken. Serveer de rijstepap als ontbijt, dessert of tussendoortje.

Ik hou van experimenteren in de keuken. Sinds ik butterfly pea tea heb ontdekt, blijft het ene na het andere receptidee komen. Deze thee wordt gemaakt van de vlindererwtplant (butterfly pea), die bekendstaat om zijn intens blauwe kleur. De plant groeit vooral in Zuidoost-Aziatische landen, waar de bloemen worden gebruikt voor thee, kleurrijke drankjes en in allerlei gerechten. De blauwe kleur is 100% natuurlijk en verandert naar paars of roze zodra je er iets zuurs zoals citroen- of limoensap aan toevoegt.

Romige blauwe rijstepap

Als je eetspiratie al langer volgt dan weet je dat ik altijd extra rijst kook. Ik gebruik het in soepen, om nasi goreng van te maken of als bijgerecht. Dit keer maakte ik er rijstepap van, en niet zomaar rijstepap. Ik gaf het een mooie blauwe kleur. Dit deed ik met butterfly pea tea poeder. In mijn ‘blauwe’ recepten gebruik ik vaak de thee-infusie (die ik trek van de gedroogde bloemetjes) om iets blauw te maken maar dit keer gebruikte ik het poeder, ook wel ‘blauwe matcha’ genoemd. En alhoewel het er misschien chemisch of onnatuurlijk uitziet, deze blauwe kleurstof is 100% natuurlijk.


Premium Blue Matcha Thee - Blauwe Vlindererwt Poeder - Rijk aan Antioxidanten

Premium Blue Matcha Thee – Blauwe Vlindererwt Poeder – Rijk aan Antioxidanten

Blauwe matcha – een schitterend blauwe superfood vol antioxidanten die stress vermindert, je huid laat stralen én je dag een boost geeft!

Ik schreef eerder een uitgebreid artikel over butterfly pea tea. Hierin kun je lezen wat het precies is en wat je er allemaal mee kunt maken. De rijstepap smaakt net zoals je gewend bent, lekker romig met een vleugje vanille. Het enige verschil is, dat de kleur blauw is. Heerlijk met een topping van blauwe bessen, kokosrasp en een sprinkle nougatine.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Blauwe rijstepap met butterfly pea tea Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Blauwe rijstepap met butterfly pea tea

Blauwe rijstepap met butterfly pea tea

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Ontbijt, Dessert, Nagerecht, TussendoortjeKeuken: FusionNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten

Maak je rijstepap nog lekkerder en mooier door butterfly pea tea toe te voegen. De pap krijgt een prachtige lichtblauwe kleur met een 100% natuurlijke kleurstof. Serveer met fruit, kokosrasp en eventueel een sprinkle nougatine. Lekker als ontbijt, lunch, dessert of tussendoortje.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram gekookte witte rijst

  • 500 milliliter sojamelk

  • 2-3 eetlepels ahornsiroop (of ander zoetmiddel)

  • 1 theelepel vanille essence

  • mespunt zout

  • halve theelepel butterfly pea tea poeder (blauwe matcha)

BEREIDING

  • Doe 400 gram gekookte rijst met 500 milliliter sojamelk in een steelpan. Voeg een mespunt zout toe.
  • Breng dit zachtjes aan de kook en laat 15 tot 18 minuten pruttelen op laag vuur, tot de pap romig is. Roer regelmatig en voeg eventueel extra melk toe als het te dik wordt.
  • Voeg 2 tot 3 eetlepel ahornsiroop (of ander zoetmiddel) en 1 theelepel vanille essence toe en meng dit erdoorheen.
  • Als laatste voeg je een halve theelepel van het blauwe matcha poeder toe. Wil je een intensere kleur voeg dan iets meer toe. Proef op de rijstepap op smaak is en voeg eventueel nog iets van de bovengenoemde ingrediënten toe.
  • Serveer de rijstepap warm of koud. Lekker met een beetje fruit, kokosrasp en nougatine. Schenk er nog een beetje melk bij voor het serveren voor extra romigheid.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!