Aardbeien cheesecakes maar dan ‘raw’. Je hebt geen oven nodig om deze aardbeientaartjes te maken. Twee belangrijke ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn ongezouten cashewnoten en kokosolie. Dit samen met gepureerde aardbeien is de basis van deze raw en vegan cheesecakes.
Deze aardbeien cheesecakes zijn zo eenvoudig te maken, ze kunnen eigenlijk niet mislukken. Maak ze in een siliconen cupcake vormpjes of gebruik hoge uitsteekringen voor perfecte rondjes. Je maakt mini taartbodempjes van onder andere havermout en amandelmeel. Het makkelijkst is als je de vormpjes op een dienblad zet en deze, licht bestrijkt met gesmolten kokosolie en vult met een klein laagje van het havermoutmengsel. Hierop schenk je straks het cheesecake mengsel en dit mag opstijven in de diepvries. Voor het serveren haal je de vormpjes er voorzichtig af en je hebt mooie kleine cheesecakes.
Je kunt deze cheesecakes dus miniformaat, een klein formaat of een iets groter formaatje maken. Met dit recept kun je in ieder geval 4 grote gebakjes maken of een aantal kleine afhankelijk welke vormpjes je gebruikt.
Vegan aardbeien cheesecakes
Een stap in dit recept dat je beter niet over kunt slaan is het weken van de cashewnoten. Week ze minimaal 30 minuten in een ruime hoeveelheid water zodat ze zacht worden en opzwellen. Heb je minder tijd? Kook de cashewnoten dan in een pannetje water tot ze zacht zijn voor ongeveer 10 minuten. Ook is het soms handig om de dadels te weken. Bij medjoul dadels is dit meestal niet nodig. Zijn je dadels vrij hard, week ze dan 10 minuten in heet water zodat ze zacht worden. Op deze manier kun je ze makkelijker pureren.
