Eetspiratie » Aardbeien cheesecake
Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Aardbeien cheesecakes maar dan ‘raw’. Je hebt geen oven nodig om deze aardbeientaartjes te maken. Twee belangrijke ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn ongezouten cashewnoten en kokosolie. Dit samen met gepureerde aardbeien is de basis van deze raw en vegan cheesecakes.

Deze aardbeien cheesecakes zijn zo eenvoudig te maken, ze kunnen eigenlijk niet mislukken. Maak ze in een siliconen cupcake vormpjes of gebruik hoge uitsteekringen voor perfecte rondjes. Je maakt mini taartbodempjes van onder andere havermout en amandelmeel. Het makkelijkst is als je de vormpjes op een dienblad zet en deze, licht bestrijkt met gesmolten kokosolie en vult met een klein laagje van het havermoutmengsel. Hierop schenk je straks het cheesecake mengsel en dit mag opstijven in de diepvries. Voor het serveren haal je de vormpjes er voorzichtig af en je hebt mooie kleine cheesecakes.

Je kunt deze cheesecakes dus miniformaat, een klein formaat of een iets groter formaatje maken. Met dit recept kun je in ieder geval 4 grote gebakjes maken of een aantal kleine afhankelijk welke vormpjes je gebruikt.

Vegan aardbeien cheesecakes

Een stap in dit recept dat je beter niet over kunt slaan is het weken van de cashewnoten. Week ze minimaal 30 minuten in een ruime hoeveelheid water zodat ze zacht worden en opzwellen. Heb je minder tijd? Kook de cashewnoten dan in een pannetje water tot ze zacht zijn voor ongeveer 10 minuten. Ook is het soms handig om de dadels te weken. Bij medjoul dadels is dit meestal niet nodig. Zijn je dadels vrij hard, week ze dan 10 minuten in heet water zodat ze zacht worden. Op deze manier kun je ze makkelijker pureren.


Mix it up!
Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 - Blender

Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 – Blender

1200 Watt. Ook geschikt voor bevroren fruit en ijsblokjes!

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Gebak, Brunch, Tussendoortje, DessertKeuken: InternationaalNiveau: Gemiddeld
Porties

4

porties
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

0

minuten
Rusttijd

45

minuten
Totale tijd

1

uur 

15

minuten

Aardbeien cheesecakes maar dan ‘raw’. Je hebt geen oven nodig om deze aardbeientaartjes te maken. Twee belangrijke ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn ongezouten cashewnoten en kokosolie. Dit samen met gepureerde aardbeien is de basis van deze raw en vegan cheesecakes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 75 gram havermout

  • 75 gram amandelmeel

  • 4 grote medjoul dadels (ontpit)

  • 2 eetlepels water

  • 150 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten

  • 100-125 milliliter warm water

  • halve citroen (sap)

  • 1 theelepel biologische citroenrasp

  • 50 milliliter ahornsiroop

  • 100 milliliter gesmolten kokosolie

  • 250 gram verse aardbeien of diepvries aardbeien

  • 1 eetlepel kokosrasp

  • 1/4 theelepel zout

BEREIDING

  • Doe 150 gram cashewnoten samen met 100 milliliter warm water in de blender en laat dit weken voor ongeveer 30 minuten. Terwijl de cashewnoten weken maak je het mengsel voor de taartbodempjes, gebruik hiervoor een hakmolentje.
  • Meng 75 gram havermout, 75 gram amandelmeel, 4 ontpitte medjoul dadels, 100 milliliter water en een 1/4 theelepel zout tot een plakkerig mengsel. Zet dit apart tot gebruik.
  • Smelt 3 eetlepels kokosolie in een pannetje zodat je ongeveer 100 milliliter hebt.
  • Blend nu de cashewnoten met het water, 100 milliliter kokosolie, 50 milliliter ahornsiroop, het sap van een halve citroen en 1 theelepel citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg vervolgens 250 gram verse aardbeien (of ontdooide diepvries aardbeien) toe en blend dit helemaal fijn tot er een roze mengsel ontstaat.
  • Proef het aardbeienmengsel en pas de smaak nog aan indien nodig. Voeg eventueel extra ahornsiroop of een snufje zout toe.
  • Besmeer de vormpjes die je wil gaan gebruiken met een beetje kokosolie. Zet de vormpjes op een dienblad bekleed met bakpapier. Schep er per vormpje 1 tot 2 eetlepels van het havermoutmengsel in en smeer het uit met de achterkant van de lepel. Druk het goed aan.
  • Als alle vormpjes gevuld zijn met het havermoutmengsel schenk je het cheesecake mengsel erop. Laat een klein randje vrij aan de bovenkant. Zet ze met het dienblad in de diepvries voor ongeveer 45 minuten.
  • De cheesecake mag nog een beetje zacht zijn, ze hoeven niet volledig bevroren te zijn. Haal de taartjes uit de vormpjes, leg er een paar plakjes verse aardbei op en bestrooi met een beetje kokosrasp.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!