Cassave chips, niet te verwarren met cassave kroepoek. Cassave is een eetbare wortelknol. Deze knol is een beetje te vergelijken met aardappel, je kunt er alle kanten mee op. Als je cassave vermaalt, krijg je tapiocameel. Dit meel wordt in de keuken gebruikt om iets te binden of in glutenvrije […]
Vegetarische recepten
Ontdek smakelijke vegetarische recepten bij Eetspiratie! Zonder vlees en vis, maar vol heerlijke groenten, peulvruchten en vleesvervangers zoals paddenstoelen, noten en creatieve plantaardige ingrediënten. Perfect voor voedzame en smaakvolle maaltijden.
Boekweit wraps
Boekweit wraps, lekker hartig en nootachtig van smaak. Ik had nog boekweitmeel in mijn voorraadkast en zat te denken wat ik hier eens van ging maken. Dit zaad (want het is geen graan) gebruik ik graag omdat het een lekkere hartige smaak heeft. Het is heel eenvoudig in gebruik. Je […]
Simpel bananenijs
Simpel bananenijs, ijs wat je maakt van een stel bruine bananen die maar zielig op je fruitschaal liggen. Gooi dus nooit je bruine bananen weg. Je kunt hier het allerlekkerste (soft)ijs van maken. En het leuke is, je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig. Dit ijs wordt ook […]
Knapperige koolsalade
Knapperige koolsalade ook wel bekend als ‘coleslaw’. Deze koolsalade is een bekend (bij)gerecht wat vaak geserveerd wordt bij een broodje pulled pork. Maar deze salade is ook een lekker zomers gerecht wat perfect past bij de barbecue. Door de knapperige kool en de romige dressing is deze salade bij veel […]
Appelmoes
Appelmoes, daar kan ik zo een hele pot van opeten, vooral als deze lekker koud is! Het is een lekker bijgerecht, een makkelijk tussendoortje maar ook een slim ingrediënt in bijvoorbeeld baksels zoals een brownie. Het is ook een prima vervanger voor ei in vegan pannenkoeken. Je maakt appelmoes eenvoudig […]
Sandwich met gegrilde groenten
Sandwich met gegrilde groenten, weer eens wat anders dan een saaie boterham met kaas. Gegrilde groenten zijn perfect om een broodje mee te beleggen. Deze veggie sandwich is lekker, ziet er heerlijk uit en is ook nog eens gezond. Een crunchy topping en een spread zoals hummus mag ook niet […]
Kokosslagroom
Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten, omdat je geen lactose verdraagt, eet je plantaardig of heb je een vegan leefstijl? Dan word je heel blij van deze slagroom! Met een blikje vette kokosmelk die je een nachtje in de koelkast hebt laten staan, klop […]
Dukkah dip
Dukkah dip, een heerlijk krokant mengsel van geroosterde noten, kruiden en specerijen. Je eet het als ‘dip’ of strooit het als crunchy topping op allerlei gerechten. Het geeft je salade extra crunch of je broodje hummus net die pittige smaak. Geroosterde/gegrilde groenten, sandwiches of wraps worden nog lekkerder met een […]
Ingelegde gember (voor salades en sushi)
Ingelegde gember (voor salades en sushi). Deze pittige plakjes gember ken je misschien van je favoriete sushirestaurant. Er staat altijd een klein schaaltje op tafel naast je sushi. Maar waar dient dit voor? Gember wordt gebruikt om je smaak te neutraliseren. Omdat je bij het eten van sushi zoveel verschillende […]
Rucolapesto
Rucolapesto, een lekkere pesto met een nootachtige smaak. Het is altijd handig om een potje pesto in je koelkast te hebben. Je kunt hier namelijk allerlei lekkere gerechten mee maken. Gebruik het voor een pastagerecht, besmeer je tosti ermee of schep een beetje in je soep. Deze rucolapesto geeft elk […]
Gado Gado
Gado gado een salade uit de Indonesische keuken met groenten met pindasaus. Een heerlijk gerecht waar ik goede herinneringen aan heb. Het doet mij denken aan de warme zomers toen ik nog thuis woonde. Op de heetste zomerse dagen maakte mijn moeder een bord vol groenten, rijst (soms met een […]
Bananen chocoladecake
Bananen chocoladecake, bananen en chocolade zijn een perfecte combinatie. Doe er een aantal andere ingrediënten bij en maak er een lekkere cake van. Het is ook een perfecte manier om die (over)rijpe bananen een smakelijk tweede leven te geven. Deze cake is ideaal als je een keer zin hebt in […]
Basis tomatensaus voor pasta
Basis tomatensaus voor pasta, hoe maak je dat? Je hoeft helemaal geen kant en klare tomatensaus te kopen. Je maakt deze heel eenvoudig zelf met verse ingrediënten en de lekkerste gepureerde tomaten die je kunt vinden. Dit recept is een basis, dus ben creatief en maak deze saus naar je […]
Detoxsoep met bleekselderij en venkel
Detoxsoep met bleekselderij en venkel, een gezonde groene soep. Veel mensen gruwelen al bij het woord bleekselderij, maar waarom eigenlijk? Bleekselderij is hartstikke lekker en gezond. Waarschijnlijk eet je vaker bleekselderij dan je denkt. Het zit bijvoorbeeld in een gerecht zoals ragu Bolognese en het is een basis ingrediënt voor […]
