Eetspiratie » Romige avocado kipsalade
Romige avocado kipsalade

Romige avocado kipsalade

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Je kent ze wel, die salades in bakjes voor op je brood of op een toastje. Dit is ook zo’n soort salade maar deze vind je alleen niet in de supermarkt. Deze romige avocado kipsalade maak je heel eenvoudig zelf.

Het blog Oh My Foodness kennen jullie vast wel. Sabine maakte een recept van mij, de Indo pulled pork en plaatste deze op haar blog. Ik vond het daarom wel leuk idee om dus ook een recept van haar blog te maken. Ik had haar avocado kipsalade een tijdje geleden al voorbij zien komen. Toevallig had ik net een perfect rijpe avocado op mijn fruitschaal liggen, dus ben ik meteen aan de slag gegaan.


Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Het recept heb ik hier en daar naar eigen smaak aangepast, want ik volg nooit een recept helemaal. Bij deze salade kun je helemaal los gaan met de kruiden die je lekker vindt. Zelf ben ik fan van koriander maar hou je daar niet van dan laat je het gewoon weg.

Romige avocado kipsalade

Romige avocado kipsalade

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

25

minuten

Deze romige avocado kipsalade is heerlijk voor op brood of op een toastje. Makkelijk te maken, eiwitrijk en vol vezels. Een gezonde salade die niet mag ontbreken in je kookrepertoire.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram kipfilet of kiphaasjes

  • 1 rijpe avocado

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

  • 1 teen knoflook, geraspt

  • halve theelepel gedroogde chilivlokken

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of 1 maggiblokje

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 eetlepel verse peterselie of koriander, fijngehakt

  • 250 milliliter water

  • peper en zout

BEREIDING

  • Zet een pan met 250 milliliter water op en breng het aan de kook. Voeg 1 eetlepel groentebouillonpoeder en 2 laurierblaadjes aan het water toe. Als het water kookt leg je er 150 gram kip erin en laat dit zachtjes garen op een laag vuurtje voor ongeveer 15 minuten.
  • Neem een diep bord en prak de avocado fijn. Bewaar de pit nog even. Voeg 1 eetlepel yoghurt, 1 teen geraspte knoflook, een halve theelepel chilivlokken, een snufje zout en vers gemalen zwarte peper toe.
  • Haal de gare kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Voeg de kip bij de avocado en meng het goed door elkaar. Hak 1 eetlepel verse peterselie of koriander fijn en meng dit door de salade heen. Proef of de salade op smaak is en voeg indien nodig nog extra chilivlokken, peper of zout toe.
  • Een restje salade bewaar je in de koelkast. Leg de avocadopit erin om verkleuring tegen te gaan.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!