Eetspiratie » Romige artisjok salade voor op brood, bagels en sandwiches
Romige artisjok salade voor op brood bagels en sandwiches

Romige artisjok salade voor op brood, bagels en sandwiches

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Romige artisjok salade voor op brood, bagels en sandwiches. Artisjokken vond ik altijd maar een mysterieuze groente. Maar toen ik in Frankrijk voor het eerst artisjok at op een pizza, was ik verkocht. Tot op heden heb ik alleen nog de variant uit blik en pot gebruikt, ook voor dit recept. Een verse artisjok bereiden staat nog op mijn lijstje, maar eerlijk gezegd vind ik ze best intimiderend! Artisjokken uit blik en pot werken voor mij prima.

Deze romige broodsalade lijkt qua ingrediënten een beetje op de vissalade die mijn moeder vroeger altijd maakte. Ze maakte dit met ui, augurk en mayonaise. Vroeger op woensdagmiddag als ik en mijn broertje om half 1 uit school kwamen stond er altijd een ‘vissalade’ klaar voor op brood. Vaak met makreel en soms met tonijn. Deze artisjok salade doet me daar weer aan denken. Dit recept kun je dus ook heel goed maken met artisjokken in plaats van vis. Wil je de salade toch een vissmaak geven, voeg dan fijngemalen norivel toe voor een ziltig accent.


Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Romige vegan artisjok salade

Sinds ik artisjokken ontdekt heb, verwerk ik ze steeds vaker in gerechten. Mijn voorkeur gaat uit naar de variant op water en heel soms koop ik ze op olie. Ik gebruik ze in mijn zoetzure kikkererwtensalade, op zelfgemaakte pizza’s, in salades, als dip en in pastagerechten. Artisjokken zijn gezond, bevatten veel vezels, weinig calorieën en zitten boordevol vitamines. Deze broodsalade is lekker op bagels, geroosterd zuurdesembrood of maak er een sandwich van. Het kan ook prima op een toastje bij de borrel, op crackers of rijstwafels.

Ik gebruik plantaardige ingrediënten zoals sojayoghurt en plantaardige mayonaise om deze salade te maken, maar dat is mijn persoonlijke keuze. Hierdoor is deze artisjok salade vegan. Maak de salade met de ingrediënten die jij lekker vindt en in huis hebt.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Romige artisjok salade voor op brood bagels en sandwiches Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Romige artisjok salade voor op brood, bagels en sandwiches

Romige artisjok salade voor op brood, bagels en sandwiches

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Bijgerecht, Lunch, BorrelhapjeKeuken: FusionNiveau: Makkelijk
Porties

6

porties
Bereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

15

minuten

Met artisjokken uit blik of pot maak je heel eenvoudig een lekkere romige salade voor op brood, bagels of een sandwich. Ook lekker op een toastje bij de borrel of als tussendoortje op een rijstwafel.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik artisjokharten op water (400 gram)

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 2 augurken, in blokjes gesneden

  • 2-3 eetlepels augurkennat

  • 1 eetlepel kappertjes

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • halve theelepel uienpoeder

  • 2 eetlepels (plantaardige) mayonaise

  • 1 eetlepel (soja) yoghurt

  • 1 theelepel (pittige) mosterd

  • peper en zout

BEREIDING

  • Giet de artisjokharten af en spoel ze kort onder de kraan. Knijp het vocht eruit en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Hak ze met een mes zo grof of fijn als je wilt. Doe dit een een bak of kom.
  • Snipper vervolgens de rode ui, en snijd 2 augurken in kleine blokjes. Doe dit bij de artisjokken..
  • Doe hier een halve theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel uienpoeder, 1 eetlepel kappertjes en 2 tot 3 eetlepels augurkennat bij.
  • Voeg 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel (soja) yoghurt en 1 theelepel mosterd toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een goede snuf zout en vers gemalen zwarte peper.
  • Proef en voeg naar smaak nog extra augurkennat, of iets extra’s van de andere ingrediënten toe. Bewaar de salade in de koelkast.
  • Lekker op een broodje, bagel of als sandwich. Bewaar de salade tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen: