Mango salade, fris, fruitig met een Aziatische dressing. Er is niks lekkerder dan een rijpe zoete mango. Heerlijk bij het ontbijt, als tussendoortje of in een salade. Mango past heel goed bij Aziatische gerechten. Deze mango salade is niet alleen kleurrijk, hij zit ook vol met lekkere groenten en Thaise smaakmakers.
Deze zomerse kleurrijke salade is eigenlijk heel makkelijk te bereiden. Een mango heeft al veel smaak van zichzelf dus veel ingrediënten heb je niet nodig. Dit bijgerechtje heeft iets weg van een frisse salsa en je kunt het bij verschillende gerechten serveren. Het is heerlijk bij rijst of udon noedels.
Aziatische mango salade
Het is wel belangrijk dat je een goede rijpe mango gebruikt. Een rijpe mango is zoet, is sappig en het sap maakt de dressing extra lekker. Kun je nu geen rijpe mango vinden, ik heb deze salade ook weleens gemaakt met diepvries mangoblokjes. Dit werkte ook prima. De blokjes ontdooien vrij snel en de de mango is rijp, zacht en zoet.
Voor extra kleur kun je rode besjes (aalbessen) toevoegen. Maar zijn die niet in het seizoen, dan zijn granaatappelpitjes een lekker alternatief. In deze salade zitten alle smaken. Zoet, zuur, zout en pittig. Garneer net voor het serveren met geroosterde pinda’s of cashewnoten. Als je het lekker vindt maak je de salade af met een paar blaadjes koriander.