Eetspiratie » Mango salade
Mango salade

Mango salade

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Mango salade, fris, fruitig met een Aziatische dressing. Er is niks lekkerder dan een rijpe zoete mango. Heerlijk bij het ontbijt, als tussendoortje of in een salade. Mango past heel goed bij Aziatische gerechten. Deze mango salade is niet alleen kleurrijk, hij zit ook vol met lekkere groenten en Thaise smaakmakers.

Deze zomerse kleurrijke salade is eigenlijk heel makkelijk te bereiden. Een mango heeft al veel smaak van zichzelf dus veel ingrediënten heb je niet nodig. Dit bijgerechtje heeft iets weg van een frisse salsa en je kunt het bij verschillende gerechten serveren. Het is heerlijk bij rijst of udon noedels.

Aziatische mango salade

Het is wel belangrijk dat je een goede rijpe mango gebruikt. Een rijpe mango is zoet, is sappig en het sap maakt de dressing extra lekker. Kun je nu geen rijpe mango vinden, ik heb deze salade ook weleens gemaakt met diepvries mangoblokjes. Dit werkte ook prima. De blokjes ontdooien vrij snel en de de mango is rijp, zacht en zoet.


Deegschraper Hendi - RVS - 150 x 110mm - Deegsteker

Deegschraper Hendi – RVS – 150 x 110mm – Deegsteker

Een deegschraper is niet alleen handig bij bakrecepten, maar ook om grote hoeveelheden gesneden groenten in één keer op te scheppen.

Voor extra kleur kun je rode besjes (aalbessen) toevoegen. Maar zijn die niet in het seizoen, dan zijn granaatappelpitjes een lekker alternatief. In deze salade zitten alle smaken. Zoet, zuur, zout en pittig. Garneer net voor het serveren met geroosterde pinda’s of cashewnoten. Als je het lekker vindt maak je de salade af met een paar blaadjes koriander.

Mango salade

Mango salade

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: BijgerechtKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Bereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

15

minuten

Een frisse kleurrijke salade met mango en een Aziatische dressing. Lekker als bijgerecht, zomerse salade of bij de barbecue. Deze salade kun je maken met verse rijpe mango’s maar ook met de diepvriesvariant.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 rijpe mango’s, in blokjes

  • halve komkommer, in halve maantjes gesneden

  • 1 rijpe avocado, in blokjes

  • 1 rode ui, in halve maantjes

  • 2 bosuitjes, in ringetjes

  • 1 rode peper, in ringetjes

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • halve biologische limoen (sap en rasp)

  • 1 eetlepel Thaise vissaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s of cashewnoten

  • optioneel: verse koriander/rode besjes of granaatappelpitjes

BEREIDING

  • Snijd 2 rijpe mango’s in blokjes, doe ze in een ruime schaal en knijp het vruchtvlees rondom de pit boven de schaal uit.
  • De halve komkommer en de rode ui snijd je in halve maantjes, 2 bosuitjes en 1 rode peper in ringetjes. Voeg dit bij de mango in de schaal.
  • Maak een dressing van 2eetlepels zoete chilisaus, 1 eetlepel Thaise vissaus, sap en rasp van een halve limoen en 1 theelepel sesamolie. Zet apart tot gebruik.
  • Rooster 2 eetlepels pinda’s of cashewnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn.
  • Halveer de avocado en schep er met een theelepel kleine stukjes uit en voeg deze bij de salade. Hussel de salade met je handen door elkaar en voeg de dressing toe. Voeg de besjes of granaatappelpitjes ook toe als je die gebruikt.
  • Schep de salade over in een mooie kom of schaal en garneer met de geroosterde pinda’s of cashew’s en een paar blaadjes verse koriander. Serveer de salade direct.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!