Eetspiratie » Hoofdgerecht » Pagina 19

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten voor elke avond: van Indische en Indonesische recepten tot smaakvolle vegetarische en vegan opties, slowcooker- en multicookermaaltijden, ovenschotels en voedzame salades – met een persoonlijke en eigentijdse twist.

Saté recepten, satésaus en marinade

Saté recepten, satésaus en marinade

Saté recepten, satésaus en marinade. De geur van de barbecue in de zomer doet mij meteen denken aan saté. Dit inspireerde mij om een artikel te schrijven over alles wat met saté te maken heeft. Het begint met een lekkere marinade, daarna rijg je de saté, gevolgd door een lekkere […]

Broodje pulled veggie

Broodje pulled oesterzwam

Broodje pulled oesterzwam, een vegan/plantaardig alternatief voor een broodje ‘pulled pork’. De oesterzwam is een veelzijdige paddenstoel. Je kunt er de meest heerlijke gerechten mee maken. Oesterzwammen zijn makkelijk te bereiden in een pan, oven of in de airfryer. Je scheurt/pulled ze in reepjes waardoor ze een vleesachtige textuur krijgen. […]

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ja, daar zijn ze weer: slavinken! Een tijdje terug deelde ik het recept voor slavinken in kruidige tomatensaus en deze waren zo goed bevallen dat ik nog een ander recept met slavinken bedacht heb. Mijn kinderen vroegen ook wanneer ik weer slavinken ging […]

Salade met krokant gehakt

Oosterse salade met krokant gehakt

Oosterse salade met krokant gehakt. Dit recept is geïnspireerd op één van de lekkerste recepten van Jamie Oliver namelijk: ‘Asian crispy beef’. Dit recept komt uit het boek, Everyday super food. Ik ben gek op dit soort recepten, alles wat ik lekker vind zit erin! Noedels, een berg groenten en […]

Kip met zwarte peper en noedels slowcooker

Kip met zwarte peper en noedels uit de slowcooker

Kip met zwarte peper en noedels uit de slowcooker. Ik ben gek op pittig eten en ook op vers gemalen zwarte peper. De pepermolen staat dan ook altijd dicht in mijn buurt op tafel. Ik geef graag een paar extra draaien aan de pepermolen omdat ik de smaak en geur […]

Koreaanse courgettepannenkoekjes - hobak jeon

Koreaanse courgette pannenkoekjes – hobak jeon

Koreaanse courgette pannenkoekjes – hobak jeon, een lekker en makkelijk gerecht. Serveer deze groentepannenkoekjes met een dip van sojasaus en sesamzaadjes. Heerlijk als snack, bijgerecht en ideaal als je – net als ik – een hoop courgettes hebt uit de moestuin.

Satésaus

Satésaus

Satésaus, saus die je serveert over geroosterd vlees (of tahoe en tempeh) op een stokje. Deze saus is iets dikker en kruidiger van smaak dan bijvoorbeeld de pindasaus wat je bij gado gado (Indische salade) serveert. Het is altijd handig om een goed satésaus recept in je kookrepertoire te hebben.

Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus

Sticky tofu met honing en sojasaus

Sticky tofu met honing en sojasaus, een perfecte combinatie. Dit op een Koreaans geïnspireerd gerecht is heerlijk als bijgerecht, een lekkere aanvulling bij de hotpot of ‘bao night’ en zelfs lekker als snack. Makkelijk te maken met ingrediënten uit de voorraadkast.

Kip ketjap

Kip ketjap

Kip ketjap, het lievelingsgerecht van mijn wederhelft. Als ik hem wil blij maken met eten dan weet ik precies wat ik moet maken. Dit is al jaren zijn lievelingsgerecht. Toen ik voor het eerst bij hem bleef eten ging hij dit gerecht halen bij de Chinees. Het was inderdaad lekker, […]

Massaman curry (Thaise curry)

Massaman curry (Thaise curry)

Massaman curry (Thaise curry), een gerecht met al mijn favoriete ingrediënten. De basis van elke curry is natuurlijk een currypasta of boemboe. Deze kun je makkelijk halen uit een pakje, maar nog lekkerder is om deze zelf te maken. Het gerecht vergt even wat tijd maar daar krijg je iets […]

Gehaktballetjes in ketjap pindasaus (slowcooker)

Gehaktballetjes in ketjap pindasaus uit de slowcooker

Gehaktballetjes met ketjap pindasaus uit de slowcooker, als ik even geen Eetspiratie heb dan val ik vaak terug op gehaktballetjes. Gehaktballetjes zijn namelijk erg handig, want je kunt ze met van alles combineren. Wat nog lekkerder is, zijn gehaktballetjes in een saus. Geïnspireerd door de roedjak (een pittig dipsausje met […]

Pangsit goreng met gehakt

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Pangsit goreng met gehakt en garnaal. Ben je ook zo gek op Indische hapjes? Van alle hapjes is pangsit goreng toch wel mijn favoriet. Deze krokante deegpakketjes eet je met een lekkere dip zoals chilisaus of een ketjapsausje. Eerder deelde ik al een pangsit recept met kip en bieslook. Deze […]

Pho Ga Vietnamese kippensoep

Pho Ga (Vietnamese kippensoep)

Pho Ga (Vietnamese kippensoep), een heerlijke kruidige soep met sterke smaken. Deze soep is gevuld met rijstnoedels, verse kruiden en smaakmakers zoals sojasaus, vissaus en limoensap. Pho maak je door een bouillon te trekken van ui, knoflook, gember en specerijen. Deze worden eerst aangebakken zodat alle smaken goed vrijkomen. Dit […]

Salade met gebakken tempeh

Salade met gebakken tempeh

Salade met gebakken tempeh, lekkere groenten met stukjes knapperige, sticky tempeh. Mijn liefde voor tempeh is ontstaan toen ik klein was. Oma had standaard een pot met sambal goreng tempeh op de keukentafel staan om uit te snoepen. Naast dat het lekker is, is tempeh ook nog eens een goede […]