Snelle wok met gehakt en bosui, oftewel: Korean beef. Het is een gerecht in de categorie ‘low budget’. Met maar een paar ingrediënten zet je snel een lekker gerecht op tafel. Het recept is niet hetzelfde als het origineel, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. In plaats van […]
Hoofdgerecht
Hoofdgerechten voor elke avond: van Indische en Indonesische recepten tot smaakvolle vegetarische en vegan opties, slowcooker- en multicookermaaltijden, ovenschotels en voedzame salades – met een persoonlijke en eigentijdse twist.
Pittige tofu uit de wok
Pittige tofu uit de wok, een recept geïnspireerd op het ‘black pepper tofu’ recept van Ottolenghi. Pepers en tofu zijn wat mij betreft een perfecte combinatie. Tofu is sowieso een ingrediënt waar je qua smaak alle kanten mee op kunt. En aangezien ik gek ben op zowel tofu als pepers […]
Sambal goreng witlof met vis
Sambal goreng witlof met vis. Dit recept is van mijn moeder en het is een bijzonder en lekker gerecht. Niet iedereen zal hier fan van zijn maar het is een van mijn favoriete gerechten die mijn moeder altijd maakte. Als ik het nu eet denk ik aan vroeger. Het is […]
Griekse kipspiesjes
Griekse kipspiesjes van de barbecue, een soort saté maar dan net even anders. Je kent het misschien ook wel als souvlaki, dit is geroosterd vlees op een stokje. Voor dit recept gebruik je kip met lekkere mediterrane kruiden. Wil je de Indische sateetjes een keertje afwisselen of wil je een […]
Souvlaki
Souvlaki, een gerecht dat we veel aten tijdens onze vakantie op Corfu. Naast stifado en Griekse salade was dit een van de meest populaire gerechten die daar geserveerd werden. Souvlaki is gekruid vlees op een stokje wat wordt bereid op de barbecue of grill. Je kunt dit bereiden met verschillende […]
Varkensspiesjes met kruidige rub en barbecuesaus
Sinds ik mijn saté barbecue heb ben ik heel actief aan de slag gegaan verschillende soorten recepten. Roosteren op een saté barbecue werkt veel makkelijker en sneller dan zo’n grote barbecue. Vroeger vond ik barbecueën altijd een heel gedoe, nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. In […]
Saté pentol (saté van gehakt)
Saté pentol (saté van gehakt). Kleine gehaktballetjes op een stokje die je roostert op de (saté)barbecue. Deze saté (ook wel saté pentul genoemd) is weer eens iets anders dan de bekende kipsaté met satésaus. Het fijne van dit recept is dat bijna iedereen het lust, het is makkelijk te maken […]
Sambal goreng boontjes met gehakt
Sambal goreng boontjes met gehakt, een gerecht in de categorie 15 minute meals! Ik hield een soort challenge voor mezelf, namelijk: hoelang kan ik het volhouden om geen boodschappen te doen. Het idee was om dus te koken met de ingrediënten die we hadden in de koelkast, in de vriezer […]
Saté van de saté barbecue
Saté van de saté barbecue, de lekkerste manier om saté te bereiden. Iedereen die ook maar een beetje Indische/ Indonesische roots heeft zal in zijn schuur een saté barbecue hebben staan. Dit is namelijk is namelijk een onmisbaar item in de Indofood keuken. Maar wat is er nu zo speciaal […]
Sayur lodeh (groentecurry)
Sayur lodeh (groentecurry), een bekend gerecht uit de Indonesische keuken van (gemengde) groenten gestoofd in kokosmelk. Eigenlijk is het een kruidige curry die voornamelijk bestaat uit groenten. Een bordje sayur lodeh met rijst en sambal is al een hele maaltijd op zich. Hoe langer de smaken kunnen intrekken, hoe lekkerder […]
Yakitori (Japanse kipsaté)
Yakitori (Japanse saté). Tijdens een sushi avondje in een restaurant at ik weer eens yakitori, oftewel Japanse kipsaté. Deze kleine spiesjes wilde ik thuis ook eens gaan maken. Kenmerkend voor dit gerecht is de grillsmaak en daarom kun je deze saté dus heel goed op een (saté)barbecue bereiden.
Griekse salade
Griekse salade, een klassieke salade met kleurrijke verse ingrediënten. Een maaltijd op zichzelf, die het lekkerst is op warme zomerse dagen. Maar ook een heerlijk bijgerecht bij gegrild vlees of Griekse stifado (stoofvlees). Traditioneel wordt de salade geserveerd met (plat)brood. Je kunt deze salade naar eigen smaak en wens aanpassen.
Echte Griekse stifado uit de slowcooker
Echte Griekse stifado uit de slowcooker. Tijdens mijn vakantie op Corfu at ik voor het eerst stifado (een stoofpot met rundvlees) en het is een heerlijk gerecht. Omdat je dit natuurlijk perfect kunt bereiden in de slowcooker heb ik het recept gevraagd aan de chefkok van het hotel en ik […]
Gerechten voor een warme zomerse dag
Gerechten voor een warme zomerse dag. Als het zomers warm is heb ik vaak niet zoveel zin in ‘zwaar’ en warm eten. Het liefst eet ik iets lichts en fris zoals een groot stuk watermeloen, een salade of een snel en makkelijk te bereiden gerecht. Om jou (en ook mezelf) […]