Havermoutpannenkoekjes met warm fruit, lekker, makkelijk en vezelrijk. Dit simpele pannenkoekjesrecept maak je met havermeel. Dit kun je zelf maken door havermout te vermalen. Hiermee kun je heerlijke luchtige en voedzame pannenkoekjes bakken. Serveer ze met zelfgemaakte frambozensaus.
Dit recept komt uit het boek Simply Nigella van Nigella Lawson. Volgens haar zijn pannenkoekjes zo lekker door wat je erbij serveert. Zij serveert er frambozensaus bij. Maar je kunt deze saus natuurlijk maken met allerlei soorten fruit zoals, aardbeien, blauwe bessen of bramen. De saus maak je heel eenvoudig door (bevroren) fruit te koken samen met een beetje honing tot het een puree wordt.
Havermoutpannenkoekjes recept
De makkelijkste manier om pannenkoekjes te bakken is op een bakplaat of een kleine koekenpan. Dit is het perfecte formaat voor pannenkoekjes. Bij een beslag met havermeel zul je merken dat het beslag naarmate het staat steeds dikker wordt. Roer het daarom regelmatig even door en voeg indien nodig een extra scheutje water of melk toe.



