Eetspiratie » Havermoutpannenkoekjes met warm fruit
Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes met warm fruit

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Havermoutpannenkoekjes met warm fruit, lekker, makkelijk en vezelrijk. Dit simpele pannenkoekjesrecept maak je met havermeel. Dit kun je zelf maken door havermout te vermalen. Hiermee kun je heerlijke luchtige en voedzame pannenkoekjes bakken. Serveer ze met zelfgemaakte frambozensaus.

Dit recept komt uit het boek Simply Nigella van Nigella Lawson. Volgens haar zijn pannenkoekjes zo lekker door wat je erbij serveert. Zij serveert er frambozensaus bij. Maar je kunt deze saus natuurlijk maken met allerlei soorten fruit zoals, aardbeien, blauwe bessen of bramen. De saus maak je heel eenvoudig door (bevroren) fruit te koken samen met een beetje honing tot het een puree wordt.

Havermoutpannenkoekjes recept

De makkelijkste manier om pannenkoekjes te bakken is op een bakplaat of een kleine koekenpan. Dit is het perfecte formaat voor pannenkoekjes. Bij een beslag met havermeel zul je merken dat het beslag naarmate het staat steeds dikker wordt. Roer het daarom regelmatig even door en voeg indien nodig een extra scheutje water of melk toe.


Sola - Koekenpan - Ø 20 cm

Sola – Koekenpan – Ø 20 cm

Bak als een chef met de Sola Fair koekenpan – gemaakt van gegoten aluminium met Greblon antiaanbaklaag, geschikt voor alle warmtebronnen en energiebesparend tot wel 40%!

Havermoutpannenkoekjes met warm fruit

Havermoutpannenkoekjes met warm fruit

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Ontbijt, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten

Lekkere vezelrijke havermoutpannenkoekjes met een saus van rood fruit. Heerlijk als ontbijt of lunch.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 100 gram havermeel

  • 1 ei

  • 100-150 milliliter melk

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 theelepel bakpoeder

  • halve theelepel zout

  • 100 gram bevroren fruit (frambozen/blauwe bessen/aardbeien)

  • 1 eetlepel honing

  • olie

  • 1 eetlepel water

BEREIDING

  • Doe 100 gram bevroren frambozen in een steelpan samen met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel water. Laat dit op een laag vuur zacht worden tot het een puree is.
  • Maak ondertussen een beslag van 100 gram havermeel, 1 ei, 100 tot 150 milliliter melk, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel bakpoeder en een halve theelepel zout.
  • Verwarm een beetje olie in een kleine koekenpan en schep met een eetlepel 3 hoopjes beslag in de pan. Bak 3 pannenkoekjes tegelijk. Als je belletjes ziet aan de bovenkant draai je ze om. Bak ze nog 1 tot 2 minuten en bak dan de volgende batch.
  • Serveer de pannenkoekjes met de warme frambozensaus.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!