Gecondenseerde kokosmelk maken, een recept met maar twee ingrediënten. Voor een gerecht had ik gecondenseerde kokosmelk nodig. Helaas was het nergens te verkrijgen. We waren inmiddels al bij de vierde supermarkt aanbelandt en toen hielden we het voor gezien. Er zat maar één ding op: zelf maken! En eerlijk gezegd denk ik dat ik voortaan de dure blikjes in de winkel laat staan, want zelf vegan gecondenseerde melk maken is heel eenvoudig en lekker.
De ingrediënten stonden gewoon in mijn voorraadkast, dus ik ben meteen aan de slag gegaan. Het resultaat was heerlijke romige en niet ’te zoete’ gecondenseerde kokosmelk die echt niet onderdoet voor de variant uit de winkel. Je kunt in ieder geval zelf bepalen hoe zoet je het maakt. Dus de smaak bepaal je helemaal zelf. Het is 5 tot 7 dagen houdbaar in een glazen potje in de koelkast.

Hoe maak je gecondenseerde kokosmelk?
Het is heel simpel, je kookt kokosmelk met suiker in tot een romige dikke substantie en that’s it! Gecondenseerde melk is namelijk niet meer dan ingekookte (plantaardige) melk. Het is zoet en romig en je kunt het toevoegen aan allerlei gerechten. Je kunt er dulche de leche van maken, oftewel karamel. Voeg het toe aan koffie, gebak, serveer het over fruit of maak er heerlijk romig ijs van. Ik maakte met deze gecondenseerde kokosmelk het lekkerste rocky road ijs met Indische vullingen en toppings. En het leuke is, je hebt er geen ijsmachine voor nodig! Bekijk hier de lekkerste recepten met gecondenseerde melk.
