Eetspiratie » Gecondenseerde kokosmelk maken
Gecondenseerde kokosmelk maken

Gecondenseerde kokosmelk maken

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Gecondenseerde kokosmelk maken, een recept met maar twee ingrediënten. Voor een gerecht had ik gecondenseerde kokosmelk nodig. Helaas was het nergens te verkrijgen. We waren inmiddels al bij de vierde supermarkt aanbelandt en toen hielden we het voor gezien. Er zat maar één ding op: zelf maken! En eerlijk gezegd denk ik dat ik voortaan de dure blikjes in de winkel laat staan, want zelf vegan gecondenseerde melk maken is heel eenvoudig en lekker.

De ingrediënten stonden gewoon in mijn voorraadkast, dus ik ben meteen aan de slag gegaan. Het resultaat was heerlijke romige en niet ’te zoete’ gecondenseerde kokosmelk die echt niet onderdoet voor de variant uit de winkel. Je kunt in ieder geval zelf bepalen hoe zoet je het maakt. Dus de smaak bepaal je helemaal zelf. Het is 5 tot 7 dagen houdbaar in een glazen potje in de koelkast.


Perfect voor homemade lekkers
Browin glazen potjes - 250ml - 6 stuks - met twist-off deksel.

Browin glazen potjes – 250ml – 6 stuks – met twist-off deksel.

Handige potjes die voor allerlei toepassingen kunnen worden gebruikt.

Hoe maak je gecondenseerde kokosmelk?

Het is heel simpel, je kookt kokosmelk met suiker in tot een romige dikke substantie en that’s it! Gecondenseerde melk is namelijk niet meer dan ingekookte (plantaardige) melk. Het is zoet en romig en je kunt het toevoegen aan allerlei gerechten. Je kunt er dulche de leche van maken, oftewel karamel. Voeg het toe aan koffie, gebak, serveer het over fruit of maak er heerlijk romig ijs van. Ik maakte met deze gecondenseerde kokosmelk het lekkerste rocky road ijs met Indische vullingen en toppings. En het leuke is, je hebt er geen ijsmachine voor nodig! Bekijk hier de lekkerste recepten met gecondenseerde melk.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Gecondenseerde kokosmelk Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Gecondenseerde kokosmelk maken

Gecondenseerde kokosmelk maken

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Ingrediënt, Saus, CondimentKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

(200 milliliter)
Kooktijd

1

uur 

10

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Maak met maar twee ingrediënten zelf gecondenseerde kokosmelk. Zoete ingekookte kokosmelk dat je kunt gebruiken voor gebak, desserts, ijs of in de koffie.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 blikje kokosmelk van 400 milliliter (geen light variant)

  • 100 gram suiker

  • snufje zout

BEREIDING

  • Schenk 400 milliliter kokosmelk in een steelpan en breng het rustig licht aan de kook.
  • Voeg vervolgens 100 gram suiker toe en een snufje zout. Roer tot de suiker is opgelost.
  • Laat dit nu 60 tot 70 minuten onder af en toe roeren inkoken op een laag vuur. Ik gebruikte stand 3 op mijn inductie kookplaat.
  • Het mag lichtjes bubbelen. Roer regelmatig met een spatel. Als de kokosmelk volledig transparant is geworden en het ‘witte’ is verdwenen dan is het klaar. Naarmate de gecondenseerde kokosmelk afkoelt dikt het nog meer in.
  • Doe het over in een schone glazen pot, laat volledig afkoelen en bewaar het potje 5 tot 7 dagen in de koelkast.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!