Eetspiratie » Flax egg maken – vegan eivervanger
Flax egg maken - vegan eivervanger

Flax egg maken – vegan eivervanger

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Flax egg maken – vegan eivervanger een handig alternatief voor ei in bakrecepten. Maak met maar twee ingrediënten een vervanger voor ei. Ideaal om te gebruiken in cakes, bananenbrood, pannenkoeken en vegan burgers. Handig als je geen eieren in huis hebt of een plantaardig/vegan eet.

Lijnzaad kun je vinden in vrijwel elke supermarkt. Je kunt het kopen als het ‘hele zaadje’ of de gebroken/vermalen versie. Het is aan te raden om een zak van de hele zaadjes te kopen en deze zelf te vermalen in bijvoorbeeld een koffiemolentje. Restjes vermalen lijnzaad kun je prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Een zak ongemalen lijnzaad kun je – mits goed afgesloten – tot wel 12 maanden bewaren.


Vermaal zelf je specerijen met dit koffiemolentje
Bosch TSM6A013B - Koffiemolen - Zwart

Bosch TSM6A013B – Koffiemolen – Zwart

Compact, krachtig, en eenvoudig!

Hoe maak je een flax egg?

Eenvoudiger kan het niet, je vermaalt gemalen lijnzaad met water en laat dit 5 tot 10 minuten staan. Je zult zien dat er een gel ontstaat. Deze gel zorgt voor binding in recepten en kan daarom dus eieren in bakrecepten vervangen. Daarnaast heeft lijnzaad ook nog voedzame eigenschappen, bevat het veel vezels en is het een bron van omega 3. Het onderstaande recept is voor het vervangen van 1 ei. Heb je meer nodig, verdubbel dan het recept. Een gemaakt flax egg kun je 1 dag in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.


Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Voor dit recept is het handig om maatlepels te gebruiken. Zo gebruik je altijd de juiste hoeveelheden.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Flax egg maken - vegan eivervanger Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Flax egg maken - vegan eivervanger

Flax egg maken – vegan eivervanger

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: IngrediëntKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie
Bereiding

15

minuten
Totale tijd

15

minuten

Maak met maar 2 ingrediënten een vervanger voor ei, een flax egg dat je kunt gebruiken in allerlei bakrecepten.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 eetlepel gemalen / gebroken lijnzaad

  • 3 eetlepels water

BEREIDING

  • Vermaal 1 eetlepel lijnzaad in een koffiemolentje of gebruik gemalen lijnzaad rechtstreeks uit de verpakking.
  • Doe het gemalen lijnzaad in een kommetje en voeg hieraan 3 eetlepels water toe. Meng dit goed door elkaar en laat dit 5 tot 10 minuten staan tot er een gel ontstaat.
  • Deze hoeveelheid staat gelijk aan 1 ei. Bewaar een flax egg in de koelkast.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!