Eetspiratie » Bruine bonenschotel met rookworst
Bruine bonenschotel met rookworst

Bruine bonenschotel met rookworst

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Bruine bonenschotel met rookworst, dit recept komt uit mijn jeugd. Mijn moeder maakte met weinig ingrediënten lekkere en simpele gerechten. Soms omdat we niet veel in huis hadden of om restjes op te maken. Bruine bonen zijn erg lekker en gezond. Op dit gerecht val ik meestal terug als ik snel iets op tafel wil zetten of als ik even geen Eetspiratie heb. De meeste ingrediënten voor dit gerecht heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan.

Bij dit gerecht bak je aardappeltjes in een koekenpan of airfryer. In een andere pan bereid je de bruine bonen met de rookworst. Deze twee onderdelen voeg je samen met een lekkere dressing en je hebt binnen no-time een lekker en simpel gerecht op tafel staan.


Airfryer xxl keramisch en minder vet
CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe - 6,5 Liter

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter

Heleluchtfriteuse met keramische coating!

Bruine bonenschotel met rookworst

Je kunt voor deze schotel natuurlijk gewoon aardappels gebruiken die je zelf schilt en in blokjes snijd. Maar als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je ook een zakje voorgekookte aardappelblokjes of krieltjes gebruiken uit de supermarkt. Bak ze in een koekenpan met een beetje boter en/of olie. Of bak ze in 20-25 minuten op 200 graden bruin in de airfryer. De dressing voor dit gerecht mag best een beetje pittig zijn. Gebruik daarom een lekkere pittige mosterd, dit past perfect bij bruine bonen.

Bruine bonenschotel met rookworst

Bruine bonenschotel met rookworst

Recept van Simone | Eetspiratie
4.1 van 8 stemmen
Categorie: HoofdgerechtKeuken: FusionNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Een snelle schotel van bruine bonen met rookworst, naar een recept van mijn moeder. Makkelijk te maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Heerlijk met een beetje pittige mosterd.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik of pot bruine bonen (800 gram)

  • 450 gram aardappeltjes of krieltjes

  • 1 flinke ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 prei, in ringen gesneden

  • 1 rookworst, in plakjes

  • 2 theelepels pittige mosterd

  • 1 theelepel honing

  • 1 mespunt paprikapoeder

  • zout en versgemalen zwarte peper

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Begin met het bereiden van de aardappels. Bak ze in een koekenpan of airfryer bruin en krokant. Vervolgens ga je verder met de rest van de ingrediënten.
  • Snipper de ui, hak 2 tenen knoflook fijn, snijd de prei in ringen en de rookworst in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en prei aan op een zacht vuurtje. Als de ui glazig ziet voeg je de plakjes rookworst toe. Bak de rookworst bruin.
  • Giet de bruine bonen af, spoel ze koud onder de kraan tot het schuim verdwenen is en laat ze uitlekken. Maak een dressing van 2 theelepels mosterd, 1 theelepel honing, 1 mespunt paprikapoeder, zout en peper. Verdun de dressing eventueel met een scheutje water.
  • Voeg de bruine bonen toe aan de ui en rookworst in de pan en schep alles goed om. Doe de dressing erbij en schep alles goed om. Zorg dat de bonen bedekt zijn met de dressing.
  • Doe vervolgens de gebakken aardappels erbij en meng alles door elkaar. Serveer direct.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!