Eetspiratie » Braziliaanse limonade
Braziliaanse limoenade

Braziliaanse limonade

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Braziliaanse limonade, een populair drankje met limoen en gecondenseerde melk. Als je een verfrissend zomers drankje zoekt, kijk dan niet verder want je hebt hem gevonden! Het is een fris, romig en dorstlessend drankje dat extra lekker is op hele warme dagen. Vaak wordt het geserveerd bij feestelijke gelegenheden, barbecues en familiefeestjes. Drink hem ijskoud, want dan is hij het lekkerst.

Dit Braziliaanse drankje wordt je nieuwe favoriet voor de zomer. Zelf ben ik gek op koude drankjes met frisse smaken zoals limoen en munt. Voor dit recept heb je gecondenseerde melk nodig. Deze gezoete melk kun je kopen in kleine blikjes in de supermarkt. Er is ook een variant van kokosmelk, deze is plantaardig/vegan en geeft de limonade een tropische smaak. Traditioneel gaat er bijna een heel blikje in van 320 milliliter gecondenseerde melk in het recept. Ik heb hier niet voor gekozen omdat ik dat te zoet vindt naar mijn persoonlijke smaak. Ik vind juist die frisse limoensmaak zo lekker. Daarom heb ik 200 milliliter gebruikt. Voeg de gecondenseerde melk toe naar je eigen smaak.

Braziliaanse limonade

Voor het maken van dit recept heb je een blender nodig die ijsblokjes kan vermalen. Heb je geen krachtige blender? In de supermarkt kun je ook kant en klaar crushed ijs kopen. Doe de limonade – als deze klaar is – in een glazen pot en voeg daar een flinke hoeveelheid crushed ijs of ijsblokjes aan toe. Draai de deksel op de pot en schud deze flink. Je krijgt dan een beetje hetzelfde effect als dat je het in een blender zou maken.


Mix it up!
Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 - Blender

Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 – Blender

1200 Watt. Ook geschikt voor bevroren fruit en ijsblokjes!

Je zult misschien verrast zijn dat je bij dit recept de ‘hele’ limoen gaat gebruiken, dus inclusief de schil. Je maalt alles fijn in de blender en daarna ga je het zeven. Wat overblijft is een heerlijk aromatisch sap omdat ook de schil is mee vermalen. Dit geeft juist die lekkere smaak aan deze limonade. Het is daarom wel belangrijk om biologische (onbespoten) limoenen te gebruiken. Deze vind je tegenwoordig in de meeste grotere supermarkten.

Mijn andere favoriete zomerdrankjes zijn limonade van watermeloen, meloen gepureerd en aangevuld met water, kokoswater of bubbeltjeswater. En een romig drankje dat ik graag drink in de zomer is es alpukat een romige smoothie met avocado, veel ijsblokjes een chocolade drizzle. En ijsthee en ijskoffie mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Ik heb wel één voorwaarde voor mijn zomerdrankjes, er moet veel ijs in!

Braziliaanse limonade

Braziliaanse limonade

Recept van Simone | Eetspiratie
4.7 van 6 stemmen
Categorie: DrankKeuken: BraziliaansNiveau: Makkelijk
Porties

1

(500 milliliter)
Bereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Maak met limoenen een heerlijk verfrissend zomers drankje. Pureer biologische limoenen met gecondenseerde melk en ijs tot een verfrissende limonade. Eenvoudig te maken in een vegan variant met gecondenseerde kokosmelk.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 400 milliliter water

  • 3 biologische limoenen, gewassen en in stukjes gesneden

  • 200 milliliter gecondenseerde (kokos)melk of meer naar smaak

  • optioneel: verse munt blaadjes

  • 15-20 ijsblokjes of crushed ijs

BEREIDING

  • Boen 3 biologische limoenen schoon onder de kraan en snijd ze in partjes/stukjes.
  • Doe de stukjes limoen in de blender samen met 400 milliliter water, 200 milliliter gecondenseerde melk en een paar verse muntblaadjes.
  • Blend dit mengsel tot er een groene pulp ontstaat en de limoenen volledig fijn zijn gemalen.
  • Schenk het mengsel door een zeef en vang de vloeistof op in een bak of kan. Duw met de achterkant van een lepel goed op de limoenpulp om al het sap eruit te krijgen. De overgebleven pulp kun je bewaren/invriezen voor in smoothies, dressings of baksels.
  • Proef het sap en bepaal of er nog extra gecondenseerde melk bij moet. Doe het sap terug in de blender en voeg ongeveer 15 ijsblokjes toe. Pulseer dit een aantal keer zodat de ijsblokjes vermalen worden. Schenk het in een mooi glas doe er nog extra ijsblokjes in en garneer met verse munt en een schijfje limoen. Serveer direct.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!