Geroosterde spruitjes met chilidressing, op deze manier kun je de grootste spruitjeshater, spruitjes laten eten. Ik krijg regelmatig de vraag, hoe kun je iemand spruitjes laten eten? Of hoe maak je spruitjes lekker? Eigenlijk is dat helemaal niet moeilijk. Met een paar simpele ingrediënten kan iedereen spruitjes lekker(der) maken. Op […]
Bijgerechten
Ontdek de lekkerste bijgerechten om je maaltijd compleet te maken. Van frisse groentegerechten en krokante aardappelgerechten tot klassieke stoofpeertjes en huisgemaakte pickles (zoetzuur).
Knoflookcroutons maken in de koekenpan
Knoflookcroutons maken in de koekenpan. Croutons, een chique woord voor geroosterde blokjes brood. Deze krokante blokjes zijn wel heel erg lekker. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet van croutons houdt! Ideaal om restjes brood mee op te maken of een gerecht zoals een soep of een salade mee […]
Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes)
Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes). Als je deze aardappeltjes hebt gemaakt, weet ik zeker dat je er een nieuw favoriet gerecht bij hebt! Het liefst eet ik deze spicy aardappeltjes koud als snack met een snufje zout en een beetje sambal om in te dippen. Kentang belado (of blado) is […]
Opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express multicooker
Opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express multicooker. Dit lijken wel aardappeltjes uit een restaurant zeiden ze hier toen ik ze deze aardappeltjes voorschotelde. Nu ben ik geen (geschoolde) kok maar dat vond ik wel een compliment! Soms heb je gewoon zin in krokante aardappeltjes gebakken in roomboter. Daarna lekker dippen […]
Sambal limoen (jeruk nipis)
Sambal limoen (jeruk nipis). Soms heb je iets in je hoofd, dat zet je om in een recept en vervolgens maak je het. En als je het proeft dan is het precies wat je in gedachten had! Dat was dus het geval met deze sambal limoen. Deze sambal is helemaal […]
Kroepoek en tempeh bakken in de airfryer
Kroepoek en tempeh bakken in de airfryer? Ja, het kan echt. En inderdaad, iets wat gebakken is in een airfryer zal nooit de smaak van frituren in olie evenaren. Het is wel een fijn en snel alternatief en het smaakt ook nog eens prima. Het is iets ‘anders’ dan de […]
Groenten bereiden in de Crock-Pot Express multicooker
Groenten bereiden in de Crock-Pot Express multicooker, een van de meest handige manieren om groente te bereiden. Geen slappe, doodgekookte grauwe groenten, maar heerlijke gestoomde broccoli, bloemkool, spruitjes, noem maar op. Door de korte kooktijd van 1 minuut (afhankelijk van de groente) onder druk, krijg je perfect gegaarde groenten. Kleurrijk, […]
Chinese bosui pannenkoekjes
Chinese bosui pannenkoekjes, een lekker bijgerecht, snack of borrelhapje. Bosui of lente-ui, het is maar hoe je het wilt noemen. Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Bosui geeft kleur en pit aan je gerecht. In ringetjes gesneden, opgekruld in ijswater en zelfs gegrild, het is een […]
Smaakmakers uit de Thaise keuken
Smaakmakers uit de Thaise keuken. Naast de Indische en Indonesische keuken ben ik ook gek op de Thaise keuken. De Thaise keuken is kleurrijk en bevat eigenlijk al mijn favoriete smaken en ingrediënten. In de Indische keuken is sambal een belangrijke smaakmaker, ik gebruik het dagelijks om mijn gerechten net […]
Gehaktballetjes in mangochutney
Gehaktballetjes in mangochutney, een gerecht van kruidige gehaktballetjes in een zoete pittige saus. Ik maak zoveel mogelijk zelf maar heel soms gebruik ik ook weleens iets uit een potje. Bijvoorbeeld producten als hoisinsaus, oestersaus of zwarte bonensaus kun je prima zelf maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor. […]
Gewokte bleekselderij met knoflook
Gewokte bleekselderij met knoflook, ja dit is echt lekker! Dit is een poging om bleekselderij een beetje hip te maken. Sommige mensen gruwelen al bij het woord maar bleekselderij is echt heel erg lekker en gezond. Stiekem zit er in best veel recepten bleekselderij, denk aan bijvoorbeeld ragu Bolognese, groentesoep […]
Wat is lontong en hoe bereid je het?
Wat is lontong en hoe bereid je het? Lontong is kleefrijst die je na het koken in blokjes snijd en serveert bij allerlei (Indische) gerechten. Je kunt de blokjes koud eten maar ook kort gestoomd en warm als je dat lekker vindt. In Indonesië wordt lontong meestal in bananenbladeren gekookt/gestoomd […]
Hele bloemkool uit de slowcooker
Als je een hele pompoen in de slowcooker kunt bereiden, dan moet dat ook lukken met een hele bloemkool. Maar waarom zou ik een bloemkool willen bereiden in de slowcooker? Ten eerste, omdat ik bloemkool lekker vind maar het te weinig eet. Ten tweede, omdat het handig is! Bloemkool is […]
Indische snacks en bijgerechten
Indische snacks en bijgerechten, van kroepoek tot rempejeh. Op Eetspiratie kun je veel handige tips vinden voor het maken van een rijsttafel. Maar er is nog veel meer over de Indische/Indonesische keuken te vertellen. Het leek mij handig om een overzicht te maken van lekkere kleine Indische snacks en bijgerechten. […]