Eetspiratie » Amandelmeel pannenkoek
Amandelmeel pannenkoek

Amandelmeel pannenkoek

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Amandelmeel pannenkoek, een stevige pannenkoek met een beetje een hartige smaak. Ondanks die smaak is hij ook goed te combineren met zoet. Ik had een fase waarin ik regelmatig amandelmeel gebruikte voor mijn baksels. Sommige dingen wil ik gewoon uitproberen. Dit notenmeel wordt veel gebruikt bij glutenvrije baksels, maar ook mensen die koolhydraatarm eten zijn er gek op.

Een ding wat wel vaststaat, is dat amandelmeel heel erg prijzig is. Logisch natuurlijk want noten zijn kostbaar en amandelmeel wordt gemaakt van vermalen amandelen (verrassing!). Gebruik je meel dus spaarzaam en laat het niet over de datum gaan. Hier heb ik nog een handige tip voor, vries je amandelmeel in. Zo is het langer houdbaar.

Amandelmeel pannenkoek

Het beslag voor een amandelmeel pannenkoek is totaal niet vergelijkbaar met beslag van bloem. Je zult merken dat het vrij korrelig en dik is. Dit recept is voor één pannenkoek. Wil je er meer bakken, verdubbel dan de ingrediënten. Belangrijk: gebruik een kleine koekenpan. Een pannenkoek van amandelmeel breekt heel snel. As de pannenkoek kleiner is dan laat hij zich makkelijker omdraaien. Draai voorzichtig en heb geduld. Op een laag vuur kan de pannenkoek goed gaar worden.


Voor perfecte omeletten en pannenkoeken
Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Met een diameter van 20 of 24 cm.

Amandelmeel pannenkoek

Amandelmeel pannenkoek

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.4 van 27 stemmen
Categorie: Ontbijt, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

10

minuten

Met maar een paar ingrediënten maak je een zoete of hartige glutenvrije amandelmeel pannenkoek.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels amandelmeel

  • 1 snufje zout

  • 1 ei

  • 4 eetlepels (plantaardige) melk

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Maak een beslag van de ingrediënten (2 eetlepels amandelmeel, 1 snuf zout, 1 ei en 4 eetlepels (plantaardige) melk) en verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan. Giet het beslag in de pan en zet het vuur niet te hoog want amandelmeel verbrandt snel.
  • Laat de pannenkoek rustig bakken voordat je hem omdraait. Als de pannenkoek bruin aan beide zijden bruin is, is hij gaar.
  • Serveer de pannenkoek met yoghurt en vers fruit. Of maak er een hartige variant van met kaas, tomaatjes en rucola.

AANTEKENINGEN

  • Voor het maken van alle soorten pannenkoeken kun je in plaats van koemelk ook plantaardige melk, zoals bijvoorbeeld rijstmelk gebruiken. Rijstmelk kun je ook zelf maken. Kijk hier hoe je rijstmelk maakt.
  • Een andere glutenvrije pannenkoek is de boekweit pannenkoek. Deze pannenkoek maak je met boekweitmeel. Kijk hier voor het recept.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!