Eetspiratie » Zelf maken – limonade met butterfly pea tea
Zelf maken - limonade met butterfly pea tea

Zelf maken – limonade met butterfly pea tea

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Zelf maken – limonade met butterfly pea tea. Met deze thee kun je de mooiste drankjes maken. De natuurlijke blauwe kleur van gedroogde bloemetjes maakt een drankje echt spectaculair en een echte eyecatcher. En het leuke is, als je er een zuurtje aan toevoegt zoals citroensap of limoensap verandert de kleur van blauw naar paars en roze. In dit artikel leg ik uit hoe je heel eenvoudig limonade maakt met natuurlijke blauwe kleurstof.

Om butterfly pea tea te maken heb je gedroogde bloemetjes van de vlindererwtbloem nodig. Deze bloemetjes kun je onder andere kopen in de toko, natuurvoedingswinkels, theespeciaalzaken en online. Ik schreef een uitgebreid artikel over deze bijzondere thee die je kunt gebruiken voor het maken van drankjes. Maar de kleurstof kun je ook gebruiken om gerechten, baksels, smoothies en rijst een blauwe kleur te geven.


Blauwe Vlindererwt thee - 100% Natuurlijk - Cafeïnevrije kruidenthee

Blauwe Vlindererwt thee – 100% Natuurlijk – Cafeïnevrije kruidenthee

Blauwe vlindererwt thee – een betoverende, cafeïnevrije kruidenthee boordevol antioxidanten die van kleur verandert met citroen! Perfect voor detox, stralende huid én een magisch theemoment.

Butterfly pea tea limonade

Het werkt als volgt, je zet thee van de gedroogde bloemetjes en laat dit afkoelen. Ik doe een hoeveelheid bloemetjes in een glazen hittebestendige pot en laat dit 5 minuten trekken. Daarna giet ik de vloeistof door een zeef. Van zichzelf heeft de thee een aardse, grassige smaak maar niet heel uitgesproken. Je moet ervan houden. Voeg je er suiker of agavesiroop aan toe dan is de smaak iets aangenamer. Zoals ik al in het artikel over butterfly pea tea vertelde, ik gebruik de thee voornamelijk voor de kleur.

Je hebt nu een thee-infusie gemaakt die je kunt gebruiken in drankjes of andere recepten. Laat de thee volledig afkoelen. Hierna is het klaar voor gebruik. Je kunt de thee ook prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Op dit moment zit er nog niet zoveel smaak aan. Daarom gebruik ik een basislimonade met citroen, limoen en agave en dit combineer ik met de thee. Door deze twee samen in een glas te doen verandert de kleur van blauw naar paars, lila of roze. Ook voeg ik er gekleurde ijsblokjes – gemaakt van butterfly pea tea – aan toe voor een mooi effect. Je kunt ook prima ‘normale’ ijsblokjes gebruiken. Zorg wel dat je het glas vult met ijs tot aan de rand. Schenk als eerste het ‘zure’ drankje over het ijs in het glas en daarna voorzichtig de blauwe thee-infusie. Zo krijg je het mooiste kleurverloop.

Blauwe en paarse ijsblokjes maken met butterfly pea tea receptenkaart
Blauwe en paarse ijsblokjes maken met butterfly pea tea

Lekkere drankjes voor butterfly pea tea limonade

Als je geen tijd hebt om zelf een basislimonade te maken, kun je er bijvoorbeeld een kant-en-klare citroenlimonade aan toevoegen. Frisdranken zoals Sprite, 7up, Spa citroen of flavoured water met citroen zijn ook goede opties. Kombucha is één van mijn favorieten, of als je het liever naturel wilt houden, kun je ook gewoon een kneepje citroensap en bubbeltjeswater aan de thee toevoegen. Je hebt dan een neutraal drankje met een mooie kleur. Een takje munt of een schijfje citroen maken het compleet.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Zelf maken - limonade met butterfly pea tea Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Zelf maken - limonade met butterfly pea tea

Zelf maken – limonade met butterfly pea tea

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: DrankKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

10

(1 liter)
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Rusttijd

30

minuten
Totale tijd

40

minuten

Maak met butterfly pea tea een heerlijke verfrissend en kleurrijk drankje. Door een zuurtje toe te voegen verandert je drankje van blauw naar paars of roze. Serveer met extra veel ijsblokjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 liter water

  • 30 gedroogde butterfly pea bloemetjes

  • citrus drank naar keuze

  • verse munt, blauwe bessen, citroen of limoen

BEREIDING

  • Kook 1 liter water en schenk dit in een hittebestendige maatbeker of kom.
  • Voeg hieraan 30 gedroogde butterfly pea bloemetjes toe en roer dit even door elkaar.
  • Laat dit minimaal 5 minuten staan. Hoe langer het staat hoe intenser de kleur wordt, maar hij wordt dan ook meer bitter. 5 minuten is meestal voldoende.
  • Schenk de thee vervolgens door een zeef. Laat het nu afkoelen.
  • Vul een glas met een inhoud van 250 tot 300 milliliter tot aan de rand met ijsblokjes. Schenk 100 milliliter van de citrusdrank in het glas. Daarop schenk je 100 milliliter afgekoelde butterfly pea tea. Garneer met een schijfje citroen of limoen en een takje verse munt. Voeg blauwe bessen toe voor een mooi effect.
  • De butterfly pea tea (de thee-infusie) kun je tot 3 dagen bewaren in de koelkast of vries het in, in een ijsblokjesvorm.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!