Eetspiratie » Hoofdgerecht » Pagina 29

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten voor elke avond: van Indische en Indonesische recepten tot smaakvolle vegetarische en vegan opties, slowcooker- en multicookermaaltijden, ovenschotels en voedzame salades – met een persoonlijke en eigentijdse twist.

Loempia's

Loempia’s

Loempia’s zelf maken lijkt moeilijk maar dat is het in werkelijkheid echt niet. Als je eenmaal doorhebt hoe je ze kunt rollen is het echt een eitje. Ik heb aan de hand van een plaatje met een stappenplan uitgelegd hoe je loempia’s kunt rollen. Als je de stappen volgt kunnen […]

Notenburger

Notenburger

Notenburger, een lekker alternatief voor vlees of een hamburger. In de supermarkt is er genoeg keuze op het gebied van vega burgers. Maar met wat simpele ingrediënten kun je deze ook heel goed zelf maken. Het voordeel hiervan is dat je weet dat er geen gekke ingrediënten in zitten en […]

Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Broccoli met sojadressing en knoflookchips, klinkt goed toch? Alles waar chips bij zit is lekker, dus hiermee kun je zelfs broccoli nog lekker(der) maken. Jamie Oliver inspireerde mij met zijn broccoli recept. En aangezien ik meerdere keren broccoli eet per week is een beetje variatie wel handig. Het is een […]

Boontjes in kokossaus (sayur lodeh)

Boontjes in kokossaus (sayur lodeh)

Boontjes in kokossaus (sayur lodeh), ook wel bekend als sajoer boontjes. Sayur boontjes of sajoer boontjes is een bekend gerecht uit de Indische keuken. Een sayur is een ‘nat’ groentegerecht. Het zou ook een groentecurry genoemd kunnen worden. Je kunt dit gerecht met allerlei soorten groenten maken.

Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes, gebakken aardappeltjes gemengd met citroenrasp, peterselie en knoflook. En laat ik deze drie ingrediënten nu superlekker vinden! Dit heerlijke frisse kruidige mengsel wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is perfect om simpele aardappeltjes snel veel smaak te geven.

Indische bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep zoals mijn moeder hem maakt! Met deze soep ben ik groot geworden. Elke week maakte mijn moeder een grote pan van deze soep, of het nu zomer of winter was. We aten het met rijst, sambal en gebakken uitjes. Het is een goed gevulde soep en de ingrediënten […]

Zure komkommersalade (acar ketimun)

Zoetzure komkommersalade (acar ketimun)

Zoetzure komkommersalade (acar ketimun), een Indonesische komkommersalade. Een (bij)gerecht wat nooit mag ontbreken bij een rijsttafel of een bord nasi goreng, wat mij betreft. Een atjar, een pickle of ingelegde groenten zijn een frisse tegenhanger voor al die kruidige en pittige gerechten die geserveerd worden in de Indische en Indonesische […]

Kip teriyaki

Kip teriyaki

Kip teriyaki, een lekker en simpel gerecht waarbij je de saus zelf maakt. Je hebt helemaal geen flesje kant en klare saus nodig, want waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor teriyaki al in huis. Dit gerecht bereid je in de oven dus je hebt er bijna geen omkijken naar. […]

Knapperige ovenfrietjes

Knapperige ovenfrietjes

Knapperige ovenfrietjes maken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft even geduurd voordat ik doorhad hoe je ze echt knapperig kunt krijgen. En met dit recept of eigenlijk werkwijze lukken je frietjes altijd. Ik snijd de frietjes niet te dik en en gebruik een paar trucjes om ze lekker […]

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla, een handig gerecht voor de dagen dat je even geen Eetspiratie hebt. Voor dit gerecht heb je maar weinig ingrediënten nodig en je kunt het met verschillende dingen combineren. Eet het met gestoomde groenten of een grote groene salade. Restjes zijn ook prima als lunch de volgende dag want […]

Kip wrap met honing mosterdsaus

Kip wrap met honing mosterdsaus

Kip wrap met honing mosterdsaus, een gerecht wat ze verkopen bij een bekend wegrestaurant. Deze wrap (de vulling ervan) kun je heel makkelijk zelf thuis maken en hij is nog lekkerder ook. Doe alle toppings in schaaltjes en laat iedereen zijn eigen wrap vullen.

Boekweit noedelsoep

Soba noedelsoep

Soba noedelsoep oftewel, soep met soba noedels. Soba noedels zijn wat donkerder van kleur, glad van structuur en ze hebben een beetje een nootachtige smaak. Ze zijn perfect voor koude noedelsalades, maar ook heerlijk in een soep. Dit type noedel is van nature glutenvrij, lees wel altijd het etiket op […]

Gehaktballetjes in kokosbouillon

Gehaktballetjes in kokosbouillon

Gehaktballetjes in kokosbouillon, klinkt heerlijk toch? Dit gerecht (meatballs in fragant coconutbroth) zag ik ooit voorbijkomen in een tv programma van Gordon Ramsay. Het deed mij denken aan een gerecht van vroeger. Alle kruiden en specerijen die in dit gerecht zitten behoren tot mijn favorieten. Het zijn complete smaakbommen. Ik […]