Voeding en inspiratie

In de categorie Voeding en inspiratie vind je alles wat verder gaat dan recepten. Ontdek achtergrondinformatie over ingrediënten, kooktechnieken, gezonde voeding, persoonlijke verhalen, boek- en restaurantreviews en handige tips voor in de keuken. Dé plek voor verdieping en inspiratie naast de dagelijkse recepten.

De lekkerste Indonesische salade recepten

De lekkerste Indonesische salade recepten

De lekkerste Indonesische salade recepten die je geproefd moet hebben! Bij de Indonesische keuken denk je misschien aan de klassiekers zoals rendang, heerlijke geroosterde saté of een lekker bordje nasi goreng. Maar deze veelzijdige keuken heeft nog veel meer te bieden, namelijk; heerlijke salades. Van gado gado tot een zoetzure […]

Maak instant noedels voedzamer met een simpele noedel meal prep

Maak instant noedels voedzamer met een simpele noedel mealprep

Maak instant noedels voedzamer met een simpele noedel mealprep. Dat een pakje instant noedels niet het meest gezond is, dat is wel duidelijk. Maar met een paar kleine aanpassingen kun je dit soepje wel net iets voedzamer maken. Deze mini noedel mealprep pas ik hier thuis toe. Omdat ik twee […]

Top 10 plantaardige eiwitbronnen voor dagelijks gebruik

Top 10 plantaardige eiwitbronnen voor dagelijks gebruik

Top 10 plantaardige eiwitbronnen voor dagelijks gebruik. Eiwitrijke voeding, de laatste tijd hoor je deze term overal voorbij komen. Eiwitshakes, eiwitpoeder, proteïnerepen en met eiwit verrijkte zuivel, je kunt het zo gek niet bedenken. Fabrikanten spelen hier ook slim op in door groot op hun verpakkingen ‘rijk aan eiwit’ te […]

Hoe gebruik je een digitale keukenweegschaal en de tare-functie

Hoe gebruik je een digitale keukenweegschaal en de tare-functie?

Hoe gebruik je een digitale keukenweegschaal en de tare-functie? Ik was in de veronderstelling dat het voor de meeste mensen duidelijk was hoe een digitale keukenweegschaal werkt. Dat je dit handige hulpmiddel bij het afwegen van ingrediënten steeds weer terug op nul kunt zetten en zo alles kunt afwegen zonder […]

Tofu deeg voor luchtige broodjes en baksels

Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels

Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels. Als echte tofluencer experimenteer ik graag met verschillende soorten tofu. Naast stevige tofu – die meerdere keren per week op mijn menu staat – gebruik ik ook graag silken tofu. Silken tofu is één van mijn favoriete ingrediënten, omdat het ontzettend veelzijdig […]

10 manieren om hennepzaad aan je gerechten toe te voegen

10 manieren om hennepzaad aan je gerechten toe te voegen

10 manieren om hennepzaad aan je gerechten toe te voegen. Hennepzaad is onmisbaar in mijn keuken. Ik gebruik dit voedzame zaadje dagelijks en voeg het toe aan allerlei gerechten. Zo krijg ik op een makkelijke manier gezonde vetten, eiwitten, vezels en allerlei andere goede voedingsstoffen binnen. In dit artikel laat […]

Fijne sojastukjes het plantaardige alternatief voor gehakt

Fijne sojastukjes, hét plantaardige alternatief voor gehakt

Fijne sojastukjes, hét plantaardige alternatief voor gehakt. Sojakorrels, sojagranulaat of sojasnippers, dit is allemaal hetzelfde product. Het zijn kleine korrels of brokjes van gedroogde, fijngeperste soja. Om ze te bereiden, week je ze eerst in water of bouillon. Daarna kun je ze net als gehakt verwerken in allerlei gerechten. Maak […]

10 x de lekkerste eiwitrijke en voedzame soepen

10x de lekkerste eiwitrijke en voedzame soeprecepten

10x de lekkerste eiwitrijke en voedzame soeprecepten, dé makkelijkste manier om snel groenten en eiwitten binnen te krijgen. Soepen zijn lekker, verwarmend en voedzaam. Je kunt er makkelijk restjes in verwerken om je groentelade leeg te maken en je kunt er op een makkelijke manier verschillende eiwitbronnen aan toevoegen. Maak […]

Ketanrijst koken stap voor stap uitgelegd

Ketanrijst koken – stap voor stap uitgelegd

Ketanrijst koken – stap voor stap uitgelegd. Een handig stappenplan om op een makkelijke manier kleefrijst te bereiden voor de lekkerste gerechten. Als je aan ketanrijst denkt, dan is lemper (gevulde Indonesische kleefrijstrolletjes) misschien het eerste wat in je opkomt. Het maken van lemper is best een klus, maar het […]

Migrainemeisje - persoonlijke ervaringen en tips bij migraine

Migrainemeisje – persoonlijke ervaringen en tips bij migraine

Migrainemeisje – persoonlijke ervaringen en tips bij migraine. Dit blogartikel heb ik letterlijk bedacht toen ik een migraineaanval had die minstens 4 dagen duurde. Ik vond het eens tijd om mijn ervaringen over dit onderwerp te delen. Omdat ik met mijn blog best een groot bereik heb, dacht ik: misschien […]

Eiwitrijke lunches om mee te nemen naar werk of school

Eiwitrijke lunches om mee te nemen naar school of werk

Eiwitrijke lunches om mee te nemen naar school of werk. Wil je iets anders dan de standaard boterham met kaas of hagelslag mee in je brood- of lunchtrommel? Een lunch die goed vult, zodat je niet na een uurtje weer honger hebt? Ik zet een aantal eiwitrijke lunches voor je […]

20 gezonde en eiwitrijke recepten

20 gezonde en eiwitrijke recepten

20 gezonde en eiwitrijke recepten. Na de feestdagen, vele etentjes en kerstborrels zijn de meeste mensen wel toe aan lekkere gezonde gerechten. Voedzame eiwitrijke recepten met kleurrijke groenten, volkoren granen, peulvruchten en fruit. Het liefst niet te ingewikkeld en makkelijk te maken. In dit overzicht vind je 20 recepten die […]

Maak slowcooken leuker en makkelijker met handige keukenhulpjes

Maak slowcooken leuker en makkelijker met handige keukenhulpjes

Maak slowcooken leuker en makkelijker met handige keukenhulpjes. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels al redelijk wat ervaring heb met de slowcooker. Er zijn op Eetspiratie al meer dan 100 recepten voor de slowcooker te vinden. En als je bij dit artikel terecht bent gekomen, heb je waarschijnlijk zelf […]

Wat is haverrijst en hoe bereid je het?

Wat is haverrijst en hoe bereid je het?

Wat is haverrijst en hoe bereid je het? Haverrijst was voorheen alleen verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels of in webshops. Maar het is nu ook verkrijgbaar in de supermarkt, iedereen kan nu deze ‘nieuwe’ rijstsoort uitproberen. En aangezien wij hier wekelijks rijst eten, moest ik dit natuurlijk uittesten. In dit artikel deel […]