Thaise saté, een recept wat nog ontbrak op mijn website. Deze saté smaakt totaal anders als bijvoorbeeld de Indische variant die met ketjapmarinade wordt gemaakt. Deze saté heeft qua smaak veel weg van curry. De basis van dit recept is dan ook gele currypasta. Hierdoor is je saté snel klaar en lekker op smaak.
Dit recept is gemaakt met ingrediënten die ik op dat moment in huis had. Het is dus geen authentiek recept maar wel met Thaise smaken zoals kaffir lime (in de Indische keuken bekend als djeroek poeroet). Smaakmakers zoals sereh en Thaise vissaus mogen natuurlijk niet ontbreken.
Thaise saté
Currypasta kun je kopen in een potje maar ik heb ook een recept om deze zelf te maken. Het is wel aan te raden het vlees minimaal 2 uur of een nachtje te marineren. Heb je niet zoveel tijd dan is korter ook prima, maar hoe langer het marineert het malser het vlees wordt. Voor malse saté kun je het beste kippendijen gebruiken. Je hebt dan minder kans dat de kip ‘droog’ wordt. Er zitten wel meer flubbertjes aan kippendijen, deze kun je er het beste afknippen of afsnijden. Blijf tijdens het roosteren wel in de buurt en blijf de saté steeds ronddraaien om verbranden te voorkomen.
