Eetspiratie » Persoonlijk
Persoonlijk Eetspiratie.nl

Persoonlijk

Dit keer geen recept maar een iets persoonlijker artikel op Eetspiratie. Ik moest een titel bedenken voor dit artikel maar ik kwam er voor het eerst in jaren niet uit. Op dit moment gaat het maar over één ding, namelijk: corona.

Ik wil het eigenlijk even niet over corona hebben. Vorige week kwam bij mij ineens het besef. De komende maanden zal ik niet kunnen werken en dus geen inkomen hebben. De afgelopen weken was ik druk met afspraken cancellen. Ik heb mijn dochters geholpen om hun schoolwerk op de rit te krijgen. Mijn vriend werkt inmiddels thuis en dat gaat eigenlijk best goed. Maar door alle drukte eromheen kwam dus pas later bij mij het besef dat ik – en ook een hoop andere mensen – de komende maanden niet zal kunnen werken.

Touch of Pink

Ik ben sinds 2011 zzp’er, (al bijna 10 jaar!) Ik heb een bedrijf genaamd: Touch of Pink en Eetspiratie is daar een onderdeel van. Touch of Pink is een massagepraktijk (pitjit praktijk) speciaal voor vrouwen. Ik geef in mijn praktijk massages met Indonesische en Hawaïaanse invloeden. Hiervoor deed ik iets totaal anders. Ik werkte in het notariaat. Werken op kantoor is totaal anders dan wat ik nu doe. Maar ik heb altijd al de ambitie gehad om iets voor mezelf te beginnen. In mijn eigen bedrijf kan ik mijn creativiteit kwijt en kan ik de dingen doen precies zoals ik het wil.

Hoofdmassage is een van mijn specialiteiten!
Mijn praktijkruimte die de komende maanden niet in gebruik zal zijn

Indofood

Omdat steeds meer mensen vroegen naar mijn recepten ben ik begonnen met mijn blog. Zo kan ik mijn recepten online opschrijven en delen. Een blog is een ideale plek om dingen te verzamelen en door te geven. Toen kreeg ik in 2014 een slowcooker cadeau op Valentijnsdag. Ik had hier al veel over gelezen en vond dat echt iets voor mij. Eenmaal begonnen met slowcooken ging het heel hard. Mijn recepten werden steeds meer bekeken en ik kon de Indo keuken goed combineren met slowcooken.

Kijk hier voor al mijn slowcooker recepten.

Ik durf best te zeggen dat ik veel mensen geïnspireerd heb om met de slowcooker te gaan koken. Ook probeer ik recepten uit de Indische en Indonesische keuken wat meer ‘van nu’ te maken. Ik probeer de recepten toegankelijk te houden en let daarbij ook op de ingrediënten.

Kijk hier voor al mijn Indofood recepten.

En nu?

De eerste dagen van de lockdown ging ik enthousiast aan de slag in de keuken, want koken werkt ontspannend voor mij. Maar na een aantal dagen ging ik nadenken en voelde ik mezelf nutteloos. Wat draag ik nu eigenlijk bij aan alles? Wat nu als ik de komende maanden geen inkomen heb? Aan mijn creativiteit ligt het niet. Ik heb plannen genoeg en een oneindige (eet)spiratie. Ik ga me in deze periode meer richten op het koken en fotograferen. Misschien ga ik een begin maken met video’s opnemen voor mijn YouTube kanaal. Want van koken word ik op dit moment het meest blij.

Privé

Op 1 april 2019 kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Het was een hele drukke periode. We moesten ons eigen huis verkopen, verhuizen, spullen opslaan en gaan opbouwen. Vanaf 1 april zijn we ongeveer 9 maanden bezig geweest om alles op te bouwen. We hebben bijna alles zelf gedaan. Als je ons nu zou vragen het nog een keer te doen, nee, nu even niet. Maar al met al zijn we erg blij en trots op ons mooie huis. En bij dat huis hoort ook een nieuwe keuken. Ik had beloofd daar nog wat sfeerfoto’s van te delen. Op de foto’s zie je een kant van de keuken. De tegeltjes zijn olijfgroen. Aan de overkant heb ik hetzelfde keukenblok met dezelfde spoorwegplanken erboven. Daarnaast staat een zwarte dubbele koelkast.

Inkomen

Normaal gesproken verdien ik dus mijn salaris door massages te geven. Ik masseer 4 dagen per week en daarnaast werk ik nog 2 dagen aan Eetspiratie. Voor Eetspiratie ontwikkel ik recepten, doe ik boodschappen, kook ik de gerechten (soms meer dan 1 keer), fotografeer deze en schrijf er vervolgens een artikel bij. Eigenlijk ben je met een eigen bedrijf altijd bezig met je werk. Nu valt dus het grootste gedeelte weg doordat ik geen massages kan uitvoeren. Maar wat ik wel kan doen is jullie allemaal voorzien van lekkere recepten! Hier kan ik extra geld mee verdienen.

KokenKoken

Hoe dan?

Ik verdien geld met Eetspiratie via affliate links. Op mijn website zie je aan de rechterkant een advertentie van bol.com staan. In sommige artikelen vind je ook links naar producten (zoals bij voorbeeld in dit artikel). Als je hierop klikt wordt je doorgestuurd naar de website van Bol.com. Doe je uiteindelijk een bestelling via die link (maakt niet uit wat) dan krijgt Bol.com een seintje dat je via mijn website iets hebt besteld.

Als dank daarvoor geeft Bol.com mij een commissie. Dit kan variëren van een paar cent tot een paar euro per product. Voor jou wordt het product niet duurder. Ook kan ik niet zien wie er iets besteld heeft. Ik zie enkel een overzicht van de producten die er besteld zijn en het zal je niet verbazen dat het meest bestelde product via mijn website een slowcooker is. Van die commissie die ik van Bol.com ontvang koop ik weer ingrediënten om nieuwe recepten mee te koken.

Dus is er een product wat je op dit moment niet bij je lokale ondernemer kunt kopen maar wel online? Denk dan aan Eetspiratie en koop het via mijn site bij Bol.com. Alle kleine beetjes helpen.

Bedankt!

   Tot zover mijn persoonlijke blog. Wellicht dat ik tussendoor nog een keer een update plaats. Voor nu, veel gezondheid toegewenst!

   Liefs, Simone

   Ik maak mijn foto’s altijd zelf, maar de foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Kristel Beelen van Mooi & Mooi fotografie.

   Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

   REAGEREN?

   Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

   info@eetspiratie.nl

   WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

   Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

   LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE