Eetspiratie » Persoonlijk
Persoonlijk Eetspiratie.nl

Persoonlijk

Dit keer geen recept maar een iets persoonlijker artikel op Eetspiratie. Ik moest een titel bedenken voor dit artikel maar ik kwam er voor het eerst in jaren niet uit. Op dit moment gaat het maar over één ding, namelijk: corona.

Ik wil het eigenlijk even niet over corona hebben. Vorige week kwam bij mij ineens het besef. De komende maanden zal ik geen inkomen hebben. De afgelopen weken was ik druk met afspraken cancellen. Had ik zorgen over mijn moeder die de griep had en heb ik mijn dochters (Isabella en Gigi) geholpen om hun schoolwerk op de rit te krijgen. Mijn vriend werkt inmiddels ook al een paar weken thuis en dat gaat eigenlijk best goed. Maar…. door alle drukte eromheen kwam dus pas later bij mij het besef dat ik de komende maanden geen salaris zal hebben. En niet alleen ik maar ook andere ‘collega’s’ om mij heen.

Touch of Pink

Ik ben sinds 2011 zzp’er, (al bijna 10 jaar!) Ik heb een bedrijf genaamd: Touch of Pink en Eetspiratie is daar een onderdeel van. Touch of Pink is een massagepraktijk (pitjit praktijk) speciaal voor vrouwen. Ik geef in mijn praktijk massages met Indonesische en Hawaïaanse invloeden. Hiervoor deed ik iets totaal anders. Ik werkte in het notariaat. Werken op kantoor is totaal anders dan wat ik nu doe. Maar ik heb altijd al de ambitie gehad om iets voor mezelf te beginnen. In mijn eigen bedrijf kan ik mijn creativiteit kwijt en kan ik de dingen doen precies zoals ik het wil.

Hoofdmassage is een van mijn specialiteiten!

Ook een reden dat ik voor mezelf wilde beginnen is migraine. Ik heb dit al 35 jaar. Het starten van mijn eigen bedrijf gaf mij meer ruimte en zelfvertrouwen. Toen ik met Touch of Pink begon ben ik ook anders gaan kijken naar mijn leefstijl en eetpatroon en je raad het al, toen is ook Eetspiratie ontstaan!

Mijn praktijkruimte die de komende maanden niet in gebruik zal zijn

Healthy food of Indofood

Omdat mensen vroegen naar mijn eetpatroon ben ik begonnen met mijn blog. Zo kon ik mijn recepten online opschrijven en delen. Ik begon eigenlijk als ‘healthy’ foodblogger, die waren er in die tijd nogal wat. Suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij was toen helemaal hot. Maar dit paste niet bij mij. Mijn gevoel lag toch meer bij mijn roots en de Indo keuken. Toen kreeg ik in 2014 een slowcooker cadeau op Valentijnsdag. Ik had hier al veel over gelezen en vond dat echt iets voor mij. Eenmaal begonnen met slowcooken ging het heel hard. Mijn recepten werden steeds meer bekeken en ik kon de Indo keuken goed combineren met slowcooken.

Kijk hier voor al mijn slowcooker recepten.

Ik durf best te zeggen dat ik veel mensen geïnspireerd heb om met de slowcooker te gaan koken. Ook probeer ik recepten uit de Indofood keuken wat meer ‘van nu’ te maken. Ik probeer de recepten toegankelijk te houden en let daarbij ook op de ingrediënten zoals suiker en dergelijke. Dus toch nog een beetje de healthy food touch.

Kijk hier voor al mijn Indofood recepten.

En nu?

Tja, de eerste dagen van de coronacrisis ging ik enthousiast aan de slag in de keuken, want koken werkt ontspannend voor mij. Maar na een aantal dagen ging ik nadenken en voelde ik mezelf nutteloos. Wat draag ik nu eigenlijk bij aan alles? Wat nu als ik de komende maanden geen inkomen heb? Aan mijn creativiteit ligt het niet. Ik heb plannen genoeg en een oneindige (eet)spiratie. Ik ga me in deze periode meer richten op het koken en fotograferen. Misschien ga ik een begin maken met video’s opnemen voor mijn YouTube kanaal. Want van koken word ik op dit moment het meest blij.

Privé

Op 1 april 2019 kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Het was een hele drukke periode. We moesten ons eigen huis verkopen, verhuizen, spullen opslaan en gaan opbouwen. Vanaf 1 april zijn we ongeveer 9 maanden bezig geweest om alles op te bouwen. We hebben bijna alles zelf gedaan. Als je ons nu zou vragen het nog een keer te doen… nee, nu even niet! Maar al met al zijn we erg blij en trots op ons mooie huis. En bij dat huis hoort ook een nieuwe keuken. Ik had beloofd daar nog wat sfeerfoto’s van te delen. Op de foto’s zie je een kant van de keuken. De tegeltjes zijn olijfgroen. Aan de overkant heb ik hetzelfde keukenblok met dezelfde spoorwegplanken erboven. Daarnaast staat een zwarte dubbele koelkast.

Inkomen

Normaal gesproken verdien ik dus mijn salaris door massages te geven. Ik masseer 4 dagen per week en daarnaast werk ik nog 2 dagen aan Eetspiratie. Voor Eetspiratie ontwikkel ik recepten, doe ik boodschappen, kook ik de gerechten (soms meer dan 1 keer), fotografeer deze en schrijf er vervolgens een artikel bij. Eigenlijk ben je met een eigen bedrijf altijd bezig met je werk. Nu valt dus het grootste gedeelte weg doordat ik geen massages kan uitvoeren. Maar wat ik wel kan doen is jullie allemaal voorzien van lekkere recepten! Hier kan ik een klein beetje geld mee verdienen.

KokenKoken

Hoe dan?

Ik verdien geld met Eetspiratie via affliate links. Op mijn website zie je aan de rechterkant een advertentie van bol.com staan. In sommige artikelen vind je ook links naar producten (zoals bij voorbeeld in dit artikel). Als je hierop klikt wordt je doorgestuurd naar de website van Bol.com. Doe je uiteindelijk een bestelling via die link (maakt niet uit wat) dan krijgt Bol.com een seintje dat je via mijn website iets hebt besteld.

Als dank daarvoor geeft Bol.com mij een commissie. Dit kan variëren van een paar cent tot een paar euro per product. Voor jou wordt het product niet duurder. Ook kan ik niet zien wie er iets besteld heeft. Ik zie enkel een overzicht van de producten die er besteld zijn en het zal je niet verbazen dat het meest bestelde product via mijn website een slowcooker is. Van die commissie die ik van Bol.com ontvang koop ik weer ingrediënten om nieuwe recepten mee te koken.

Dus is er een product wat je op dit moment niet bij je lokale ondernemer kunt kopen maar wel online? Denk dan aan Eetspiratie en koop het via mijn site bij Bol.com. Alle kleine beetjes helpen.

Bedankt!

Leesvoer, tips & recepten

Hieronder heb ik nog een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet om deze gekke tijd een beetje gezellig door te komen.

Leestip

Ik schreef een review over mijn favoriete kookboek op dit moment: Indorock van Vanja van der Leeden Kijk hier voor de review.

Baktip

Heb je altijd al een spekkoek willen bakken maar heb je de tijd er nooit voor gehad? Misschien een leuk idee om het nu een keer te doen! Kijk hier hoe je zelf een spekkoek bakt.

Kooktip

Misschien is dit wel het perfecte moment om een keer zelf sambal te maken. In dit artikel leg ik je precies uit hoe dat moet.

Slowcooker info

Heb je vragen over een slowcooker of wil je weten hoe een slowcooker werkt? Ik heb hier een tijd terug een heel uitgebreid artikel over geschreven. Je leest het artikel hier.

Rijsttafel tips

Plannen om een keer een rijsttafel te maken? Dit artikel helpt je op weg. Hierin geef ik tips en recepten om zelf een rijsttafel te maken. Kijk hier voor het artikel.

Alles over saté

Nu het zonnetje weer meer gaat schijnen is het weer tijd voor saté! Ik schreef een artikel met allerlei saté tips en vertel hoe een saté bbq werkt. Kijk hier voor het artikel.

Klustip

Maak van een pallet een kruidentuin! Volg de aanwijzingen in dit artikel en je hebt altijd verse kruiden bij de hand. Kijk hier voor de beschrijving.

Volgtips

Blogs en Instagram accounts die ik graag volg:

Pinterest

Tot zover mijn persoonlijke blog. Wellicht dat ik tussendoor nog een keer een update plaats. Voor nu, veel gezondheid toegewenst!

Liefs, Simone

Ik maak mijn foto’s altijd zelf, maar de foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Kristel Beelen van Mooi & Mooi fotografie.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

11 Reacties

 1. Simone, is het een idee om een kookboek uit te brengen? Ik koop het meteen! Ik kook thuis heel veel van je gerechten en we genieten er enorm van.

 2. Hoi Simone,

  Wat een nare situatie zo, heel herkenbaar ook voor mij als zzper.
  Wij kennen elkaar niet persoonlijk, maar toch hebben wij het vaak over de gerechten van Simone, best grappig. Je ontzettend leuk geschreven blogs en heerlijke gerechten werken voor ons in deze rare tijden als een soort ‘troostfood’ ik heb er zelfs een crockpot voor aangeschaft. Zelfs ik kan nu koken 🙈😄.
  Ontzettend dankjewel hiervoor, mocht je een kanaal via youtube gaan openen, alsjeblieft keep us posted, wij zijn fan van jou!
  Mocht ik iets nodig hebben via Bol, dan denk ik aan jou.
  Hou vol Simone qua massages voor straks, dat komt goed.
  Groetjes, Vivianne

 3. Hoi Simone,

  Via Twitter kwam ik je tegen. Je maakte je een beetje boos over knippen en plakken van jouw posts en het gebruik zonder vermelding daarvan. Begrijpelijk. Ik heb het boos zijn maar losgelaten.

  Wat een fijne post heb je geschreven. Over je nieuwe keuken. Heerlijk om daar te kunnen kokkerellen. Ik kan ook uit zo’n heerlijke keuken koken. Die keuken is 3 jaar geleden totaal verbouwd. Door mijn lief. Toen kochten we een bouwvallig huis uit 1878.

  Ik ga je helpen dat wanneer ik iets bij Bol.com koop dat via jouw site te doen.

  En ik ga je slowcooker gerechten bekijken. Als Indische heel inspirerend!

  Ik kijk uit naar je mooie creaties.

  Met heel hartelijke groet van Carolina van Cucina Carolina uit Spanje

  • Hoi Carolina, wat een leuke berichtjes heb ik van u ontvangen! Ik zag ook het berichtje over de ring, u heeft gelijk! En wat betreft het boos zijn, het is eerder teleurgesteld. Ik kan het steeds beter loslaten. Let it gooooo. Een huis uit 1878 klinkt heel spannend. Ben benieuwd hoe uw keuken eruit ziet. Heel lief dat u mij wilt helpen via bol.com. Ik zag op uw instagram ook mooie foto’s voorbij komen, ik ga het volgen. Fijne dag toegewenst en lieve groet terug! Simone

 4. Wat een mooi openhartig artikel, hoe eng ook! Ik zal er echt aan denken om als regelmatige besteller van bol.com dit via jouw site te doen. Liefs

 5. Marion Diemont

  Hoi Simone, ook ik wens je de komende tijd veel kracht en sterkte. Je eigen onderneming achteruit zien gaan is een angstig iets. Hoe zal het verder gaan met werk wat je met je hart en passie doet ? Voel je gesterkt door het feit dat je héél veel volgers heb die hun kracht en passie halen uit jouw recepten. Ik ben er één van!!! Mijn dank daarvoor!!!
  Blijf gezond en blijf koken !!!

 6. Afke de boer

  Wat een mooi artikel.
  Ga voortaan altijd via jou link bestellen.

  Zouden al je fans moeten doen.
  Succes
  Gr gr afke de boer
  Een Friese Beppe die van al je recepten geniet.

 7. Dank Simone, voor je mooie artikel, net zo inspirerend als je recepten. Blijf aub koken en publiceren maar vooral, blijf gezond!
  Zaterdag staat jou ayam rica rica op het menu (met veel pepers …..)

 8. Wat een mooi geschreven, persoonlijk artikel. Ik voel erg mee met iedere ondernemer die door de corona-maatregelen wordt getroffen. Het is echt heftig om je ineens te beseffen dat er een groot deel van het inkomen wegvalt. Gelukkig ken ik je een beetje, jij gaat niet bij de pakken neerzitten. In die prachtige keuken van jullie gaan vast de meest heerlijke recepten ontstaan. Ik vind de keuken ook helemaal bij je passen. Het is echt helemaal Simone! Prachtig met die olijfgroene tegeltjes en die zwarte accenten. Jouw creativiteit voor koken, maar zeker ook voor fotograferen krijgt nu nog meer de ruimte. Ik verheug me op alles wat je de komende tijd gaat creëren! Virtuele knuffel van mij ;-)

 9. Hallo Simone,
  Mooi persoonlijk bericht. Goed om ook eens over jezelf te vertellen. Mooie nieuwe ruimtes by the way.
  Blijf gezond en veel succes.
  Gr,
  Harold

 10. Dag Simone, ik lees vaak je recepten, dol op Indonesisch eten, ( beetje basis gehad van een Indonesische vriendin) zit in eenzelfde schuitje als jij , financieel dan, ben kunstenaar/schilder met een extern Atelier ( liep allemaal prima met cursisten) ook nu geen inkomsten ,zonder lesgeven, verkoop – expo’s ook niet meer, uitstel van betalingen, de ZZP regelingen niet ingericht voor Kunstenaars,
  Wat je zei, van koken word je heel ontspannen van, geeft een goed gevoel,doe ik ook , en ik denk dat je meer mensen inspireerde ,van schilderen trouwens ook , hoop dat je net als ik door kan blijven gaan met alles, wanneer dit allemaal voorbij is,
  Wens je Sterkte !
  Cora van Antwerpen

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

dertien − 1 =