Sambal goreng telor is een heel eenvoudig en vegetarisch gerecht uit de Indische keuken. Het zijn hardgekookte eieren (telor) in een pittige saus van sambal en pepers. Dit gerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Het is onmisbaar bij een rijsttafel en heerlijk met een beetje simpele witte rijst […]
Indische recepten
Op zoek naar authentieke Indische recepten? In deze categorie vind je traditionele familierecepten met soms een moderne twist. Van klassieke gerechten uit de Indische keuken tot makkelijke, stap-voor-stap recepten waarmee iedereen thuis Indisch kan koken.
Ketjapsaus – een heerlijke smaakmaker
Ketjapsaus – een heerlijke smaakmaker om je groenten, rijst en noedels nog lekkerder te maken. Net als sambal kun je ketjap manis gebruiken om je gerechten net even een extra smaakboost te geven. En dan bedoel ik niet ketjap rechtstreeks uit de fles maar met een paar smaakmakers maak je […]
Kip met sambal en tomaat uit de slowcooker
Kip met sambal en tomaat uit de slowcooker. Dit recept heb ik bedacht als tegenhanger van de hele pittige variant, ajam rica rica (sambal kip). In tegenstelling tot het pittige kipgerecht is deze variant met sambal en tomaat mild/zoet en dus geschikt voor iedereen die liever niet met een zakdoek […]
Wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus?
Wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus? In dit artikel leg ik het uit. In mijn recepten gebruik ik regelmatig sojasaus en ketjap manis. Dit zijn twee verschillende producten met elk zijn eigen unieke smaak. Het is niet één op één te vervangen. Na het lezen van dit artikel […]
Kipgehaktballetjes in pindasaus uit de slowcooker
Kipgehaktballetjes in pindasaus uit de slowcooker. Een goede pindasaus kun je met veel dingen combineren. Het geeft je gerechten iets extra’s. Je bordje nasi goreng wordt er volgens sommige mensen ineens een stuk lekkerder van en je sateetjes kunnen eigenlijk niet zonder. Ik ken zelfs mensen die stokbrood gedipt in […]
Pittige kippensoep met citroengras
Pittige kippensoep met citroengras. Hoe maak je nu een lekkere pittige kippensoep? Het beste kun je een bouillon trekken van de hele kip inclusief de botten. Maar daar heb je niet altijd tijd voor. Soms wil je gewoon snel een soep op tafel zetten. Deze pittige soep is perfect bij […]
Salade met ketjap kip
Salade met ketjap kip, een gerecht wat snel op tafel staat! Een berg kleurrijke groenten met stukjes kip omhuld met een laagje ketjap. Je kunt dit serveren als een salade maar wat ook erg lekker is, is om de vulling te serveren in een slablad. Zo krijg je een ‘soort’ […]
Noedels to go
Noedels to go, je nieuwe favoriete lunch! Vergeet boterhammen en salades, neem gewoon je eigen noedelsoep mee. Een lunch om naar uit te kijken. Lekker, gezond en gemaakt met verse ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is heet water, dit schenk je op de noedels in de pot en […]
Indo pulled pork uit de slowcooker
Indo pulled pork oftewel Indo pulled babi. Want babi = varkensvlees. Dit recept is één van de meest bekeken en gemaakte recepten van Eetspiratie.nl. Op dit recept/gerecht ben ik ook het meest trots. Er was toen ik net begon met slowcooken nog geen Indo variant van ‘pulled pork’ dus bedacht […]
Spekkoek
Spekkoek, (lapis legit) bakken doe je niet ‘even’. Het is een hele klus waar je bijna een halve dag mee bezig bent. Dit is dus erg leuk als je een keer in de bakmodus staat en je ergens een vrije dag of een vrij weekend hebt. En je kunt geen […]
Gebakken tofu met knoflook en sojasaus
Gebakken tofu met knoflook en sojasaus, een simpel recept met weinig ingrediënten dat smaakt naar een gerechtje uit een Aziatisch restaurant. Dat ik gek ben op tofu – in het Indonesisch ook wel tahoe genoemd – dat is inmiddels wel duidelijk. Aan recepten met dit lekkere ingrediënt ontbreekt het niet […]
Bami zonder pakje
Bami zonder pakje, een recept gemaakt ‘from scratch’. De mie goreng waarmee ik ben opgegroeid wordt niet gemaakt met een kant en klare kruidenmix en een ‘bami of nasi pakket’. Het is net als nasi goreng een restjes recept waarbij je toevoegt en opmaakt wat je nog in huis hebt. […]
Nasi goreng
Nasi goreng, of je nu een liefhebber bent van de Indonesische keuken of gewoon op zoek bent naar een overheerlijke maaltijd, nasi goreng is een gerecht dat je niet mag missen. Gebakken rijst met lekkere bijgerechtjes als acar (van komkommer), sambal en gebakken uitjes is voor mij een onweerstaanbare combinatie. […]
Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes)
Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes), dit recept mag niet ontbreken op mijn blog! Dit gerecht is heel handig om in je kookrepertoire te hebben want het past namelijk bij ‘bijna’ alles. Op deze boontjes val ik ook vaak terug als ik even geen Eetspiratie heb. Lekker bij rijst of nasi […]