Indische en Indonesische recepten

In de categorie Indische en Indonesische recepten vind je een mix van authentieke en moderne gerechten uit beide keukens. Van klassieke rendang en gado gado tot snelle en toegankelijke recepten die iedereen thuis kan maken.

Producten uit de Indonesische keuken

Ingrediënten uit de Indonesische keuken

Ingrediënten uit de Indonesische keuken. Mijn roots liggen in Indonesië vandaar mijn liefde voor Indisch eten! In de Indofood keuken worden kruiden, specerijen, blaadjes en stengels gebruikt die voor de meeste mensen wat ‘onbekend’ kunnen zijn. Het leek me dus handig om een artikel te maken van de meest gebruikte […]

Sambal goreng telor

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

Sambal goreng telor is een heel eenvoudig en vegetarisch gerecht uit de Indische keuken. Het zijn hardgekookte eieren (telor) in een pittige saus van sambal en pepers. Dit gerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Het is onmisbaar bij een rijsttafel en heerlijk met een beetje simpele witte rijst […]

Seroendeng

Seroendeng met cashewnoten

Seroendeng met cashewnoten, een strooisel van gebakken kokos wat al je Indische gerechten nog lekkerder maakt. Vroeger hadden veel mensen zo’n klein potje in huis. Misschien werd het één keer gebruikt en belandde het daarna achterin een keukenkastje. Want waar eet je seroendeng bij? En hoe kun je het zelf […]

Handig recept voor ketjapsaus

Ketjapsaus – een heerlijke smaakmaker

Ketjapsaus – een heerlijke smaakmaker om je groenten, rijst en noedels nog lekkerder te maken. Net als sambal kun je ketjap manis gebruiken om je gerechten net even een extra smaakboost te geven. En dan bedoel ik niet ketjap rechtstreeks uit de fles maar met een paar smaakmakers maak je […]

Kip met sambal en tomaat

Kip met sambal en tomaat uit de slowcooker

Kip met sambal en tomaat uit de slowcooker. Dit recept heb ik bedacht als tegenhanger van de hele pittige variant, ajam rica rica (sambal kip). In tegenstelling tot het pittige kipgerecht is deze variant met sambal en tomaat mild/zoet en dus geschikt voor iedereen die liever niet met een zakdoek […]

Verfrissende Indonesische fruitcoctail - es teler

Verfrissende Indonesische fruitcocktail – es teler

Verfrissende Indonesische fruitcocktail – es teler. Geen authentiek recept maar een combinatie van twee heerlijke recepten. Namelijk: es Shanghai en es teler. Dit zijn twee verschillende soorten ‘ijsjes’ of fruitcocktails. In het ene recept zit onder andere schaafijs en een siroop zoals rozensiroop. In de andere zit verse kokos en […]

Wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus

Wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus?

Wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus? In dit artikel leg ik het uit. In mijn recepten gebruik ik regelmatig sojasaus en ketjap manis. Dit zijn twee verschillende producten met elk zijn eigen unieke smaak. Het is niet één op één te vervangen. Na het lezen van dit artikel […]

Kipgehaktballetjes in pindasaus slowcooker

Kipgehaktballetjes in pindasaus uit de slowcooker

Kipgehaktballetjes in pindasaus uit de slowcooker. Een goede pindasaus kun je met veel dingen combineren. Het geeft je gerechten iets extra’s. Je bordje nasi goreng wordt er volgens sommige mensen ineens een stuk lekkerder van en je sateetjes kunnen eigenlijk niet zonder. Ik ken zelfs mensen die stokbrood gedipt in […]

Pittige kippensoep met citroengras

Pittige kippensoep met citroengras

Pittige kippensoep met citroengras. Hoe maak je nu een lekkere pittige kippensoep? Het beste kun je een bouillon trekken van de hele kip inclusief de botten. Maar daar heb je niet altijd tijd voor. Soms wil je gewoon snel een soep op tafel zetten. Deze pittige soep is perfect bij […]

Salade met ketjap kip

Salade met ketjap kip

Salade met ketjap kip, een gerecht wat snel op tafel staat! Een berg kleurrijke groenten met stukjes kip omhuld met een laagje ketjap. Je kunt dit serveren als een salade maar wat ook erg lekker is, is om de vulling te serveren in een slablad. Zo krijg je een ‘soort’ […]

Noedels to go

Noedels to go

Noedels to go, je nieuwe favoriete lunch! Vergeet boterhammen en salades, neem gewoon je eigen noedelsoep mee. Een lunch om naar uit te kijken. Lekker, gezond en gemaakt met verse ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is heet water, dit schenk je op de noedels in de pot en […]

Indo pulled pork

Indo pulled pork uit de slowcooker

Indo pulled pork oftewel Indo pulled babi. Want babi = varkensvlees. Dit recept is één van de meest bekeken en gemaakte recepten van Eetspiratie.nl. Op dit recept/gerecht ben ik ook het meest trots. Er was toen ik net begon met slowcooken nog geen Indo variant van ‘pulled pork’ dus bedacht […]

Spekkoek

Spekkoek

Spekkoek, (lapis legit) bakken doe je niet ‘even’. Het is een hele klus waar je bijna een halve dag mee bezig bent. Dit is dus erg leuk als je een keer in de bakmodus staat en je ergens een vrije dag of een vrij weekend hebt. En je kunt geen […]

Tahoe met sojadressing

Gebakken tofu met knoflook en sojasaus

Gebakken tofu met knoflook en sojasaus, een simpel recept met weinig ingrediënten dat smaakt naar een gerechtje uit een Aziatisch restaurant. Dat ik gek ben op tofu – in het Indonesisch ook wel tahoe genoemd – dat is inmiddels wel duidelijk. Aan recepten met dit lekkere ingrediënt ontbreekt het niet […]