Eetspiratie » Gebakjes met gele kokosroom
Gebakjes met kokosroom

Gebakjes met gele kokosroom

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Gebakjes met gele kokosroom, schattige mini taartjes van bladerdeeg. Alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar hartig, heb ik zo af en toe weleens zin in iets zoets. Voor een verjaardagsfeestje wilde ik kleine gebakjes maken en dat werden deze gebakjes met gele room. Een perfect formaatje voor de zoete trek.

Bakken is niet mijn sterkste kant, maar ik vind het zo nu en dan wel leuk om te doen. Dit recept is niet specifiek een bakrecept maar je maakt losse onderdelen die je vervolgens combineert. Ik maakte er een stappenplan bij met foto’s zodat je kunt zien hoe eenvoudig het is. En als je dit soort bakrecepten leuk vind, dan zijn deze appelroosjes ook een aanrader. Mooie roosjes gemaakt van appelschijfjes en bladerdeeg.

Mini gebakjes met gele room

Het onderdeel wat wel nauw komt in dit recept is het maken van de gele room. Hiervoor verwarm je een deel van de kokosmelk met vanille en suiker in een steelpan tot het kookt. In een andere kom meng je vervolgens met een papje van de eidooiers, bloem en de rest van de melk. Je schenkt vervolgens het koude mengsel voorzichtig bij het warme mengsel. Dit heet ‘familie maken’. Roer het tot een glad papje, laat het afgedekt afkoelen in een schaal en laat het daarna opstijven in de koelkast.


Pyrex Classic Beslagkom - hittebestendige schaal - 24 cm - 3 liter

Pyrex Classic Beslagkom – hittebestendige schaal – 24 cm – 3 liter

Pyrex Classic beslagkom – 24 cm, 3 liter. Hittebestendig tot 300°C en ideaal voor mixen, serveren en warme gerechten. Magnetron-, oven- en vaatwasserbestendig. Gemaakt van sterk borosilicaatglas voor duurzaam en hygiënisch gebruik.

De room spuit je voor het serveren met een spuitzak in de bladerdeegbakjes. Heb je geen speciale spuitzak, neem dan een ziplockzakje. Vul deze met de room en knip er aan de onderkant een klein puntje af. Op deze manier maak je heel eenvoudig zelf een spuitzak.

Gebakjes met gele kokosroom

Gebakjes met gele kokosroom

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Gebak, DessertKeuken: InternationaalNiveau: Gemiddeld
Porties

16

stuks
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Rusttijd

1

uur 
Totale tijd

1

uur 

40

minuten

Schattige mini gebakjes van bladerdeeg met gele room. Een lekker gebakje voor feestelijke gelegenheden, leuk als traktatie, hapje bij een high tea of een brunch.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 250 milliliter kokosmelk

  • 1 dopje vanille aroma

  • 2 eidooiers (het geel)

  • 25 gram bloem

  • 1-2 eetlepels suiker

  • snuf zout

  • 8 vellen bladerdeeg

  • 2 passievruchten

BEREIDING

  • Doe 200 milliliter kokosmelk samen met 1 dopje vanille aroma en 1 tot 2 eetlepels suiker in een steelpan. Breng dit zachtjes aan de kook.
  • In een kom doe je 2 eidooiers, 25 gram bloem en de rest van de kokosmelk (50 milliliter). Roer dit goed door elkaar.
  • Als de melk kookt voeg je deze beetje voor beetje toe aan de kom met het eimengsel en roer het rustig door elkaar. Giet vervolgens het mengsel terug in het pannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer dit rustig door elkaar tot het mooi ingedikt is en lijkt op vla. Het moet een beetje gaan bubbelen.
  • Schenk de gele room in een schaal en dek direct af met een stukje huishoudfolie zodat er geen vel op komt. Laat het volledig afkoelen en zet de schaal in de koelkast zodat de room kan opstijven. 
  • Neem 8 velletjes bladerdeeg en laat ze licht ontdooien. Neem de ronde uitsteekvorm of en borrelglaasje en steek uit elk vel 4 rondjes. Je hebt nu 32 rondjes. Leg 16 rondjes apart . Uit de andere 16 rondjes steek je met een dop van bijvoorbeeld een olijfoliefles in het midden een klein rondje uit. Kijk bij de laatste stap voor de foto’s.
  • Leg de rondjes met de opening op de hele rondjes zoals op de foto en prik met een vork gaatjes in de bodem. Je hebt nu mini pasteibakjes gemaakt.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de bladerdeegbakjes in 8 tot 10 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen op een rooster en snijd nu met een scherp mes het ‘hoedje’ Hier ga je straks de gele room in spuiten met een spuitzak.
  • Schep de koude room in een spuitzak of een ziplockzakje en knip er een heel klein hoekje af. Spuit de room in de gebakjes. Snijd de passievruchten doormidden en schep een beetje van het vruchtvlees op de gebakjes.
  • Nog even alles stappen op een rij:Gebakjes met kokosroom

Meer eetspiratie speciaal voor jou!