Gebakjes met gele kokosroom, schattige mini taartjes van bladerdeeg. Alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar hartig, heb ik zo af en toe weleens zin in iets zoets. Voor een verjaardagsfeestje wilde ik kleine gebakjes maken en dat werden deze gebakjes met gele room. Een perfect formaatje voor de zoete trek.
Bakken is niet mijn sterkste kant, maar ik vind het zo nu en dan wel leuk om te doen. Dit recept is niet specifiek een bakrecept maar je maakt losse onderdelen die je vervolgens combineert. Ik maakte er een stappenplan bij met foto’s zodat je kunt zien hoe eenvoudig het is. En als je dit soort bakrecepten leuk vind, dan zijn deze appelroosjes ook een aanrader. Mooie roosjes gemaakt van appelschijfjes en bladerdeeg.
Mini gebakjes met gele room
Het onderdeel wat wel nauw komt in dit recept is het maken van de gele room. Hiervoor verwarm je een deel van de kokosmelk met vanille en suiker in een steelpan tot het kookt. In een andere kom meng je vervolgens met een papje van de eidooiers, bloem en de rest van de melk. Je schenkt vervolgens het koude mengsel voorzichtig bij het warme mengsel. Dit heet ‘familie maken’. Roer het tot een glad papje, laat het afgedekt afkoelen in een schaal en laat het daarna opstijven in de koelkast.
De room spuit je voor het serveren met een spuitzak in de bladerdeegbakjes. Heb je geen speciale spuitzak, neem dan een ziplockzakje. Vul deze met de room en knip er aan de onderkant een klein puntje af. Op deze manier maak je heel eenvoudig zelf een spuitzak.




