Apple butter maken in de multicooker, een heerlijk recept voor het herfst- en winterseizoen. Een zoete spread voor op brood, toast, crackertjes en pannenkoeken. Appels worden gestoofd met specerijen, gepureerd en daarna ingekookt tot er apple butter overblijft. Makkelijk te bereiden in de multicooker.
Wij hebben een appelboom in de tuin en omdat ik niet altijd appeltaart of appelmoes wil maken, besloot ik dit keer apple butter te maken. Zoals de naam al aangeeft, het is een soort ‘boter’ gemaakt van gestoofde ingekookte appels. Het is smeerbaar net als boter, maar dan lekker zoet en kruidig, heerlijk in de herfst- en wintermaanden.

Apple butter recept
Je kunt apple butter maken in een stoofpan, slowcooker of onder hoge druk in de multicooker. Ik vind de bereiding in de multicooker het meest handig, want dit gaat redelijk snel en je hebt er geen omkijken naar. Het stoven gebeurt in de cooker en het pureren en inkoken doe ik daarna in een pan op het fornuis. Op deze manier kunnen de gepureerde appels goed inkoken, omdat je zelf beter de temperatuur kunt regelen. Zo krijg je echte ‘boter’ in plaats van donkere appelmoes.
Je kunt apple butter tot 3 weken in schone goed afgesloten glazen potten bewaren in de koelkast en je kunt het zelfs invriezen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een foodcube met een deksel. In de vriezer is het wel 3 tot 6 maanden te bewaren.





