Sinaasappelvla kun je heel eenvoudig zelf maken. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het is lekkerder dan een pak vla uit de supermarkt. Deze vla geeft me altijd een nostalgisch gevoel. We aten het thuis vaak in de herfst en wintermaanden. Een ouderwets toetje met een vleugje nostalgie.
Dit recept wordt gemaakt met eigeel, dus net als een custard. Het is een traditionele manier van vla maken. In principe kun je dit recept als basis gebruiken en er andere smaken aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan citroen of vanille.
Zelf vla maken
Voor het maken van vla heb je wel een aantal keukentools nodig. Zet dit voordat je gaat koken alvast klaar zodat je snel en schoon kunt werken.
Benodigdheden:
- pan
- garde
- spatel
- dunschiller
- maatbeker (hittebestendig)
- keukenweegschaal
- plastic folie
- schaal of bakje

Na het bereiden van de vla schep je het over in een schaal, het liefst een glazen schaal of bakje. Dek de vla direct af met een stukje huishoudfolie zodat er geen velletje opkomt. Je kunt de vla ook warm serveren als je dat lekker vindt. Bewaar het tot 2 dagen in de koelkast.