Eetspiratie » Voeding en inspiratie

Voeding en inspiratie

In de categorie Voeding en inspiratie vind je alles wat verder gaat dan recepten. Ontdek achtergrondinformatie over ingrediënten, kooktechnieken, gezonde voeding, persoonlijke verhalen, boek- en restaurantreviews en handige tips voor in de keuken. Dé plek voor verdieping en inspiratie naast de dagelijkse recepten.

Spaanse recepten die je moet proberen

Spaanse recepten die je moet proberen

Spaanse recepten die je moet proberen voor een instant vakantiegevoel! Bij de Spaanse keuken denk je waarschijnlijk direct aan tapas. Maar ook aan gerechten zoals paella, gazpacho en lekkere zoete churros. Haal de zon en Mediterrane smaken in huis met deze Spaanse gerechten.

De lekkerste recepten met tofu

De lekkerste recepten met tofu

De lekkerste recepten met tofu, een overzicht dat niet op Eetspiratie mag ontbreken! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, tofu is mijn lievelings. Er staat hier wekelijks (zo niet dagelijks) een gerecht met tofu op tafel of ik gebruik het als ingrediënt in diverse recepten. Mijn liefde voor tofu […]

Boemboe maken - Indonesische kruidenpasta

Boemboe maken – Indonesische kruidenpasta

Boemboe maken – Indonesische kruidenpasta, de ziel van je gerecht! Het woord ‘boemboe’ ben je vast al eens tegengekomen in een van mijn recepten. In de Indonesische én Indische keuken vormt deze geurige kruidenpasta de basis van vrijwel ieder gerecht. Een traditionele boemboe bestaat uit een paar vaste smaakmakers: sjalot […]

Sambal maken - uitleg tips en technieken

Sambal maken – uitleg, tips en technieken

Sambal maken – uitleg, tips en technieken. Ben je gek op sambal en wil je het zelf leren maken? In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je sambal kunt bereiden. Lees handige tips en ontdek verschillende technieken om je eigen sambal te maken, van pepers en […]

Lekkere en makkelijke recepten met veel vezels

Lekkere en makkelijke recepten met veel vezels

Lekkere en makkelijke recepten met veel vezels die niet mogen ontbreken in je kookrepertoire. Vezelrijke gerechten die je eenvoudig kunt verwerken in je dagelijkse eetpatroon, want voldoende vezels binnenkrijgen is makkelijker dan je denkt. In dit artikel vind je geen tips zoals ‘vaker kiezen voor volkoren producten’, ‘voldoende water drinken’ […]

Wat is tahin en hoe gebruik je het

Wat is tahin en hoe gebruik je het?

Wat is tahin en hoe gebruik je het? Tahin, tahini of tahina, het gaat allemaal over hetzelfde namelijk: een pasta van fijngemalen sesamzaadjes. Wellicht ken je het als ingrediënt voor hummus. Tahin maakt hummus heerlijk romig en geeft het een nootachtige smaak. Maar tahin is veel meer dan dat. Het […]

Kerisik - geroosterde kokospasta uit de Indonesische keuken

Kerisik – geroosterde kokospasta uit de Indonesische keuken

Kerisik – geroosterde kokospasta uit de Indonesische keuken. Een onmisbaar ingrediënt in gerechten als rendang, Indonesische salades en het meest bekende gerecht met geroosterde kokos is natuurlijk: seroendeng. Ik gebruik kerisik in diverse recepten en daarom leek het me handig om er een apart artikel over te schrijven. Hierin leg […]

Chiawater - zo maak je het

Chiawater – zo maak je het

Chiawater – zo maak je het op de juiste manier. Water met chiazaadjes, is het een trend of iets wat allang bestaat? Chia fresca of agua de chia is een drankje dat oorspronkelijk uit Mexico (Midden-Amerika) komt en al eeuwenoud is. Zaadjes werden gemengd met water en/of citroen, honing en […]

De beste manier om verse munt te bewaren - vries het in

De beste manier om verse munt te bewaren – vries het in

De beste manier om verse munt te bewaren – vries het in! Dit had ik jaren eerder moeten doen, verse munt invriezen. Want het is dé ideale manier om het fris, groen en vers te houden. Geen verlept zwart zielig bosje meer in de koelkast, maar mooie stevige blaadjes die […]

Wat is selasih en waarom is het populair in Indonesische drankjes

Wat is selasih en waarom is het populair in Indonesische drankjes

Wat is selasih en waarom is het populair in Indonesische drankjes? Selasih is het zaad van de basilicumplant en als het in aanraking komt met water dan wordt het een gel die iets wegheeft van ‘kikkerdril’. Het lijkt qua uiterlijk na bereiding op chiazaad. Echter, selasih en chiazaad zijn twee […]

Butterfly pea tea - wat is het en wat kun je ermee maken

Butterfly pea tea – wat is het en wat kun je ermee maken?

Butterfly pea tea – wat is het en wat kun je ermee maken? Een tijdje geleden ontdekte ik butterfly pea tea en ik was meteen gefascineerd. Het bijzondere aan deze thee is de prachtige blauwe kleur, die verandert in roze of paars zodra je er citroensap of limoensap aan toevoegt. […]

Groente inspiratie recepten met courgette

Groente inspiratie – recepten met courgette

Groente inspiratie – recepten met courgette, een veelzijdige en lekkere groente. Courgette kun je heel makkelijk toevoegen aan je groenterepertoire. Hij is neutraal van smaak, op verschillende manieren te bereiden en het is een betaalbare groente. Daarnaast is hij lekker, gezond en een bron van vitamine C. Reden genoeg om […]