Butterfly pea tea – wat is het en wat kun je ermee maken? Een tijdje geleden ontdekte ik butterfly pea tea en ik was meteen gefascineerd. Het bijzondere aan deze thee is de prachtige blauwe kleur, die verandert in roze of paars zodra je er citroensap of limoensap aan toevoegt. […]
Voeding en inspiratie
In de categorie Voeding en inspiratie vind je alles wat verder gaat dan recepten. Ontdek achtergrondinformatie over ingrediënten, kooktechnieken, gezonde voeding, persoonlijke verhalen, boek- en restaurantreviews en handige tips voor in de keuken. Dé plek voor verdieping en inspiratie naast de dagelijkse recepten.
Hoe maak je koffie snel koud – dit is dé tip voor ijskoffie
Hoe maak je koffie snel koud – dit is dé tip voor ijskoffie! Het is warm en je hebt NU zin in ijskoffie. Je hebt geen zin om te wachten tot je koffie is afgekoeld en de ijsblokjes smelten in de koffie terwijl je ernaar kijkt. Hier heb ik een […]
Groente inspiratie – recepten met courgette
Groente inspiratie – recepten met courgette, een veelzijdige en lekkere groente. Courgette kun je heel makkelijk toevoegen aan je groenterepertoire. Hij is neutraal van smaak, op verschillende manieren te bereiden en het is een betaalbare groente. Daarnaast is hij lekker, gezond en een bron van vitamine C. Reden genoeg om […]
Wat is het verschil tussen pindasaus en satésaus?
Wat is het verschil tussen pindasaus en satésaus? Hier thuis maken we er al jaren grapjes over, want hoewel het twee van de populairste sauzen uit de Indonesische en Surinaamse keuken zijn, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Toch worden de namen vaak door elkaar gebruikt en zelfs in de supermarkt […]
De lekkerste recepten met gecondenseerde melk
De lekkerste recepten met gecondenseerde melk, voor de liefhebbers van zoet. Met gecondenseerde melk kun je de meest lekkere zoetigheden maken. Van romig ijs, tot fudge en zelfs verfrissende limonade. Deze gezoete melk kun je kopen in de supermarkt en de toko. Je vindt het in een klein schattig blikje. […]
De lekkerste slowcooker recepten voor op de camping
De lekkerste slowcooker recepten voor op de camping. Je slowcooker meenemen op vakantie, waarom niet? Hoe handig is het om op sommige dagen lekker de slowcooker aan te zetten in plaats van boven de pannen te hangen. Als beschikt over stroom kun je prima slowcooken in je tent, vakantiehuisje, caravan […]
Flax egg maken – vegan eivervanger
Flax egg maken – vegan eivervanger een handig alternatief voor ei in bakrecepten. Maak met maar twee ingrediënten een vervanger voor ei. Ideaal om te gebruiken in cakes, bananenbrood, pannenkoeken en vegan burgers. Handig als je geen eieren in huis hebt of een plantaardig/vegan eet.
Gekookte rijst bewaren en opwarmen – zo doe ik het
Gekookte rijst bewaren en opwarmen – zo doe ik het. Ik lees het regelmatig, verschillende verhalen over het bewaren van gekookte rijst. In dit artikel vertel ik hoe ik dit precies doe. Mijn moeder heeft me dit al op jonge leeftijd geleerd. Door een paar simpele stappen te volgen, kun […]
20 makkelijke vegan recepten zonder vleesvervangers
20 makkelijke vegan recepten zonder vleesvervangers die iedereen kan maken. Veganistisch (of vegan/plantaardig) koken is niet moeilijk. Zonder dat je het door hebt zijn heel veel gerechten van zichzelf al veganistisch. Vaak hoor ik dat mensen het moeilijk vinden om een gerecht zonder vlees of dierlijke producten te bereiden. Het […]
De beste rijstkoker – de multicooker
De beste rijstkoker – de multicooker, het beste apparaat om rijst in te bereiden. Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn rijst in kook en wat de beste rijstkoker is. Daar heb ik een heel snel antwoord op: de multicooker is wat mij betreft de beste rijstkoker. In dit […]
Turkse recepten die je moet proberen
Turkse recepten die je moet proberen. De Turkse keuken behoort tot een van mijn favorieten. De gerechten uit deze keuken zijn kleurrijk, smaakvol en er worden volop verse kruiden en specerijen gebruikt. Van rode kool salade tot Turkse pilav, en zelfs een moderne versie van Turkse pasta.
Waarom ik elke dag een paranoot eet
Waarom ik elke dag een paranoot eet! Ik houd me al jaren bezig met voeding. Sinds ik 5 jaar geleden plantaardig ben gaan eten, heb ik me ook verdiept in supplementen. Naast vitamine D3, plantaardige omega 3 uit algen en B12, eet ik elke dag een paranoot, ook wel ‘Brazil […]
Waarom je de lekkerste nasi goreng met koude rijst maakt
Waarom je de lekkerste nasi goreng met koude rijst maakt. Het geheim van een goede nasi goreng is koude afgekoelde rijst. Mooie droge rijstkorrels die je lekker krokant kunt opbakken. Dit gaat een stuk lastiger met warme gekookte rijst die net uit de pan komt. Ga je nasi goreng maken, […]
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh?
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh? Tofu en tempeh zijn beiden veelzijdige plantaardige eiwitbronnen, maar verschillen behoorlijk in smaak en textuur. Ze worden vooral gebruikt in de Aziatische keuken, maar het zijn ook geliefde ingrediënten in vegan/plantaardige recepten. Zelfs kook ik wekelijks met tofu en tempeh. Ze zijn […]
