Augurkenrelish met dille, een onmisbare smaakmaker! Ik ben gek op pickles, zoetzuur en gefermenteerde groenten, zoals zuurkool en kimchi. Ook augurken staan hoog in mijn favorietenlijstje. Nu was ik al een tijdje op zoek naar augurkenrelish, een zoetzuur mengsel van fijngehakte augurken die je bijvoorbeeld serveert op een hamburger, hotdog, […]
Vegetarische recepten
Ontdek smakelijke vegetarische recepten bij Eetspiratie! Zonder vlees en vis, maar vol heerlijke groenten, peulvruchten en vleesvervangers zoals paddenstoelen, noten en creatieve plantaardige ingrediënten. Perfect voor voedzame en smaakvolle maaltijden.
Sambal ketjap – sambal kecap
Sambal ketjap – sambal kecap, een heerlijke en makkelijke sambal met zoete ketjap in de hoofdrol. Deze sambal kan iedereen maken, hij kan niet mislukken. Dit is wellicht het makkelijkste sambalrecept dat er bestaat. Het is geen rode sambal van gemalen pepers, zoals je misschien gewend bent. Het is een […]
Smoor terong – Indonesische gestoofde aubergines
Smoor terong – Indonesische gestoofde aubergines, een lekker en makkelijk gerecht. Aubergine en zoete ketjap zijn een goede combinatie. Samen met Indische specerijen, knoflook en ui zet je binnen no time een heerlijk gerecht op tafel. Serveer de gestoofde aubergines met rijst en een frisse zoetzuur van komkommer. Een heerlijk […]
Makkelijk recept – bananenbrood uit de airfryer
Makkelijk recept – bananenbrood uit de airfryer, het schattigste broodje ooit! Bakken is niet mijn hobby, brood bakken vind ik daarentegen wel leuk om te doen. Maar een simpel zoet bakrecept daar ben ik altijd wel voor in. Dit mini bananenbroodje is heel eenvoudig te maken met maar een paar […]
Chinese aubergines uit de airfryer
Chinese aubergines uit de airfryer, een lekker en makkelijk (bij)gerecht. Je kunt aubergines op verschillende manieren bereiden. Bakken, stomen, stoven, grillen en ga zo nog maar even door. Je kunt ze dus ook prima bereiden in de airfryer. Bak ze in minder dan 10 minuten gaar en serveer ze met […]
Sambal matah – een frisse rauwe Balinese sambal
Sambal matah – een frisse rauwe Balinese sambal met aromatische smaken. In deze sambal zit alles wat ik lekker vind, sereh, djeroek poeroet, pepers en limoen. Het wordt vaak geserveerd bij vis, gegrild vlees, rijstgerechten, tahoe en tempeh. Maar eerlijk gezegd, deze sambal is zo lekker dat ik eet het […]
Vegan aubergine schnitzels
Vegan aubergine schnitzels, plakken aubergine met een krokant korstje. Knapperig aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en een salade, maar ook fantastisch op een broodje of sandwich. Of serveer met een kruidige tomatensaus, labneh (yoghurt met kruiden), of tzatziki. Als je net als ik […]
Tempeh bacon
Tempeh bacon, een lekker en plantaardig alternatief voor bacon. Knapperige tempeh met een smokey marinade, gebakken in de pan of oven. Heerlijk op een broodje, een sandwich, in een salade of verkruimeld over een pastagerecht of zelfs een stamppot.
Snel en makkelijk – koude silken tofu met pittige dressing
Snel en makkelijk – koude silken tofu met pittige dressing. Geen zin om te koken, is het te warm om in de keuken te staan of heb je geen inspiratie? Maak dan deze koude silken tofu met een pittige dressing, ook wel cold tofu genoemd. Een blok zijden tofu, overgoten […]
Multicooker eenpansgerecht met rijst en groenten
Multicooker eenpansgerecht met rijst en groenten, deze moet je in je kookrepertoire hebben! Wel handig als je dan ook een multicooker hebt, maar veel mensen hebben dit fijne apparaat inmiddels ontdekt. Dit eenpansgerecht is lekker, makkelijk te bereiden en klaar binnen iets meer dan een half uurtje. Het fijne is […]
Knapperige aubergine met tomatensambal
Knapperige aubergine met tomatensambal, een lekker bijgerechtje of snack maar ook heerlijk op een borrelplank. Ik ben de laatste tijd veel aan het experimenteren met aubergine. Voorheen was ik er er niet zo’n fan van, maar inmiddels zijn we hier thuis echte aubergine liefhebbers geworden. Nu ik eenmaal weet hoe […]
Makkelijke en gezonde orzo salade
Makkelijke en gezonde orzo salade, een recept dat niet mag ontbreken in je kookrepertoire! Orzo is een geliefd ingrediënt en dat begrijp ik wel. Deze pasta in de vorm van een rijstkorrel is lekker, eenvoudig te bereiden en te gebruiken in verschillende gerechten. In soepen, schotels, als bijgerecht of in […]
Dumplingsalade met komkommer en edamame
Dumplingsalade met komkommer en edamame, een gerecht voor als je geen zin hebt om te koken maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Voor dit recept gebruik je kant-en-klare gyoza, een soort dumpling. Meestal maak ik ze zelf vers, maar ik heb altijd een zak van de toko in […]
Frietje tempeh
Frietje tempeh of tempeh loaded fries, dit wil je maken! Ja, het is weer tempeh tijd want de receptinspiratie met dit veelzijdige product blijft maar komen. Als je nu nog niet enthousiast wordt van tempeh dan weet ik het ook niet meer. Friet met toppings, dat lust bijna iedereen wel. […]