Eetspiratie » Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

Ontdek smakelijke vegetarische recepten bij Eetspiratie! Zonder vlees en vis, maar vol heerlijke groenten, peulvruchten en vleesvervangers zoals paddenstoelen, noten en creatieve plantaardige ingrediënten. Perfect voor voedzame en smaakvolle maaltijden.

Spaanse recepten die je moet proberen

Spaanse recepten die je moet proberen

Spaanse recepten die je moet proberen voor een instant vakantiegevoel! Bij de Spaanse keuken denk je waarschijnlijk direct aan tapas. Maar ook aan gerechten zoals paella, gazpacho en lekkere zoete churros. Haal de zon en Mediterrane smaken in huis met deze Spaanse gerechten.

De lekkerste grote rozijnenkoeken

De lekkerste grote rozijnenkoeken

De lekkerste grote rozijnenkoeken, een beetje zoet, chewy en krokant aan de randjes. Precies zoals een koek hoort te zijn. Ik eet eigenlijk bijna nooit koekjes. Je zal ze ook niet vinden in mijn voorraadkast. Maar zo af en toe heb ik zin een een grote robuuste koek. Ook zijn […]

Sambal maken - uitleg tips en technieken

Sambal maken – uitleg, tips en technieken

Sambal maken – uitleg, tips en technieken. Ben je gek op sambal en wil je het zelf leren maken? In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je sambal kunt bereiden. Lees handige tips en ontdek verschillende technieken om je eigen sambal te maken, van pepers en […]

Wat is tahin en hoe gebruik je het

Wat is tahin en hoe gebruik je het?

Wat is tahin en hoe gebruik je het? Tahin, tahini of tahina, het gaat allemaal over hetzelfde namelijk: een pasta van fijngemalen sesamzaadjes. Wellicht ken je het als ingrediënt voor hummus. Tahin maakt hummus heerlijk romig en geeft het een nootachtige smaak. Maar tahin is veel meer dan dat. Het […]

Zelf maken - verse sambal zonder olie klaar in 15 minuten

Zelf maken – verse sambal zonder olie klaar in 15 minuten

Zelf maken – verse sambal zonder olie klaar in 15 minuten. Deze sambal is licht, fris met een lekkere pittige kick. Ideaal als dip, heerlijk in een soep of gewoon bij een simpel rijstgerecht. Zelf sambal maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij dit recept kook je de ingrediënten […]

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven. Zelf bagels maken is heel eenvoudig. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. De hoofdingrediënten zijn bloem en cottage cheese, ook bekend als Hüttenkäse. Van deze ‘kaassoort’ bestaat ook een plantaardige variant op basis van sojabonen en amandelen. […]

Muhammara - zo maak je deze paprika walnotendip

Muhammara recept – zo maak je deze paprika walnotendip

Muhammara recept – zo maak je deze paprika walnotendip. Ik ben gek op dips! Persoonlijk zou ik kunnen overleven op groenten en brood met dips. Hummus, labneh, tzatziki en baba ganoush, ik lust het allemaal. Muhammara mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Deze dip van paprika en walnoten krijgt […]

Blauwe rijstepap met butterfly pea tea

Blauwe rijstepap met butterfly pea tea

Blauwe rijstepap met butterfly pea tea: rijstepap maar dan net even anders! Dit gerecht krijgt door de toevoeging van butterfly pea tea een prachtige lichtblauwe kleur. Naast dat het er mooi uitziet is dit gerecht ook ideaal om restjes rijst op te maken. Serveer de rijstepap als ontbijt, dessert of […]

Kerisik - geroosterde kokospasta uit de Indonesische keuken

Kerisik – geroosterde kokospasta uit de Indonesische keuken

Kerisik – geroosterde kokospasta uit de Indonesische keuken. Een onmisbaar ingrediënt in gerechten als rendang, Indonesische salades en het meest bekende gerecht met geroosterde kokos is natuurlijk: seroendeng. Ik gebruik kerisik in diverse recepten en daarom leek het me handig om er een apart artikel over te schrijven. Hierin leg […]

Romige artisjok salade voor op brood bagels en sandwiches

Romige artisjok salade voor op brood, bagels en sandwiches

Romige artisjok salade voor op brood, bagels en sandwiches. Artisjokken vond ik altijd maar een mysterieuze groente. Maar toen ik in Frankrijk voor het eerst artisjok at op een pizza, was ik verkocht. Tot op heden heb ik alleen nog de variant uit blik en pot gebruikt, ook voor dit […]

Zelf maken - limonade met butterfly pea tea

Zelf maken – limonade met butterfly pea tea

Zelf maken – limonade met butterfly pea tea. Met deze thee kun je de mooiste drankjes maken. De natuurlijke blauwe kleur van gedroogde bloemetjes maakt een drankje echt spectaculair en een echte eyecatcher. En het leuke is, als je er een zuurtje aan toevoegt zoals citroensap of limoensap verandert de […]

Indonesische oesterzwam geprek - krokante oesterzwammen met sambal

Indonesische oesterzwam geprek – krokante oesterzwammen met sambal

Indonesische oesterzwam geprek – krokante oesterzwammen met sambal. Geprek betekent ‘geplet’ of ‘gesmasht’. Een bekend Indonesisch streetfood gerecht is ayam geprek. Crispy kip KFC-style, geplet of gesmasht in de vijzel met een lekkere verse sambal. Ik heb hier een eigen versie van gemaakt, maar dan met mijn favoriete paddenstoel: de […]

Turks simit recept - knapperige broodjes met sesam

Turks simit recept – knapperige broodjes met sesam

Turks simit recept – knapperige broodjes met sesam, mijn favoriet! Deze Turkse broodjes worden ook wel ‘sesambagels’ genoemd. Toch is de bereiding anders dan bij een echte bagel: simit wordt niet gekookt, maar eerst gedoopt in druivensiroop (molasse) en daarna royaal door sesamzaad gerold. Dat geeft deze knapperige broodjes hun […]