Eetspiratie » Snelle zoet zure komkommersalade
Snelle zoet zure komkommersalade

Snelle zoet zure komkommersalade

Soms heb je geen of weinig tijd en wil je snel een salade maken voor bij de nasi goreng. Ik heb een hele handige tip om een snelle zoet zure komkommersalade te maken. Ik noem het quickles oftewel quick pickles! Dit trucje heb ik geleerd van mijn moeder en ik gebruik het zelf nog steeds. Het is ook nog eens een goede tip om verspilling tegen te gaan.

Als je doorgeklikt hebt naar dit recept houd je waarschijnlijk net als ik van zilveruitjes, atjar en augurken. Want wat je nodig hebt voor deze salade is augurken nat. Als je augurken op zijn hou je een pot over waar het lekkere zuur nog inzit. Dit ga je natuurlijk niet weggooien!

Die vloeistof is namelijk goud waard! En naast komkommers kun je er ook andere groenten ‘inleggen’. Denk aan plakjes radijs, wortellinten en zelfs pepertjes.

Snelle zoet zure komkommersalade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Familierecepten, Indofood, Oosterse recepten, SaladesKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

6

porties
Bereiding

10

minuten

Gooi nooit je augurken nat weg maar doe er plakjes komkommer (of een andere groente) in. De snelste pickle ooit!

Ingrediënten

  • 1 pot augurken nat

  • 1 komkommer

  • 1 rode peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderd)

Hoe maak je het?

  • Was de komkommer onder de kraan en boen hem goed schoon.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes. Haal de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper in ringetjes.
  • Doe de komkommer en de peper in de pot met het augurken nat. Zet de pot in de koelkast, hierin kun je de salade ongeveer een week bewaren. Gebruik altijd schoon bestek om de salade mee op te scheppen.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

negen − 8 =