Snelle zoet zure komkommersalade

Snelle zoet zure komkommersalade

Soms heb je geen of weinig tijd en wil je snel een salade maken voor bij de nasi goreng. Ik heb een hele handige tip om een snelle zoet zure komkommersalade te maken. Ik noem het quickles oftewel quick pickles! Dit trucje heb ik geleerd van mijn moeder. Ze deed dit al toen ik nog jong was en ik ben dit zelf blijven doen toen ik uit huis ging. Het is ook nog eens een goed trucje om verspilling tegen te gaan en om restjes op te maken!

Als je doorgeklikt hebt naar dit recept houd je waarschijnlijk net als ik van zilveruitjes, atjar en augurken. Want wat je nodig hebt voor deze salade is augurken nat. Als je augurken op zijn hou je een pot over waar het lekkere zuur nog inzit. Dit ga je natuurlijk niet weggooien!

Ingrediënten

  • 1 pot augurken nat
  • 1 komkommer goed gewassen en in plakjes gesneden
  • halve rode peper in ringetjes gesneden

Hoe maak je het?

Het enige wat je hoeft te doen is de komkommer goed wassen/boenen (ivm de schil) en in dunne plakjes te snijden. Heb je nog een rode peper, doe er dan een paar ringetjes bij, dat is extra lekker.

Je kunt dit ongeveer een week in de koelkast bewaren. Je eet deze salade bij de nasi goreng, of op een gestoomd broodje met pulled pork of bij een gebakken eitje. Eigenlijk past deze salade bij alle Indische gerechten of een rijsttafel. Kijk hier voor alle Indische recepten.

Deze salade is altijd handig om in je koelkast te hebben en ook om restjes komkommer op te maken. Met het augurken nat kun je ook lekkere dressings maken voor salades. Gebruik in plaats van azijn een scheutje van dit nat en je dressing heeft net een beetje extra smaak.

Quickles quick pickles

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

2 Reacties

  1. Verna Christ

    Probeer er ook eens een uitje door te doen, erg lekker.

  2. Simone ik vind het gewoon heel leuk hoe je het doet en ben zelf ook verliefd op de Indische keuken en kook graag en vaak zelf.
    Dank je wel en ik kijk graag naar je. Selamat makan en liefs Mark.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*