Snelle zoet zure komkommersalade, zo snel heb je het nog nooit gemaakt! Mijn moeder doet dit al zolang ik me kan herinneren, het is haar eigen bedenksel. Ze gebruikt het overgebleven augurkennat en doet daar plakjes komkommer in. Zo heb je binnen no time een lekkere pickle van komkommer gemaakt die je kunt serveren bij allerlei gerechten.
Mijn moeder gooit niks weg dus ook geen augurkennat. Ze gebruikt dit ook om dressings aan te maken. Augurkennat is al lekker op smaak doordat de azijn de kruiden en specerijen heeft opgenomen en daarom is deze vloeistof goud waard.
Acar ketimun (zoet zure komkommer) is onmisbaar bij gerecht zoals nasi goreng en wat mij betreft hoort het ook bij een pittige curry of ander Oosters getint gerecht. Je zou kunnen zeggen dat dit augurkennat trucje de ‘snelle’ versie is van acar ketimun. Bekijk hier het recept.
Snelle zoet zure komkommersalade
Het is heel eenvoudig, als je augurken op zijn hou je een potje met vloeistof over. Gooi deze alsjeblieft niet door de gootsteen. Heb je nog een restje komkommer in je groentelade liggen, snijd deze dan in plakjes en doe ze in het augurkennat. Een uurtje is al genoeg om de komkommers smaak te geven. Je kunt ze in de vloeistof zeker een paar dagen in de koelkast bewaren. Naast komkommers kun je er ook andere groenten ‘inleggen’. Denk aan plakjes radijs, wortellinten en zelfs pepertjes. Ideaal om restjes uit je koelkast op te maken.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)