Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder, een heerlijk ontbijt of lunch recept. Bak heel eenvoudig een stapel pannenkoeken die naast eiwitrijk ook lekker en luchtig zijn. Je hebt niet perse eiwitpoeder nodig om een gerecht eiwitrijk te maken. Met tofu, sojamelk en boekweitmeel maak je namelijk ook lekkere voedzame pannenkoekjes. Serveer ze […]
Lente recepten
Ontdek heerlijke lente recepten boordevol frisse smaken en seizoensgebonden ingrediënten. Van lichte salades tot kleurrijke groentegerechten, geniet van gerechten die passen bij het ontwaken van de natuur en breng de smaak van de lente op je bord.
Vegan pastasaus uit de slowcooker
Vegan pastasaus uit de slowcooker, een lekkere plantaardige versie van Bolognesesaus. Een heerlijke saus die je serveert bij pasta zoals tagliatelle, spaghetti of zelfs orzo. Door de saus te bereiden in de slowcooker wordt hij lekker en smaakvol. Als eiwitbron gebruik ik – als alternatief voor gehakt – fijne sojastukjes. […]
Wajik recept – maak deze zoete Indonesische kleefrijst snack
Wajik recept – maak deze zoete Indonesische kleefrijst snack. Wajik of wadjik is een snack gemaakt van ketanrijst, oftewel kleefrijst. Gestoomde ketanrijst wordt gemengd met kokosmelk en gula djawa, in een vorm gestort en vervolgens gekoeld. Daarna snijd je ‘de rijstkoek’ in blokjes of ruiten. Heerlijk als snack bij een […]
Vegan gehaktbrood van linzen – lentil loaf
Vegan gehaktbrood van linzen – lentil loaf, een heerlijk plantaardig gehaktbrood met een glaze van barbecuesaus. Toen ik 5 jaar geleden nog vlees at, maakte ik graag gehaktbrood in de slowcooker. Dit is een gerecht dat bijna niet kan mislukken en je kunt het op verschillende manieren serveren. Lekker met […]
Organiseer een bao night met gestoomde broodjes en zelfgemaakte vullingen
Organiseer een bao night met gestoomde broodjes en zelfgemaakte vullingen, een leuk en verrassend idee voor een etentje of het weekend. In mijn recept voor bao buns (gestoomde broodjes) vertelde ik dat wij regelmatig een ‘bao night’ houden. Ik zet een groot dienblad op tafel met gestoomde broodjes, een paar […]
Lemper sandwich
Lemper sandwich, een andere manier om lemper te maken voor als je liever niet wilt rollen. Je zou deze versie van lemper misschien ook wel kennen als de ‘luie lemper’. Hierbij doe je kleefrijst en vulling in laagjes in een ovenschaal en serveer het in vierkantjes in plaats van in […]
Smashed broccoli uit de oven
Smashed broccoli uit de oven, een heerlijk bijgerecht. Misschien is dit wel de lekkerste manier om broccoli te eten. Beetgaar gekookt, daarna ‘gesmashed’ oftewel platgedrukt met behulp van bijvoorbeeld een glas en vervolgens gebakken in de oven voor een crispy bite. Bestrijk de broccoli voor het bakken met olie – […]
Eiwitrijke linzensoep
Eiwitrijke linzensoep, een lekker en makkelijk recept. Als er één soep is die ik wekelijks maak dan is het wel linzensoep. Wat zo fijn is van linzensoep dat je er allerlei groenten in kunt verwerken. Het is dus een ideale soep om aan het eind van de week je restjes […]
Ratatouille uit de pan of slowcooker
Ratatouille uit de pan of slowcooker, een heerlijk groentegerecht. Als je aan ratatouille denkt, is het misschien de gelijknamige film die als eerste bij je opkomt. Dit gerecht uit de Franse keuken is lekker en veelzijdig, want je kunt het op verschillende manieren serveren en combineren. Zacht gegaarde groenten in […]
Tofu wrap
Tofu wrap, een heerlijke eiwitrijke lunch of ontbijt. Deze wrap eten we hier wekelijks, maar het recept hiervoor stond nog niet op mijn website. Op zondag maak ik altijd een grote portie van scrambled tofu die we de rest van de week eten op brood of in wraps. Het is […]
Champignonragout – het makkelijkste recept
Champignonragout – het makkelijkste recept! Deze ragout heb ik veel gegeten in mijn jeugd. Het was een van mijn favoriete dingen om te eten op brood. Ik eet het met sambal en extra veel zwarte peper. Mijn dochter is er – net als ik – ook gek op en zij […]
Bolognesesaus uit de slowcooker – ragù Bolognese
Bolognesesaus uit de slowcooker – ragù Bolognese, een heerlijke gehaktsaus die je serveert bij tagliatelle of een andere pastasoort. Dit is het ideale gerecht voor de slowcooker, want hoe langer de saus kan staan, hoe lekkerder hij wordt. Je doet alle voorbereidingen in een koekenpan of in de slowcooker als […]