Macaroni goreng

Macaroni goreng

Ja je leest het goed, geen nasi goreng maar macaroni goreng! Goreng = gebakken, dus in plaats van rijst op te bakken doen we dat bij dit gerecht met macaroni. Macaroni is een pastasoort die je in verschillende gerechten kunt verwerken. In dit recept gebruik ik elleboogjes. Deze vorm van pasta ken je misschien wel van de Amerikaanse mac and cheese of van mijn recept voor Indische macaronischotel.

Elleboogjes pasta is eigenlijk een heel handig ingrediënt. Het is goedkoop, je kunt het in grote hoeveelheden bereiden en het is in veel verschillende gerechten te gebruiken. Je kunt er een pasta gerecht van maken met een Italiaanse touch, of zoals hierboven aangegeven in een ovenschotel. Ook zijn deze elleboogjes prima te gebruiken als alternatief voor vermicelli in een lekkere groentesoep. Het is ook verkrijgbaar in een volkoren variant.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Dit gerecht is lekker handig voor drukke doordeweekse dagen. De volgende dag smaakt het namelijk nog lekkerder. Als je een restje over hebt kun je deze prima invriezen of je geeft net als ik een bakje aan je moeder. Ik serveer bij deze macaroni, komkommer, zilveruitjes, een spiegelei en uiteraard mag sambal net ontbreken!

Macaroni goreng

Nog een kleine opmerking over dit recept. In dit recept gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder gist of andere toevoegingen. Omdat niet iedereen dit standaard in huis heeft kun je als alternatief een groentebouillonblokje gebruiken. Maar gebruik niet het hele blokje, neem iets minder, later meer toevoegen kan altijd nog. En heel belangrijk, let op met het toevoegen van zout. In blokjes zit vaak al een hoop zout, dus proef eerst voordat je eventueel extra zout toevoegt.

wat heb je nodig?

  • 250 gram elleboogjes macaroni

  • 500 tot 700 gram gehakt

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • halve theelepel trassi

  • 1 eetlepel (rijst)olie

  • halve of hele eetlepel sambal oelek

  • theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder

  • 2 tot 3 eetlepels ketjap manis

  • 1 prei

  • 6 bosuitjes

  • 4 eieren (spiegelei)

  • optioneel: extra zout en peper

Hoe maak je het?

  • Kook de macaroni in een pan met ruim water en zout. Als de macaroni gaar is, giet je deze af en spoelt het met koud water af. Meng de sesamolie door de macaroni en zet deze apart tot gebruik.
  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei door de helft en in stukjes en snijd de bosui in ringetjes. Bewaar een beetje groen van de bosui om straks als garnering te gebruiken.
  • Verhit een scheut olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, verkruimelde trassi en sambal oelek aan. Laat dit zacht worden. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
  • Blijf goed omscheppen en voeg nu het groentebouillonpoeder toe. Er komt veel vocht uit het gehakt, maar dit komt straks goed. Voeg de gesneden prei en bosui toe en daarna 2 eetlepels ketjap manis.
  • Proef of het gehaktmengsel op smaak is en voeg indien nodig nog iets van de eerder genoemde ingrediënten toe. Als laatste voeg je de macaroni toe en schep je alles goed om. Zorg dat de macaroni goed warm wordt en dat alles is bedekt met een laagje ketjap. Proef of de smaak naar wens is. Hoe langer de smaken kunnen intrekken hoe lekkerder het wordt.
  • Bak 1 spiegelei per persoon en serveer er komkommer, zilveruitjes en sambal bij. Garneer de macaroni met de rest van de bosui.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

5 Reacties

  1. Hoi Simone, dat is echt lekker. Groet Jolina

  2. Hoi Simone,

    Vandaag dit recept gemaakt, het was weer erg lekker!

    Groet,

    Jacques

  3. Klopt dat wel 250 gram macaroni met 700 gram gehakt ?

  4. Is dit gerecht voor 4 personen? Begrijp de verhouding pasta / vlees niet zo goed, vandaar mijn vraag. 700 gram is extreem veel vlees voor 4 personen.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*