Eetspiratie » Macaroni goreng
Macaroni goreng

Macaroni goreng

Ja je leest het goed, geen nasi goreng maar macaroni goreng! Goreng = gebakken, dus in plaats van rijst op te bakken doen we dat bij dit gerecht met macaroni. Macaroni is een pastasoort die je in verschillende gerechten kunt verwerken. In dit recept gebruik ik elleboogjes. Deze vorm van pasta ken je misschien wel van de Amerikaanse mac and cheese of van mijn recept voor Indische macaronischotel.

Elleboogjes pasta is eigenlijk een heel handig ingrediënt. Het is goedkoop, je kunt het in grote hoeveelheden bereiden en het is in veel verschillende gerechten te gebruiken. Je kunt er een pasta gerecht van maken met een Italiaanse touch, of zoals hierboven aangegeven in een ovenschotel. Ook zijn deze elleboogjes prima te gebruiken als alternatief voor vermicelli in een lekkere groentesoep. Het is ook verkrijgbaar in een volkoren variant.

Dit gerecht is lekker handig voor drukke doordeweekse dagen. De volgende dag smaakt het namelijk nog lekkerder. Als je een restje over hebt kun je deze prima invriezen of je geeft net als ik een bakje aan je moeder. Ik serveer bij deze macaroni, komkommer, zilveruitjes, een spiegelei en uiteraard mag sambal niet ontbreken!

In dit recept gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder gist of andere toevoegingen. Omdat niet iedereen dit standaard in huis heeft kun je als alternatief een stukje van een groentebouillonblokje gebruiken. Voeg dit toe naar smaak want sommige bouillonblokjes bevatten enorm veel zout.

Macaroni goreng

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Eetspiratie Originals, Indofood, Oosterse recepten, WokgerechtenCuisine: IndofoodDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

25

minutes
Tijd totaal

40

minutes

Nee, geen nasi goreng maar macaroni goreng! Deze ‘Oosterse’ macaroni is heel eenvoudig om te maken en is ook nog eens erg lekker!

Ingrediënten

  • 250 – 300 gram elleboogjes macaroni

  • 500 gram half-om-half gehakt of ongekruid kipgehakt

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • halve theelepel trassi

  • 1 eetlepel (rijst)olie

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder of een stukje van een bouillonblokje

  • 2 – 3 eetlepels ketjap manis

  • 1 prei

  • 6 bosuitjes

  • 4 eieren (spiegelei)

  • optioneel: extra zout en peper

Hoe maak je het?

  • Kook de macaroni in een pan met ruim water en zout. Als de macaroni gaar is, giet je deze af met behulp van een vergiet. Spoel kort met koud water om het garen te stoppen. Meng de sesamolie door de macaroni en zet deze apart tot gebruik.
  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei door de helft en vervolgens in stukjes en snijd de bosui in ringetjes. Bewaar een beetje groen van de bosui om straks als garnering te gebruiken.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, verkruimelde trassi en sambal oelek aan. Laat dit zacht worden. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit bruin en rul.
  • Blijf goed omscheppen en voeg nu het groentebouillonpoeder (of een stukje van een bouillonblokje) toe. Er komt veel vocht uit het gehakt, maar dit komt straks goed. Voeg de gesneden prei en bosui toe en daarna 2 eetlepels ketjap manis.
  • Proef of het gehaktmengsel op smaak is en voeg indien nodig nog iets van de eerder genoemde ingrediënten toe. Als laatste voeg je de macaroni toe en schep je alles goed om. Zorg dat de macaroni goed warm wordt en dat alles is bedekt met een laagje ketjap. Proef of de smaak naar wens is. Hoe langer de smaken kunnen intrekken hoe lekkerder het wordt.
  • Bak 1 spiegelei per persoon en serveer er komkommer, zilveruitjes en sambal bij. Garneer de macaroni met de rest van de bosui.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE