Macaroni goreng, opgebakken macaroni wat je eet met een pickle en een gebakken eitje. Vergelijkbaar met nasi goreng maar dan gebruik je in plaats van rijst elleboogjes pasta. Dit gerecht is geen verzinsel maar het is iets wat mijn moeder vroeger vaak maakte. Het is een bekend gerecht uit de Indische keuken.
Elleboogjespasta (macaroni) is eigenlijk een heel handig ingrediënt. Het is goedkoop, je kunt het in grote hoeveelheden bereiden en het is in veel verschillende gerechten te gebruiken. Ik heb altijd een doosje van deze pasta in huis. Ideaal als alternatief voor vermicelli in een soep, koud is het lekker in een salade of je maakt er een ovenschotel van zoals Indische macaroni.
Macaroni goreng
Dit gerecht is handig voor drukke doordeweekse dagen. De volgende dag smaakt het nog lekkerder. Het is dus zeker geen straf om dit twee dagen achter elkaar te eten. Als je een restje over hebt kun je deze prima invriezen of je geeft net als ik een bakje aan je moeder. Ik serveer bij deze macaroni standaard zoetzure komkommer (acar ketimun), zilveruitjes, een spiegelei en uiteraard mag sambal niet ontbreken!
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)