Ja je leest het goed, geen nasi goreng maar macaroni goreng! Goreng = gebakken, dus in plaats van rijst op te bakken doen we dat bij dit gerecht met macaroni. Macaroni is een pastasoort die je in verschillende gerechten kunt verwerken. In dit recept gebruik ik elleboogjes. Deze vorm van pasta ken je misschien wel van de Amerikaanse mac and cheese of van mijn recept voor Indische macaronischotel.
Elleboogjes pasta is eigenlijk een heel handig ingrediënt. Het is goedkoop, je kunt het in grote hoeveelheden bereiden en het is in veel verschillende gerechten te gebruiken. Je kunt er een pasta gerecht van maken met een Italiaanse touch, of zoals hierboven aangegeven in een ovenschotel. Ook zijn deze elleboogjes prima te gebruiken als alternatief voor vermicelli in een lekkere groentesoep. Het is ook verkrijgbaar in een volkoren variant.
Dit gerecht is lekker handig voor drukke doordeweekse dagen. De volgende dag smaakt het namelijk nog lekkerder. Als je een restje over hebt kun je deze prima invriezen of je geeft net als ik een bakje aan je moeder. Ik serveer bij deze macaroni, komkommer, zilveruitjes, een spiegelei en uiteraard mag sambal niet ontbreken!
In dit recept gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder gist of andere toevoegingen. Omdat niet iedereen dit standaard in huis heeft kun je als alternatief een stukje van een groentebouillonblokje gebruiken. Voeg dit toe naar smaak want sommige bouillonblokjes bevatten enorm veel zout.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE