Frietje tempeh of tempeh loaded fries, dit wil je maken! Ja, het is weer tempeh tijd want de receptinspiratie met dit veelzijdige product blijft maar komen. Als je nu nog niet enthousiast wordt van tempeh dan weet ik het ook niet meer. Friet met toppings, dat lust bijna iedereen wel. […]
Eetspiratie Originals
Aan de recepten in deze categorie heb ik een eigen draai gegeven. Deze ‘originals’ zijn spontaan of per ongeluk ontstaan. Het zijn gerechten met verrassende combinaties of recepten met ingrediënten die niet voor de hand liggen.
Kemangi pesto – een frisse pesto met een Aziatische twist
Kemangi pesto – een frisse pesto met een Aziatische twist. Elke keer als ik naar de toko ga kom ik ze tegen, schattige frisgroene plantjes met delicate blaadjes genaamd kemangi. Nu had ik wel van dit kruid gehoord en het schijnt in Indonesië een vrij bijzondere plant te zijn. Aangezien […]
Loempia’s zonder rollen – loempiavulling geserveerd met rijst
Loempia’s zonder rollen – loempiavulling geserveerd met rijst, een lekker en simpel gerecht. Soms heb ik zin in een loempia, maar ik heb geen tijd om ze te rollen en te frituren. Een optie is om dan mijn wrap loempia’s te maken of je maakt alleen de vulling en serveert […]
Broodje sambal goreng tempeh – je nieuwe favoriet!
Broodje sambal goreng tempeh – je nieuwe favoriet! Sambal goreng tempeh, een geliefd gerecht uit de Indonesische keuken. Deze knapperige, sticky tempeh is meestal als eerste op bij een etentje, feestje of een rijsttafel. Maar wat nog lekkerder is, serveer het op een broodje! Gecombineerd met knapperige groenten en een […]
Paksoi pannenkoeken met hoisinsaus
Paksoi pannenkoeken met hoisinsaus, een lekkere variant op de Japanse koolpannenkoek ‘okonomiyaki’. Wat doe je als je een stronk paksoi in je koelkast hebt liggen die echt op moet? Juist, daar bak je pannenkoeken van! Normaal zou ik paksoi verwerken in een roerbakgerecht of toevoegen aan een noedelsoep, maar dit […]
Bo kho chay – Vietnamees stoofvlees maar dan vegan
Bo kho chay – Vietnamees stoofvlees maar dan vegan én zonder vleesvervangers. Dit bijzondere gerecht wordt traditioneel gemaakt met rundvlees, maar ik heb deze met een paar aanpassingen omgetoverd naar een plantaardige/vegan variant. En ik moet zeggen, het is een heerlijke stoofpot geworden! Dit gerecht zit tussen een stoofpot en […]
Champignon rendang
Champignon rendang, een heerlijk stoofgerecht waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Rendang is een traditioneel gerecht uit Indonesië. De meest bekende versie is die met rundvlees. Je kunt van allerlei ingrediënten een rendang maken, zo ook van champignons. Ze absorberen goed de smaken van kruiden en […]
Thaise romige pompoencurry met noedels
Thaise romige pompoencurry met noedels, een verrassend gerecht dat je echt ‘moet’ proeven! Als je een liefhebber bent van pompoen en weleens iets anders wilt dan de gebruikelijke pompoensoep of geroosterde pompoen, dan is dit gerecht een absolute aanrader. Het is makkelijk te maken en de oven doet het meeste […]
Wrap loempia’s
Wrap loempia’s, het klinkt een beetje gek. Maar als je het geproefd hebt, weet ik zeker dat je het vaker op tafel gaat zetten. Gewone loempia’s (bijvoorbeeld Vietnamese loempia’s) maken is op zich niet moeilijk, maar het is niet een klusje dat je even snel doet op een doordeweekse dag. […]
Jackfruit ketjap
Jackfruit ketjap, een verrassend lekker Oosters gerecht met young pulled jackfruit. Je eet dit gerecht met rijst en groenten. Maar je kunt het ook prima serveren op een broodje, bao bun of in een wrap. Je kunt er dus alle kanten mee op en het is ook heel makkelijk en […]
Hete friet van Oma Sambal
Hete friet van Oma Sambal, dit recept mag niet ontbreken op Eetspiratie! Dit gerecht dat mijn moeder – die door mijn kinderen ‘Oma Sambal’ genoemd wordt – vroeger altijd maakte, is hier thuis nog steeds favoriet. Friet, opgebakken met sambal, ui en een paar lekkere smaakmakers zoals djeroek poeroet. Zij […]
Aardappelcurry met parelcouscous
Aardappelcurry met parelcouscous, een heerlijk comfortfood gerecht geserveerd met platbrood. Parelcouscous wordt vaak gebruikt in salades of gegeten als bijgerecht, maar het is ook heerlijk in een curry. De structuur is verrassend lekker en de ingrediënten zijn eenvoudig. De aardappels maken de curry lekker vullend. Heerlijk met een pickle van […]