Indisch gehakt met ketjapsaus (slowcooker). Misschien heb je weleens van het gerecht fricadel pan gehoord. Fricadel pan is een Indisch gekruid gehaktbrood wat in de oven wordt bereid. Maar dit gerecht kun je ook prima bereiden in de slowcooker. Met wat kleine aanpassingen heb ik dit recept slowcookerproof gemaakt. Dus wel de smaak van fricadel pan maar dan een andere bereidingswijze.
Dit recept is niet helemaal gelijk aan het ‘originele’ recept. Het is zo gemaakt dat het makkelijk te bereiden is in de slowcooker. De ketjapsaus die je erbij serveert maakt dit gehaktbrood extra lekker. Je kunt dit gehaktbrood zowel warm als koud eten. Het broodje snijd je in plakken. De saus serveer je erbij of je bestrijkt het gehaktbrood met de saus met behulp van een kwastje. Je eet het met rijst en groenten of de volgende dag koud op een broodje als lunch.
Indisch gehakt met ketjapsaus (slowcooker)
Gehaktbrood maken in de slowcooker is heel eenvoudig, het kan eigenlijk bijna niet mislukken. De meeste ingrediënten voor dit recept heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan. De smaken die kenmerkend zijn voor fricadel pan zijn kruidnagel en nootmuskaat. Houd je niet van te sterke smaken dan kun je ook iets minder toevoegen. Dit gehaktbrood kan die sterke smaken goed hebben. Bij slowcooking mag je royaal zijn met kruiden en specerijen.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE