Groene kruidensla

Iets waar ik niet zonder kan in mijn keuken zijn verse kruiden en specerijen. Ik heb mijn vriezer en keukenla vol liggen met deze voor mij onmisbare smaakmakers. In de zomer heb ik in mijn tuin ook een pallet kruidentuintje, hieruit knip en pluk ik dagelijks mijn verse kruiden. Ik eet verse kruiden in soep, gebruik verse kruiden als garnering en ik eet graag groene kruidensla. Dit is een salade maar dan gemaakt met verse kruiden.

Wat heb je nodig?

  • zak veldsla
  • handje verse muntblaadjes
  • half bosje basilicum
  • een handvol takjes platte peterselie
  • sap en rasp van een halve citroen
  • eetlepel olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 6 tot 8 cherry tomaatjes voor de kleur en smaak

Hoe maak je het?

Doe de veldsla in een grote kom en pluk de blaadjes van de kruiden en voeg deze bij de veldsla.  De steeltjes gebruik je niet in deze kruidensla maar je gooit ze natuurlijk niet weg. De steeltjes kun je invriezen en bijvoorbeeld bewaren voor in bijvoorbeeld soep of een (pasta)saus.

Je hoeft de kruiden niet te snijden, als je de blaadjes heel laat is het veel lekkerder. Als je de sla met je handen mengt dan kneus je de blaadjes een beetje, zo komt de smaak nog beter naar voren. Besprenkel de salade met olijfolie en meng dit er met je handen doorheen. Zorg dat alle blaadjes bedekt zijn.

Bestrooi de sla met zout, peper en citroenrasp en voeg het sap erbij. Meng nog een keer goed door en doe er voor de kleur en zoetigheid nog wat gehalveerde tomaatjes doorheen. De smaak van de pittige peterselie, de frisse munt de kruidige basilicum en zachte veldsla is echt heerlijk. Deze sla past eigenlijk bij elk gerecht.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*