Eetspiratie » Groene kruidensla
Groene kruidensla

Groene kruidensla

Groene kruidensla of kruidensalade, een salade die voor een groot deel uit verse kruiden bestaat. Altijd maar sla is ook zo saai en verse kruiden kun je prima eten in de vorm van een salade. Het past ook bij veel verschillende gerechten en de kruiden zitten echt bomvol smaak. Deze kruidensla is bijvoorbeeld een lekkere aanvulling op Griekse, Turkse en Italiaanse gerechten.

Tegenwoordig heeft iedereen wel een plantje met verse kruiden in zijn tuin of keuken staan. Mijn kruiden staan in mijn zelfgemaakte pallet kruidentuintje. Van een oude houten pallet maakte ik een plek voor mijn verse kruiden.

Klik hier om te kijken hoe je het pallet kruidentuintje maak.

Groene kruidensla maken

Hoe handig is het om even met je schaar wat verse kruiden af te knippen en te verwerken in een groene kruidensla? Verser dan dit krijg je het niet! Het beste is om deze salade net voor het serveren te maken. Zo blijven de kruiden mooi groen en de salade lekker vers.

Groene kruidensla

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: SaladesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Bereiding

20

minuten

Maak in plaats van de ‘standaard’ salade eens een groene kruidensla. Deze sla past bij veel verschillende gerechten.

Ingrediënten

  • 1 zak veldsla (150 gram)

  • 4 takjes verse munt (alleen de blaadjes)

  • half bosje basilicum (de blaadjes)

  • half bosje platte peterselie (grof gehakt)

  • halve citroen (sap en rasp)

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 6 cherry tomaatjes

  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Doe de veldsla in een grote kom. Pluk de blaadjes van de munt en de basilicum. Snijd de steeltjes van de peterselie en hak de blaadjes grof. Gooi de steeltjes van van de basilicum en peterselie niet weg. Deze kun je invriezen voor bijvoorbeeld pastasaus of soep.
  • Hussel met je handen alles goed door elkaar. Halveer de tomaatjes en voeg deze samen met de olijfolie, citroensap en rasp bij de salade.
  • Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper en serveer direct.

Aantekeningen

  • Bij gerechten zoals de Turkse pizza (lahmacun) of köfte kebab past deze groene kruidensla heel erg goed. Klik hier en hier om de recepten te bekijken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

twaalf − een =