Eetspiratie » Sesamreepjes
Sesamreepjes

Sesamreepjes

Ken je die plakkerige reepjes met sesamzaadjes die je vaak tegenkomt bij de toko? Ze zijn hard, plakkerig en als je een hap wilt nemen moet je uitkijken dat je tanden niet afbreken! Ik vind die reepjes uit de winkel niet erg lekker, maar de smaak van sesamzaadjes gecombineerd met zoet wel. Dus ik ben de keuken ingedoken en heb zelf iets soortgelijks gemaakt.

Sesamzaad is een goede bron van calcium en magnesium. Ik gebruik veel sesamzaad (zowel de zwarte als witte) in mijn keuken, ik doe het door salades, strooi het over mijn sushi bowl en ik gebruik het bij Oosterse gerechten. Met sesampasta (tahin) maak ik hummus.

Rooster het sesamzaad vooraf maar let op, het verbrand snel. Blijf dus bij de pan want als je een keer met je ogen knippert zijn ze verbrand.

Sesamreepjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

6

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Uitharden

1

uur 
Tijd totaal

1

uur 

15

minuten

Met 3 ingrediënten maak je lekkere knapperige sesamreepjes.

Ingrediënten

  • 100 gram wit sesamzaad

  • 3 eetlepels honing

  • 1 snufje zout

Hoe maak je het?

  • Rooster het sesamzaad met het zout in een droge koekenpan tot het bruin gekleurd is. Niet laten verbranden! 
  • Als het bruin gekleurd is voeg je de honing toe. Roer dit door met een spatel.
  • Neem een houten (snij)plank en leg hierop een stuk bakpapier. Spreid het mengsel hierop uit met een spatel. Let op het is heet!
  • Neem nog een stuk bakpapier en leg dit op het sesammengsel. Rol dit nu plat met een deegroller. Met een pizzasnijder kun je nu de reepjes vast voorsnijden voordat het gaat uitharden.
  • Leg de plak nu in de koelkast (in het bakpapier) en laat dit uitharden.
  • Als je de reepjes in de koelkast bewaart blijven ze knapperig. Als ze op kamertemperatuur komen zal de honing weer zacht worden, dus bewaar ze koud.

Aantekeningen

  • Met sesamzaad kun je ook een hele lekkere kruidige mix maken die je als topping op van alles kunt gebruiken. Dit is de ‘everything bagel mix’ Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE