Eetspiratie » Sesamreepjes
Sesamreepjes

Sesamreepjes

Sesamreepjes, van die plakkerige reepjes met sesamzaadjes die je kunt kopen bij onder andere de toko. Ze zijn hard, plakkerig en als je een hap wilt nemen moet je uitkijken dat je tanden niet afbreken! Ik vind die reepjes uit de winkel een beetje te hard. De smaak van sesamzaadjes gecombineerd met zoet vind ik erg lekker. Dus ik ben de keuken ingedoken en heb zelf iets soortgelijks gemaakt.

Sesamzaad is een goede bron van calcium en magnesium. Ik gebruik veel sesamzaad (zowel de zwarte als witte) in mijn keuken, ik doe het door salades, strooi het over mijn sushi bowl en ik gebruik het bij Oosterse gerechten. Met sesampasta (tahin) maak ik hummus maar ook dressings zoals bij deze salade met knapperige Romaine sla.

Sesamreepjes

Voor dit recept gebruik je geroosterde sesamzaadjes. Je kunt deze al geroosterd kopen of zelf roosteren. Als je ze zelf roostert verlies ze dan niet uit het oog want ze verbranden heel snel. In plaats van suiker gebruik ik honing voor deze reepjes. Bewaar deze daarom na het uitharden in de koelkast. Als de honing weer op kamertemperatuur komt zal deze weer vloeibaar worden.

Sesamreepjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

6

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Uitharden

1

uur 
Tijd totaal

1

uur 

15

minuten

Met 3 ingrediënten maak je lekkere knapperige sesamreepjes.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 100 gram 100 wit sesamzaad

  • 3 eetlepels 3 honing

  • 1 snufje 1 zout

Hoe maak je het?

  • Rooster het sesamzaad met het zout in een droge koekenpan tot het bruin gekleurd is. Niet laten verbranden! 
  • Als het bruin gekleurd is voeg je de honing toe. Roer dit door met een spatel.
  • Neem een houten (snij)plank en leg hierop een stuk bakpapier. Spreid het mengsel hierop uit met een spatel. Let op het is heet!
  • Neem nog een stuk bakpapier en leg dit op het sesammengsel. Rol dit nu plat met een deegroller. Met een pizzasnijder kun je nu de reepjes vast voorsnijden voordat het gaat uitharden.
  • Leg de plak nu in de koelkast (in het bakpapier) en laat dit uitharden.
  • Als je de reepjes in de koelkast bewaart blijven ze knapperig. Als ze op kamertemperatuur komen zal de honing weer zacht worden, dus bewaar ze koud.

Aantekeningen

  • Met sesamzaad kun je ook een hele lekkere kruidige mix maken die je als topping op van alles kunt gebruiken. Dit is de ‘everything bagel mix’ Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE