Sesamreepjes, van die plakkerige reepjes met sesamzaadjes die je kunt kopen bij onder andere de toko. Ze zijn hard, plakkerig en als je een hap wilt nemen moet je uitkijken dat je tanden niet afbreken! Ik vind die reepjes uit de winkel een beetje te hard. De smaak van sesamzaadjes gecombineerd met zoet vind ik erg lekker. Dus ik ben de keuken ingedoken en heb zelf iets soortgelijks gemaakt.
Sesamzaad is een goede bron van calcium en magnesium. Ik gebruik veel sesamzaad (zowel de zwarte als witte) in mijn keuken, ik doe het door salades, strooi het over mijn sushi bowl en ik gebruik het bij Oosterse gerechten. Met sesampasta (tahin) maak ik hummus maar ook dressings zoals bij deze salade met knapperige Romaine sla.
Sesamreepjes
Voor dit recept gebruik je geroosterde sesamzaadjes. Je kunt deze al geroosterd kopen of zelf roosteren. Als je ze zelf roostert verlies ze dan niet uit het oog want ze verbranden heel snel. In plaats van suiker gebruik ik honing voor deze reepjes. Bewaar deze daarom na het uitharden in de koelkast. Als de honing weer op kamertemperatuur komt zal deze weer vloeibaar worden.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)