Sesamreepjes

Sesamreepjes

Ken je die plakkerige reepjes met sesamzaadjes? Je vind ze vaak bij de toko, ze zijn plakkerig en als je een hap wilt nemen moet je uitkijken dat je tanden niet afbreken! Ik vind die reepjes uit de winkel niet erg lekker, maar de combinatie van sesamzaadjes met zoet wel. Dus ik ben de keuken ingedoken en heb ze zelf gemaakt.

Sesamzaad is een goede bron van calcium en magnesium. Ik gebruik veel sesamzaad in mijn keuken, ik doe het door salades, gebruik het bij oosterse gerechten en met sesampasta (tahin) maak ik hummus. Ook maak ik er een smeerbare pasta van gecombineerd met dadels. Deze reepjes zijn erg lekker, makkelijk te maken en eigenlijk de enige zoete ‘snack’ die ik lekker vind. Er zit best wat honing in maar ideaal om je zoete trek te stillen. Ook is dit een lekker reepje voor kinderen.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram sesamzaad
  • 3 eetlepels honing
  • snufje zout

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • snijplank
  • 2 stukken bakpapier ingevet met een klein beetje olie (om plakken te voorkomen)
  • deegroller

Hoe maak je het?

Rooster het sesamzaad met het zout in een droge koekenpan tot het bruin gekleurd is. Niet laten verbranden! Als het bruin gekleurd is voeg je de honing toe, roer dit door met een spatel.

Leg op de snijplank een stuk ingevet bakpapier en smeer het sesam mengsel uit tot een plak. Bedek de plak met het andere stuk ingevette bakpapier en rol het met de deegroller uit. Je kunt het met een pizzasnijder of groot mes alvast in stukken verdelen dan breekt het later makkelijker. Laat dit nu hard worden in de koelkast. Je kunt de reepjes een paar dagen bewaren in een goed afgesloten bakje. Ik zelf bewaar het in de koelkast, zo blijven ze lekker knapperig.

Tip! Verkruimel een reepje boven de yoghurt of meng het door je muesli, zo krijg je een lekkere zoete en crunchy bite!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Hoi Simone!
    Ik ben dol op sesamrepen en was dan ook heel.blij met jouw recept! Helaas heb ik hetzelfde probleem als Ralf. Mijn repen hebben nu al twee dagen de tijd gehad om uit te harden, maar helaas zijn ze nog steeds erg zacht. Heb jij tips?

  2. Beste Simone,

    gisteren de crackers volgens jou recept gemaakt.
    Helaas blijven deze super zacht.
    Ik heb honing van de imker gebruikt.
    Hoe kan dit of heb je nog een tip hoe ze wel knapperig worden.
    De smaak is wel lekker.

    Gr.
    Ralf Pauls

    • Hoi Ralf, leuk dat je deze reepjes hebt gemaakt. Deze reepjes zijn niet zo hard als die uit de winkel, maar helemaal zacht horen ze ook weer niet te zijn. Eigenlijk horen ze wel uit te harden dus ik weet zo even niet hoe het komt. Ik ga ze van het weekend zelf nog eens maken en kijken hoe ze dit keer bij mij uitvallen. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*