Ken je die plakkerige reepjes met sesamzaadjes die je vaak tegenkomt bij de toko? Ze zijn hard, plakkerig en als je een hap wilt nemen moet je uitkijken dat je tanden niet afbreken! Ik vind die reepjes uit de winkel niet erg lekker, maar de smaak van sesamzaadjes gecombineerd met zoet wel. Dus ik ben de keuken ingedoken en heb zelf iets soortgelijks gemaakt.
Sesamzaad is een goede bron van calcium en magnesium. Ik gebruik veel sesamzaad (zowel de zwarte als witte) in mijn keuken, ik doe het door salades, strooi het over mijn sushi bowl en ik gebruik het bij Oosterse gerechten. Met sesampasta (tahin) maak ik hummus.
Rooster het sesamzaad vooraf maar let op, het verbrand snel. Blijf dus bij de pan want als je een keer met je ogen knippert zijn ze verbrand.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE