Een goede pindasaus kun je met veel dingen combineren. Het geeft je gerechten iets extra’s. Je bordje nasi goreng is ineens een stuk lekkerder en je sateetjes kunnen eigenlijk niet zonder. Ik ken zelfs mensen die stokbrood gedipt in pindasaus een prima maaltijd vinden! Kortom met pindasaus kun je alle kanten op.
Dit gerecht kun je in de slowcooker maken en uiteraard in een gewone wok of stoofpan. En voor degenen die zich afvragen of het ook in de Crock-Pot Express op high pressure kan, ik raad het niet aan. Ik heb het uitgetest en de combinatie hoge druk en pindakaas is geen succes. Wat je krijgt zijn aangebrande balletjes. Low en slow is voor dit recept beter.
Pindakaas kan soms weleens verbranden aan de randen van de binnenpan van een slowcooker. Door de pan lichtjes in te vetten met een beetje olie kun je dit (een beetje) voorkomen.
Ik gebruik voor pindasaus altijd pure pindakaas zonder toegevoegde suikers of andere ingrediënten. Er zijn in de supermarkt diverse merken te koop met als ingrediënten pindakaas en een beetje zout. Roer de pindakaas voor gebruik altijd even goed door.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE