Eetspiratie » Ingelegde gember (voor salades en sushi)
Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (pickled ginger) ken je misschien van je favoriete sushirestaurant. Er staat altijd een klein schaaltje op tafel met van die roze dunne pittige plakjes. Maar waar dient dit voor? Gember wordt gebruikt om je smaak te neutraliseren. Omdat je bij het eten van sushi zoveel verschillende smaken proeft, eet je tussen de hapjes door plakjes gember. Dit neutraliseert je smaakpapillen.

Ik ben gek op pickles en alles wat met zoet/zuur te maken heeft. Ingelegde gember vind ik dan ook heel erg lekker. Deze pittige gemberplakjes kun je ook prima toevoegen aan (Oosterse) salades of aan bijvoorbeeld je poke of sushibowl.

Een pickle maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je hebt er meestal iets zuurs, zoets en een beetje zout voor nodig. Je kunt van veel groente een pickle maken. Het eerste waar ik bij pickles aan denk zijn augurken of acar ketimun (zoet/zure komkommersalade). Dit serveer ik eigenlijk bijna altijd bij mijn Indofood gerechten.

Bekijk hier mijn recept + video van het recept acar ketimun.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Ingelegde gember
Ingelegde gember
Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Oosterse recepten, SaladesKeuken: OostersNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

1

potje
Voorbereiding

35

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

40

minuten
Kook modus

Als je de kookmodus aanstaat, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 4 centimeter gember

  • 175 milliliter (rijst)azijn

  • 100 gram suiker

  • 1 theelepel zout

Bereiding:

  • Verwijder de schil van de gember. Snijd de gember in flinterdunne plakjes Dit kun je doen met een mes, dunschiller of met behulp van een mandoline. Snijd de plakjes vervolgens vervolgens in reepjes. Bestrooi de reepjes gember met zout en leg ze in een vergiet. Laat dit minimaal een half uurtje staan.
  • Na een half uur spoel je de gember af onder de kraan en dep je de gemberreepjes droog. Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker. Roer tot de suiker opgelost is.
  • Leg de plakjes gember in een schoon glazen potje en giet de warme azijn eroverheen. Sluit de deksel en zet het potje eventueel op zijn kop. Laat het afkoelen. De gember is na een dag het lekkerst.
  • Als het is afgekoeld zet je het potje in de koelkast. Hier is het een paar weken houdbaar. Na opening is het beperkt houdbaar.Pickle van gember

Aantekeningen

  • Gebruik voor het maken van pickles of ingelegde groenten altijd schone uitgekookte glazen potten en deksels.
  • Heb je geen tijd om een pickle te maken? Maak dan quickles! Met deze handige tip kun je op een supersnelle manier een zoet/zure komkommersalade op tafel zetten.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.