Ingelegde gember (pickled ginger) ken je misschien van je favoriete sushirestaurant. Er staat altijd een klein schaaltje op tafel met van die roze dunne pittige plakjes. Maar waar dient dit voor? Gember wordt gebruikt om je smaak te neutraliseren. Omdat je bij het eten van sushi zoveel verschillende smaken proeft, eet je tussen de hapjes door plakjes gember. Dit neutraliseert je smaakpapillen.
Ik ben gek op pickles en alles wat met zoet/zuur te maken heeft. Ingelegde gember vind ik dan ook heel erg lekker. Deze pittige gemberplakjes kun je ook prima toevoegen aan (Oosterse) salades of aan bijvoorbeeld je poke of sushibowl.
Een pickle maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je hebt er meestal iets zuurs, zoets en een beetje zout voor nodig. Je kunt van veel groente een pickle maken. Het eerste waar ik bij pickles aan denk zijn augurken of acar ketimun (zoet/zure komkommersalade). Dit serveer ik eigenlijk bijna altijd bij mijn Indofood gerechten.
Bekijk hier mijn recept + video van het recept acar ketimun.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.