Kip met zwarte peper en noedels slowcooker

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)

Ik ben gek op peper(s) en op vers gemalen zwarte peper. De pepermolen staat dan ook altijd dicht in mijn buurt op tafel. Ik geef graag een paar extra draaien aan de pepermolen bij tomatensoep, een roerei of een lekker stukje vlees. Dit keer maakte ik een gerecht met kip met zwarte peper en noedels in de slowcooker.

Ik maakte dit gerecht voor 4 personen in mijn Bartscher slowcooker van 6.5 liter. De noedels kook je apart en voeg je op het laatst toe aan de kip in de slowcooker. Je mengt het net voordat je gaat opscheppen even goed door elkaar, de noedels worden op die manier ook weer opgewarmd. Dit gerecht kun je natuurlijk ook maken in een wok.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kip(filet) of kippendijen
  • halve eetlepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 of 2 grote rode paprika’s
  • 2 bosuitjes
  • 1 verpakking udon of boekweit noedels (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • scheutje olie om in te bakken

Wat heb je nodig voor de saus?

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel azijn
  • flinke teen knoflook geraspt
  • 1 eetlepel honing
  • stukje verse gember (1 centimeter) geraspt

Hoe maak je het?

Snijd de kip in stukjes en doe deze samen met twee eetlepels maizena en een halve eetlepel vers gemalen zwarte peper in een ziplockzakje. Schud de inhoud van het zakje goed door elkaar zodat alle stukjes kip met een laagje maizena bedekt zijn.

De bosui en de paprika snijd je in reepjes en zet deze even apart tot gebruik. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.

Kip met zwarte peper en noedels slowcooker
Natuurlijk eet je dit gerecht met stokjes!

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot het een beetje bruin gekleurd is. Schep de kip over in de slowcooker en doe de paprika en de bosui erbij. Giet de saus erbij, doe de deksel op de pan en zet de slowcooker voor ongeveer 3,5 tot 4 uur op low. Er komt nog vocht uit de groenten maar vind je dat er te weinig vocht of saus bij zit voeg dan gerust een scheutje water toe.

Als de kooktijd bijna verstreken is (check even of de kip gaar is) bereid je de udon of de boekweit noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de noedels kort af onder koud water op plakken tegen te gaan en schep ze over in de slowcooker. Meng de noedels met sla bestek of twee vorken door de kip en de groenten.

Serveer direct en bestrooi de noedels met extra vers gemalen zwarte peper en extra ringetjes bosui. Kroepoek en komkommertjes zijn er ook erg lekker bij.

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Wat een heerlijk recept! Dit wordt ook weer een blijvertje. Ik heb nu al een aantal recepten van je website geprobeerd (met name de Indische en slowcooker gerechten) en ik ben fan. Binnenkort ga ik zeker ook je nieuwe recept voor slavinken met spitskool uitproberen.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*