Eetspiratie » Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)
Kip met zwarte peper en noedels slowcooker

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)

Ik ben gek op peper(s) en op vers gemalen zwarte peper. De pepermolen staat dan ook altijd dicht in mijn buurt op tafel. Ik geef graag een paar extra draaien aan de pepermolen bij tomatensoep, een roerei of een lekker stukje vlees. Dit keer maakte ik een gerecht met kip met zwarte peper en noedels in de slowcooker.

Ik maakte dit gerecht voor 4 personen in mijn Bartscher slowcooker van 6.5 liter. De noedels kook je apart en voeg je op het laatst toe aan de kip in de slowcooker. Je mengt het net voordat je gaat opscheppen even goed door elkaar, de noedels worden op die manier ook weer opgewarmd. Dit gerecht kun je natuurlijk ook maken in een wok.

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, SlowcookerKeuken: OostersNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Slowcooker (low) min.

3

uren 

30

minuten
Tijd totaal

3

uren 

50

minuten

Zwarte peper maakt ‘bijna’ alles lekkerder. Dit gerecht, kip met zwarte peper en noedels (slowcooker) is lekker pittig en eenvoudig om te maken.

Ingrediënten

  • Wat heb je nodig voor dit gerecht?
  • 500 gram kip(filet) of kippendijen

  • halve eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • 2 eetlepels maïzena

  • 1 of 2 grote rode paprika’s

  • 2 bosuitjes

  • 1 verpakking udon of boekweit noedels (verkrijgbaar in de supermarkt)

  • 1 scheutje olie om in te bakken

  • Wat heb je nodig voor de saus?
  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 flinke teen knoflook geraspt

  • 1 eetlepel honing

  • 1 centimeter verse gember geraspt

Hoe maak je het?

  • Snijd de kip in stukjes en doe deze samen met twee eetlepels maizena en een halve eetlepel vers gemalen zwarte peper in een ziplockzakje. Schud de inhoud van het zakje goed door elkaar zodat alle stukjes kip met een laagje maizena bedekt zijn.
  • De bosui en de paprika snijd je in reepjes en zet deze even apart tot gebruik. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot het een beetje bruin gekleurd is. Schep de kip over in de slowcooker en doe de paprika en de bosui erbij. Giet de saus erbij, doe de deksel op de pan en zet de slowcooker voor ongeveer 3,5 tot 4 uur op low. Er komt nog vocht uit de groenten maar vind je dat er te weinig vocht of saus bij zit voeg dan gerust een scheutje water toe.
  • Als de kooktijd bijna verstreken is (check even of de kip gaar is) bereid je de udon of de boekweit noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de noedels kort af onder koud water op plakken tegen te gaan en schep ze over in de slowcooker. Meng de noedels met sla bestek of twee vorken door de kip en de groenten.
  • Serveer direct en bestrooi de noedels met extra vers gemalen zwarte peper en extra ringetjes bosui. Kroepoek en komkommertjes zijn er ook erg lekker bij.Kip met zwarte peper en noedels slowcooker

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE