Eetspiratie » Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)
Kip met zwarte peper en noedels slowcooker

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker). Ik ben gek op pittig eten en ook op vers gemalen zwarte peper. De pepermolen staat dan ook altijd dicht in mijn buurt op tafel. Ik geef graag een paar extra draaien aan de pepermolen omdat ik de smaak en geur zo lekker vindt. In dit gerecht staat de zwarte peper smaak centraal. Het past goed bij dit kipgerecht met noedels uit de slowcooker.

Je bereid voor dit gerecht de kip en groenten in de slowcooker. De noedels kook je apart en deze voeg je tegen het einde van de kooktijd aan de kip in de slowcooker toe. Je mengt het net voordat je gaat serveren even goed door elkaar, de noedels worden op die manier ook weer opgewarmd. Dit gerecht kun je natuurlijk ook maken in een wok. Maar bij de bereiding in de slowcooker heb je er iets minder omkijken naar.

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)

Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.5 van 6 stemmen
Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Slowcooker (low) min.

3

uren 

30

minuten
Tijd totaal

3

uren 

50

minuten

Zwarte peper maakt ‘bijna’ alles lekkerder. Dit gerecht, kip met zwarte peper en noedels (slowcooker) is lekker pittig en eenvoudig om te maken.

Kook modus

Als de kookmodus aanstaat dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • Wat heb je nodig voor dit gerecht?
  • 500 gram kip(filet) of kippendijen

  • halve eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • 2 eetlepels maïzena

  • 1 of 2 grote rode paprika’s in stukjes gesneden

  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden

  • 1 verpakking udon of boekweit noedels (verkrijgbaar in de supermarkt)

  • 1 scheutje olie om in te bakken

  • Wat heb je nodig voor de saus?
  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 flinke teen knoflook geraspt

  • 1 eetlepel honing

  • 1 centimeter verse gember geraspt

Bereiding:

  • Snijd de kip in stukjes en doe deze samen met twee eetlepels maïzena en een halve eetlepel vers gemalen zwarte peper in een ziplockzakje. Schud de inhoud van het zakje goed door elkaar zodat alle stukjes kip met een laagje maïzena bedekt zijn.
  • De bosui en de paprika snijd je in reepjes en zet deze even apart tot gebruik. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot het een beetje bruin gekleurd is. Schep de kip over in de slowcooker en doe de paprika en de bosui erbij. Giet de saus erbij, doe de deksel op de pan en zet de slowcooker voor ongeveer 3,5 tot 4 uur op low. Er komt nog vocht uit de groenten maar vind je dat er te weinig vocht of saus bij zit voeg dan gerust een scheutje water toe.
  • Als de kooktijd bijna verstreken is (check even of de kip gaar is) bereid je de udon of de boekweit noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de noedels kort af onder koud water op plakken tegen te gaan en schep ze over in de slowcooker. Meng de noedels met sla bestek of twee vorken door de kip en de groenten.
  • Serveer direct en bestrooi de noedels met extra vers gemalen zwarte peper en extra ringetjes bosui. Kroepoek en komkommertjes zijn er ook erg lekker bij.Kip met zwarte peper en noedels slowcooker

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.