Zelf borrelnootjes maken

Gekruide noten

Zo af en toe eet ik overdag een handje noten. Meestal rond een uur of vier, omdat ik dan trek begin te krijgen. Maar ik heb niet altijd zin in simpele ongezouten nootjes, soms heb ik zin in wat meer pit! In de supermarkt zijn er van allerlei soorten gekruide nootjes te koop, maar het is natuurlijk heel makkelijk om ze zelf te kruiden en in de oven te bakken. Zo simpel is het om je eigen gekruide noten te maken. Ze zijn natuurlijk ook erg lekker bij de borrel.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gemengde noten
  • 1 eetlepel olie naar keuze
  • theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snufje komijn
  • snufje chilipoeder of cayennepeper
  • grof zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de noten in een schaaltje en voeg de olie toe. Meng de kruiden er goed doorheen zodat alle noten een beetje bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Spreid de noten uit op de bakplaat en bak ze ongeveer 5 minuten en schep ze dan even om. Bak ze nu nog ongeveer 4 minuten en haal de bakplaat uit de oven.

Leg een keukenpapiertje op een bord en schep de noten erop. Laat ze even afkoelen. Bewaar ze in een glazen pot of een goed afgesloten bakje.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*