Eetspiratie » Zoete nootjes met honing en sesam
Zoete nootjes met honing en sesam

Zoete nootjes met honing en sesam

Soms heb je zin in een lekker zoet tussendoortje. Heb je toevallig noten in huis? Maak dan deze zoete nootjes met honing en sesam. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Vers gebakken zijn ze het allerlekkerst.

Mijn favoriete noten zijn cashewnoten en paranoten. Ik ben zelf allergisch voor amandelen en walnoten. Maar als ze verhit zijn geweest kan ik ze meestal wel eten. Ongezouten noten zijn best wel lekker maar soms heb je zin in iets anders. Je kunt er gekruide noten van maken, zoals in dit recept. En voor de zoetekauwen maak je een variant met honing.

Let wel goed op dat de noten niet verbanden! Als je even niet oplet is dit zo gebeurd. Blijf ze goed omscheppen en blijf in de buurt.

Zoete nootjes met honing en sesam

Zoete nootjes met honing en sesam

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Oventijd

20

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Met honing maak je van saaie noten een lekkere zoete variant.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 200 gram 200 gemengde noten

  • 1 theelepel 1 sesamzaadjes

  • 2 eetlepels 2 honing

  • 1 theelepel 1 vanillesuiker

  • 1 eetlepel 1 kokosolie

  • 1 snufje 1 zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175-180 graden. Zet een steelpannetje op het vuur en laat hierin de kokosolie smelten samen met de honing en de vanillesuiker.
  • De noten kunnen er nu bij. Schep deze goed om en zorg dat alle noten bedekt zijn met een laagje van het mengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het notenmengsel erover. Bak dit ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven en schep het regelmatig om.
  • Als de baktijd verstreken is haal je de bakplaat uit de oven en maak je met een spatel de noten los van elkaar. Bestrooi ze als ze warm zijn met een snufje zout en de geroosterde sesamzaadjes.
  • Je kunt de noten een aantal dagen bewaren in een pot maar als je ze op de dag zelf eet zijn ze het lekkerst.

Aantekeningen

  • Een snufje chilipoeder of cayennepeper over deze zoete nootjes is ook heel erg lekker.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)