Zoete nootjes met honing en sesam

Zoete nootjes met honing en sesam

Als variatie op de gekruide noten – waarvan ik het recept een tijdje terug deelde – hier nu een recept voor de zoete variant. Net zoals de gekruide noten kun je deze zoete variant ook heel goed zelf maken. En waarom zou je zelf die moeite nemen als je ze ook in de winkel kunt kopen? Nou, doordat je ze zelf maakt weet je wat erin zit. Heel simpel! 

Ingredients

  • 200 gram van je favoriete noten (ik gebruikte cashewnoten)
  • 1 theelepel (geroosterde) sesamzaadjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosolie (roomboter kan ook)
  • snufje kardemom
  • mespunt vanille poeder of een paar druppels vanille extract
  • snufje zout
  • optioneel: een snufje paprika of chilipoeder

Benodigdheden:

  • steelpannetje
  • stuk bakpapier
  • spatel
  • oven

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175-180 graden. Zet een steelpannetje op het vuur en laat hierin de kokosolie of boter smelten met de honing. Dit kan gewoon op een laag vuurtje. Voeg nu de kardemom en de vanille toe en roer het even door. De noten kunnen er nu bij. Schep deze goed om en zorg dat alle noten bedekt zijn met een laagje van het mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het notenmengsel erover. Bak dit ongeveer 25 -30 minuten in de oven en schep het regelmatig om.

De noten zullen steeds plakkeriger worden maar als ze straks uit de oven zijn worden ze vanzelf weer wat droger.

Als de baktijd verstreken is haal je de bakplaat uit de oven en maak je met een spatel de noten los van elkaar. Bestrooi ze als ze warm zijn met een snufje zout en de geroosterde sesamzaadjes. Je kunt de noten een aantal dagen bewaren in een pot maar als je ze op de dag zelf eet zijn ze het lekkerst.

Tip: strooi als de noten warm zijn er een beetje gerookt paprikapoeder of chilipoeder overheen, dit smaakt heerlijk in combinatie met de honing.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*