Plantaardige balletjes van tofu, een lekker gerecht dat je eet met rijst en groenten. Deze balletjes gemaakt van tofu en kikkererwtenmeel kun je zowel in een pan als in de oven of aifryer bereiden. Serveer de balletjes met een lekker drizzle van je favoriete saus, combineer met rijst en groenten […]
Brood en borrelhapjes
Brood en borrelhapjes. In deze categorie vind je verschillende recepten voor brood(jes), zoals onder andere pitabroodjes en gestoomde broodjes. Maar ook recepten zoals worstenbroodjes en een aantal gehaktbroden die je kunt bereiden in de slowcooker. Ook vind je hier lekkere hapjes die je kunt serveren bij de borrel.
Makkelijk recept – bananenbrood uit de airfryer
Makkelijk recept – bananenbrood uit de airfryer, het schattigste broodje ooit! Bakken is niet mijn hobby, brood bakken vind ik daarentegen wel leuk om te doen. Maar een simpel zoet bakrecept daar ben ik altijd wel voor in. Dit mini bananenbroodje is heel eenvoudig te maken met maar een paar […]
Knapperige aubergine met tomatensambal
Knapperige aubergine met tomatensambal, een lekker bijgerechtje of snack maar ook heerlijk op een borrelplank. Ik ben de laatste tijd veel aan het experimenteren met aubergine. Voorheen was ik er er niet zo’n fan van, maar inmiddels zijn we hier thuis echte aubergine liefhebbers geworden. Nu ik eenmaal weet hoe […]
Wat is emping? Ontdek deze heerlijke Indonesische snack!
Wat is emping? Ontdek deze heerlijke Indonesische snack! Emping is één van mijn lievelingssnacks. Deze ‘chips’ is gemaakt van melindjonoten en wordt vaak in een adem genoemd met kroepoek. Echter zijn emping en kroepoek twee verschillende producten. Emping wordt wel gegeten als kroepoek, maar je kunt het beter vergelijken met […]
Krokante kikkererwten uit de airfryer (salt & vinegar)
Krokante kikkererwten uit de airfryer (salt & vinegar), een lekkere krokante snack of topping. Deze krokant gebakken peulvruchten hebben wel iets weg van een borrelnoot. Je kunt ze maken met kikkererwten uit blik of van de gedroogde variant die je zelf hebt gekookt. Je strooit ze over een salade, eet […]
Indische pasteitjes – vegan
Indische pasteitjes – vegan. Van dit lekkere snackje uit de Indische keuken heb ik een vegan/plantaardige variant gemaakt. Met een paar simpele ‘foodswaps’ kun je van bijna elk gerecht een plantaardige variant maken, zo ook van deze pasteitjes. De meeste ingrediënten zijn hetzelfde als het originele recept, met hier en […]
Aardappel-knoflookbrood
Aardappel-knoflookbrood, een heerlijk kruidig brood. Luchtig door de aardappelpuree en met een knapperige korst. Je zult op Eetspiratie niet veel zoete bakrecepten tegenkomen. Broodrecepten daarentegen wel, want we zijn hier thuis gek op vers gebakken brood. Nu ben ik meer van het koken maar mijn vriend is meer de bakker […]
Vegan kruidenboter
Vegan kruidenboter, een lekker en makkelijk recept. Plantaardige kruidenboter is heel eenvoudig te maken. Je vervangt de boter door een plantaardige variant. Voeg verse en/of gedroogde kruiden toe die je lekker vindt en bewaar de boter in een bakje in de koelkast of vries hem in. Altijd handig om in […]
Gezond beleg – broodje met groenten en tzatziki
Gezond beleg – broodje met groenten en tzatziki. Een heerlijk broodje voor de lunch of een licht zomers gerecht voor een warme dag. De tzatziki is fris en romig en je kunt het met van alles combineren. Dit broodje kun je maken en beleggen zoals jij het lekker vindt. Tzatziki […]
Bagel chips
Bagel chips, een combinatie tussen een toastje en een chipje. Je maakt ze in de oven of in de airfryer. Snijd een bagel in dunne plakjes en breng deze op smaak met knoflook en kruiden. Dip ze in je favoriete dipsaus of gebruik ze als croutons in een soep of […]
Knapperige tofu nuggets met panko en sesam
Knapperige tofu nuggets met panko en sesam, de meest crispy tofu die je ooit zult eten. Een simpel recept maar ongelooflijk lekker. Als je nog geen fan van tofu bent dan kan dit recept daar misschien verandering in brengen. En het fijne is, je bakt de nuggets gewoon in de […]
Luchtig breekbrood uit de slowcooker
Luchtig breekbrood uit de slowcooker, zachte broodjes die iets weg hebben van brioche. Deze breekbroodjes worden ook wel ‘dinner rolls’ genoemd. Ze worden in Amerika standaard als bijgerecht bij de avondmaaltijd geserveerd. Lekker met een beetje boter of om in een saus of jus te dippen. Maar eigenlijk zijn ze […]