Zomerse recepten

In de categorie zomerse recepten vind je eenvoudige, kleurrijke en lichte gerechten die perfect passen bij het zomerseizoen. Ontdek verfrissende salades, gegrilde gerechten, desserts en drankjes met verse ingrediënten. Geniet van de zomerse smaken zonder uren in de keuken te staan. Blader door mijn selectie en laat je inspireren om de zomer op een smaakvolle manier te beleven.

Zelf sambal maken

Zelf sambal maken

Zelf sambal maken, eenvoudig en lekker! Wat als je op zoek bent naar een lekkere sambal maar je kunt net niks vinden wat helemaal naar jouw eigen smaak is? Juist, dan maak je hem gewoon zelf! Met een paar verse pepers en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast kom je […]

Sate ajam ketjap

Sate ajam ketjap

Saté ajam ketjap, malse kip op een stokje geserveerd met een lekkere ketjapsaus. Bij saté hoef je natuurlijk niet altijd ‘satésaus’ te serveren. Bijvoorbeeld bij saté kambing (geitenvlees) wordt traditioneel ketjapsaus geserveerd. Maar het het kan ook allebei natuurlijk! Marineer je sateetjes en serveer er verschillende sauzen bij, zo kan […]

Pittige speklapjes

Pittige speklapjes

Pittige speklapjes, Indisch gekruid en lekker uit de pan of van de BBQ. Vroeger waren de speklapjes het laatste wat er werd gegrild. De barbecue was dan nog lekker warm en iedereen keek uit naar de afsluiter van de BBQ, het pittige spek. Krokant, pittig en lekker gemarineerd. De marinade […]

Snelle zoet zure komkommersalade

Snelle zoetzure komkommersalade

Snelle zoetzure komkommersalade, zo snel heb je het nog nooit gemaakt! Mijn moeder doet dit al zolang ik me kan herinneren. Het is haar eigen bedenksel. Ze gebruikt het overgebleven augurkennat en doet daar plakjes komkommer in. Zo heb je binnen no time een lekkere pickle van komkommer gemaakt die […]

Atjar tjampoer

Atjar

Atjar oftewel acar campur (atjar tjampoer), gemengde groenten in zoetzuur. Het is een bijgerecht wat veel gegeten wordt in de Indische en Indonesische keuken. De basis voor atjar is azijn en doordat er koenjit (kurkuma) aan wordt toegevoegd krijgt de atjar zijn gele kleur. Dit tafelzuur wordt meestal gegeten bij […]

Groenteburgers met kaas

Groenteburgers met kaas

Groenteburgers met kaas, heerlijk op een broodje of geserveerd als snack of bijgerecht met een lekkere frisse dipsaus. Een recept voor een goede groenteburger is altijd handig om in je kookrepertoire te hebben. Deze vegetarische burger is niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk te maken. De basis bestaat uit […]

Pittige karbonades uit de slowcooker

Pittige karbonades uit de slowcooker

Pittige karbonades uit de slowcooker. Een slowcooker is ideaal om pulled pork of stoofvlees te maken, maar soms wil je ook wel eens een ‘heel’ stukje vlees bereiden. Karbonades zijn erg geschikt voor de slowcooker. De bereidingstijd is ongeveer 4 uur op low. Je bakt ze eerst even aan in […]

Indo slowcooked spareribs

Indo slowcooked spareribs

Indo slowcooked spareribs, oftewel Indische spareribs uit de slowcooker. Langzaam gegaarde spareribs met typische Indische smaken. Je kunt ze bereiden met een marinade of met een zelfgemaakte dryrub. Je gaart ze in ongeveer 6 uur op low in de slowcooker. Daarna lak je ze af met een zoet/pittige ketjapglaze en […]

Gehaktbrood bbq

Gehaktbrood met homemade BBQ saus (slowcooker)

Gehaktbrood met homemade BBQ saus (slowcooker), een echte klassieker. Het allerlekkerste is natuurlijk om de saus zelf te maken. Dit lijkt veel werk maar dat valt reuze mee. Vroeger maakte ik mijn gehaktbrood in de oven maar dit was voor mij nooit een succes. Eenmaal gemaakt in de slowcooker wilde […]

Nori chips

Nori chips

Nori chips, een heerlijke krokante snack. Soms zie je iets voorbij komen en zonder het geproefd te hebben weet je gewoon dat het heel erg lekker is! Dat had ik dus bij deze nori chips. Nori is het zwarte velletje wat om de sushi heen gerold zit. Je kunt nori […]

Roedjak manis

Roedjak manis

Roedjak manis, een fruitsalade met een pittige dressing van zoete ketjap. Mijn moeder dipt graag stukjes zure appel of komkommer in een ketjapsausje met veel sambal, ze noemt dit roedjak. Er zijn veel verschillende manieren om roedjak te maken. Ik maak hem naar het recept van mijn moeder.

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes, ontdek de heerlijke smaak van deze luchtige pannenkoekjes gemaakt met pompoenpuree. De puree zorgt voor een lekkere subtiele zoete smaak en maakt ze tegelijker tijd ook luchtig. Een goed vullend ontbijt, lunch of tussendoortje. Voeg er specerijen aan toe zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. En het leuke is […]