Zoet aardappelschotel met zalm

Zoete aardappelschotel met zalm

Elke dag doe ik mijn best om iets lekkers op tafel te zetten voor het avondeten. Ik varieer veel met groenten en maak het liefst een complete schotel. Soms maak ik een schaal vol die ik in het midden op tafel zet zodat iedereen zelf kan opscheppen. Vooral kinderen vinden dit erg leuk om te doen en zelf te bepalen wat en hoeveel ze opscheppen. Deze zoete aardappelschotel met zalm zit vol groenten en het is en lekkere familiemaaltijd.

Wat heb je nodig?

  • 2 grote zoete aardappels
  • pot of blik gemengde bonen
  • rode ui in ringen gesneden
  • potje mais
  • halve komkommer in stukjes gesneden
  • 6 cherry tomaatjes in partjes gesneden
  • rode puntpaprika in reepjes gesneden
  • 4 stukken zalm
  • partjes limoen
  • 4 eetlepels olie om in te bakken
  • eetlepel paprikapoeder
  • theelepel gemalen komijnpoeder
  • snufje peper en zout
  • optioneel: peterselie knoflookolie, verse koriander of knoflooksaus

Hoe maak je het?

Boen de aardappels schoon, je kunt biologische aardappels in de schil laten of je haalt de schil eraf. Snijd de zoete aardappels in blokjes. Verwarm de oven voor op 200-225 graden. Doe aardappels in een grote kom en besprenkel met twee eetlepels olie. Bestrooi de blokjes met paprikapoeder, gemalen komijn en versgemalen zwarte peper. Schud nu de kom goed om zodat alle aardappels bedekt zijn met de kruiden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappels erop. Zorg dat ze goed verspreid zijn. Bak ze ongeveer 45-50 minuten op 200-225 graden. De baktijd kan per oven verschillen. Keer de aardappels halverwege een keer om. En heb je een airfryer? Dan bak je ze binnen 20 tot 25 minuten bruin en gaar.

Hoe nu verder?

Snijd nu de komkommer, tomaatjes en de ui in halve maantjes/partjes en spoel de bonen en de mais af onder de kraan. Doe alles bij elkaar in een kom en maak deze aan met en beetje olijfolie en limoensap, peper en een snufje zout. Zet het apart tot gebruik.

Dep de zalm alvast droog met een stukje keukenpapier en kruid de zalm met peper en zout. Tien minuten voor het einde van de baktijd van de aardappels bak of grill je de zalm zoals je hem lekker vind. De zalm hoeft maar kort gebakken te worden.

Serveren

Haal de aardappels uit de oven, verdeel deze over de borden en bestrooi met een snufje zout. Schep nu de groenten over de aardappels en leg als laatste de zalm er bovenop. Garneer met takjes verse koriander en knijp de partjes limoen over de zalm uit. Deze schotel heeft wel een saus of een dressing nodig. Peterselie knoflookolie of zelfgemaakte knoflooksaus smaakt er erg lekker bij. De olie en knoflooksaus kun je eenvoudig zelf maken.

Je kunt het ook net als ik op een grote schaal serveren. Schep eerst de aardappels op de schaal met daarop de groenten en daar bovenop leg je de zalm. Serveer de olie of saus er apart bij, want niet iedereen vindt hetzelfde lekker. Zo kan iedereen zijn eigen portie opscheppen en precies eten wat hij/zij lekker vindt.

Zoete aardappelschotel met zalm

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*