Zoete aardappelsalade, een goed vullende frisse salade die je ook prima mee kunt nemen in je lunchtrommel. Als echte aardappel fan probeer ik zoveel mogelijk aardappels te verwerken in gerechten. Ze zijn dus ook overheerlijk in een salade. Gebakken blokjes aardappel met knapperige sla en een frisse yoghurtdressing, lekker en simpel.
Deze salade kun je ook heel goed voorbereiden. De aardappel hoef je namelijk niet perse warm te eten. Je kunt de blokjes al ‘preppen’. Je bakt ze en bewaart ze in een bakje in de koelkast. Als je de salade gaat maken hoef je ze alleen nog maar toe te voegen en je bent klaar. Je kunt de aardappelblokjes rauw (zonder voorkoken) bakken in de airfryer in ongeveer 15 – 20 minuten op 200 graden in de airfryer. Je kunt de aardappel ook koken in een pannetje water of in de multicooker en vervolgens opbakken in een koekenpan.
Zoete aardappelsalade
Voor dit recept kun je de oranje zoete aardappel gebruiken maar ook de paarse variant. Deze koop je bij de toko en bij sommige grotere supermarkten. Gewone aardappel is ook een optie als je geen zoete aardappel in huis hebt maar dat smaakt net weer even iets anders dan de zoete variant. Ook is de structuur anders, maar nog steeds erg lekker. Deze salade is makkelijk om te toveren in een vegan versie. Je vervangt de yoghurt en mayonaise voor een plantaardige variant. De rest van het recept blijft hetzelfde. Wil je er meer groenten aan toevoegen, tomaatjes en stukjes komkommer zijn een goede aanvulling voor deze salade.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.