Zoete aardappelsalade met pittige dressing

Zoete aardappelsalade

Ik had al de hele week zin in zoete aardappel maar ik kon niet wachten tot het avondeten. Toen kwam ik op het idee van deze salade, een prima lunchsalade! Er zijn heel veel recepten voor een zoete aardappelsalade, maar ik wilde een snelle en simpele salade maken met een beetje pit. Deze salade kun je zowel warm als koud eten. De salade is dus ook geschikt om mee te nemen als lunch en makkelijk voor te bereiden.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • theelepel kerriepoeder
  • (kokos) olie om in te bakken
  • theelepel paprikapoeder
  • flinke pluk gemengde sla
  • halve rode peper in ringetjes gesneden
  • fijngehakte peterselie
  • scheutje olijfolie
  • eetlepel Griekse yoghurt
  • theelepel mayonaise snufje peper en zout

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappel (of laat de schil erop bij een biologische variant) en snijd hem in blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe eerder de aardappel gaar is. Verhit een beetje (kokos)olie in een koekenpan en doe het kerriepoeder en het paprikapoeder in de pan. Bak dit even kort aan en voeg dan de blokjes zoete aardappel toe. Bak ze op een matig vuur gaar. Ik heb halverwege een deksel op de pan gedaan zodat de aardappels snel gaar worden van binnen.

Maak ondertussen de dressing van de yoghurt, de mayonaise en de olie. Voeg aan dit mengsel de fijngehakte gegrilde paprika, de in ringetjes gesneden rode peper en de fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met een snufje zout en vers gemalen zwarte peper.

Kijk of de zoete aardappel intussen gaar is geworden. Als je er met een vork in prikt en de aardappel is zacht van binnen, dan is hij gaar. Leg een pluk gemengde sla op een bord en doe de zoete aardappel in een aparte kom. Schep wat dressing door de aardappels zodat ze met een klein laagje bedekt zijn. Schep de aardappels op de sla en meng dit door elkaar. Garneer met de rest van de gegrilde paprika en drizzle er nog wat dressing overheen. Klaar!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*