Eetspiratie » Zoete aardappelburger met kip
Zoete aardappelburger met kip

Zoete aardappelburger met kip

Zoete aardappelburger met kip, een burger maar dan net even anders. In dit recept gebruik je kipfilet wat je zelf fijnmaalt in een foodprocessor of je neemt ongekruid kipgehakt. Dit meng je met elkaar en je voegt lekkere kruiden en specerijen toe. Hier maak je burgers van en serveer je op en broodje met bijvoorbeeld een pittige sambal of chilimayonaise.

Je kunt in principe van alles een burger maken. Vega burgers van groenten met kaas, notenburgers, tofuburgers, linzenburgers noem maar op. Als je een goed en stevig mengsel hebt kun je alles vormen tot een burger. Er is is ook een speciale hamburgerpers te koop, hiermee maak je de perfecte ronde burgers.

Zoete aardappelburger met kip

De zoete aardappel geeft (zoals de naam al zegt) een zoete smaak aan deze burger. De kip maakt de burger sappig en mals. Dit soort burgers hebben wel sneller de neiging uit elkaar te vallen. Om de burgers steviger te maken voeg je bloem toe. Voeg dit toe tot je een stevig mengsel hebt. Burgers zoals deze bakken wel net even iets anders dan de ‘gewone’ variant. Je hebt er iets meer geduld voor nodig. Laat ze rustig bakken aan een kant en draai ze dan voorzichtig om. Met een beetje geduld kom je een heel eind.

Zoete aardappelburger met kip

Zoete aardappelburger met kip

0.0 van 0 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: gemiddeld
Porties

4

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Total time

40

minuten

Een verrassende combinatie, zoete aardappel met kip samen in een burger.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 350 gram kipfilet of kippendijfilet

  • 250 gram zoete aardappel

  • 1 ui gesnipperd

  • 1 – 2 tenen knoflook geraspt

  • 1 centimeter gember geraspt

  • 1 mespunt (vers geraspte) nootmuskaat

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 grote rode ui

  • 1 bosui in ringetjes gesneden

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 1 eetlepel chilisaus

  • 4 – 6 eetlepels bloem

  • peper en zout naar smaak

  • neutrale olie om in te bakken

  • 100 gram gemengde sla

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Zet een grote pan water op met een snufje zout en kook hierin de zoete aardappels gaar. Je kunt ze ook koken in de multicooker. De kooktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de aardappels. Als je er met een vork goed in kan prikken zijn ze gaar.
  • Maal ondertussen de kip fijn in een keukenmachine en doe deze in een kom. Als je kipgehakt gebruikt maak dit dan fijn met een vork of met de hand.
  • Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de pan en laat je ze even op een snijplank afkoelen. Prak de aardappels fijn met een vork. Voeg ze toe aan het kipmengsel en voeg nu de gesnipperde ui, knoflook, gember, nootmuskaat en paprikapoeder toe. Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen zwarte peper.
  • Voeg vier eetlepels bloem toe en meng alles met je handen door elkaar. Als het mengsel te nat is voeg je nog een beetje bloem toe. Verhit een scheut olie in een koekenpan en vorm met je handen ongeveer 4 tot 6 burgers van het mengsel.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om bruin en gaar.
  • Meng de mayonaise met de chilisaus en snijd de bosui in ringetjes. Besmeer de broodjes met de mayonaise, leg er een plus sla op met daarop de burger. Garneer met bosui en/of extra rode ui.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)