Zoete aardappelburger met kip, een burger maar dan net even anders. In dit recept gebruik je kipfilet wat je zelf fijnmaalt in een foodprocessor of je neemt ongekruid kipgehakt. Dit meng je met elkaar en je voegt lekkere kruiden en specerijen toe. Hier maak je burgers van en serveer je op en broodje met bijvoorbeeld een pittige sambal of chilimayonaise.
Je kunt in principe van alles een burger maken. Vega burgers van groenten met kaas, notenburgers, tofuburgers, linzenburgers noem maar op. Als je een goed en stevig mengsel hebt kun je alles vormen tot een burger. Er is is ook een speciale hamburgerpers te koop, hiermee maak je de perfecte ronde burgers.
Zoete aardappelburger met kip
De zoete aardappel geeft (zoals de naam al zegt) een zoete smaak aan deze burger. De kip maakt de burger sappig en mals. Dit soort burgers hebben wel sneller de neiging uit elkaar te vallen. Om de burgers steviger te maken voeg je bloem toe. Voeg dit toe tot je een stevig mengsel hebt. Burgers zoals deze bakken wel net even iets anders dan de ‘gewone’ variant. Je hebt er iets meer geduld voor nodig. Laat ze rustig bakken aan een kant en draai ze dan voorzichtig om. Met een beetje geduld kom je een heel eind.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE