Zoete aardappelburger met kip

Zoete aardappelburger met kip

Ik heb soms zin in een lekkere hamburger, en dan met een klodder mayonaise, ketchup en uitjes. Zelf ben ik niet echt fan van varkensgehakt of rundergehakt. Na een beetje puzzelen met ingrediënten toverde ik een lekkere burger op tafel, de zoete aardappelburger met kip! Deze burgers zijn ook geschikt om mee te nemen naar je werk als lunch, want koud smaken ze ook heerlijk.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram (biologische kipfilet) of kippendijen
  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • teentje knoflook geraspt
  • stukje gember (ongeveer 1 centimeter) geraspt
  • snufje (vers geraspte) nootmuskaat
  • theelepel paprikapoeder
  • rode ui gesnipperd (om bij de burger te serveren)
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • flinke eetlepel mayonaise
  • eetlepel chilisaus
  • ruim (rijst) olie om in te bakken
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 4 tot 6 eetlepels bloem

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Zet een grote pan water op met een snufje zout en kook hierin de zoete aardappels gaar. De kooktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de aardappels. Als je er met een vork goed in kan prikken zijn ze gaar.

Maal ondertussen de kip fijn in een keukenmachine en doe deze in een kom. Ik kies er in dit recept voor om de kip zelf fijn te malen in plaats van bijvoorbeeld kipgehakt te gebruiken. Kipgehakt is namelijk erg waterig. De kip fijnmalen is in een keukenmachine of foodprocessor is zo gedaan.

Hoe nu verder?

Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de pan en laat je ze even op een snijplank afkoelen. Prak de aardappels fijn met een vork. Voeg ze toe aan het kipmengsel en voeg nu de geraspte ui, knoflook, gember, nootmuskaat en paprikapoeder toe. Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen zwarte peper.

Voeg er vier eetlepels bloem aan toe en meng het mengsel met je handen door elkaar, als het mengsel te nat is voeg je nog een beetje bloem toe. Verhit een scheut olie in een koekenpan en vorm met je handen burgers van het mengsel. Je kunt ongeveer 4 tot 6 burgers maken. Bak ze aan beide kanten bruin.

Maak de chilimayonaise door een eetlepel chilisaus met een eetlepel mayonaise te mengen. Serveer de burger op een broodje met de chilimayonaise, curry of ketchup en bestrooi met de gesnipperde rode ui en bosui.

Zoete aardappelburger met kip

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*