Zoet zure saus (babi pangangsaus). Iedereen kent babi pangang van de Chinees. Maar ook in Indonesië wordt babi pangang gegeten. De babi pangang daar is totaal niet te vergelijken met de versie die wij hier van de Chinees kennen. Babi = varken en pangang = geroosterd. Als je dit gerecht in Nederland bij de Chinees besteld krijg je een bakje met op de bodem een laagje atjar, daarop gefrituurd varkensvlees. Dit wordt overgoten met een rode zoete saus, babi pangangsaus.
De combinatie van zoet, zout en krokant vind je allemaal terug in babi pangang en daarom vinden veel mensen dit erg lekker. Maar persoonlijk vind de saus bij de meeste restaurants veel te zoet dus maakte ik mijn eigen variant. Een smaakmaker voor deze saus is ananas, dit geeft een fris/zure smaak. Ik gebruik geen verse ananas maar de variant uit blik (op siroop). In plaats van suiker toe te voegen gebruik ik de siroop van de ananas want dit al lekker zoet. Voeg de hoeveelheid toe naar eigen smaak.
Zoet zure saus (babi pangangsaus) maken
Deze saus is heel erg handig want je kunt er verschillende soorten gerechten mee bereiden. Een handig recept om in je kookrepertoire te hebben. Restjes kun je makkelijk bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Het is heerlijk over een krokante (vegan) kipschnitzel, bij een omelet met groenten (als een soort foe yong hai), als woksaus voor groenten en bij geroosterd of gegrild varkensvlees. Combineer de saus met een frisse (zelfgemaakte) atjar. De smaken van de zoete saus en de zurige atjar passen heel goed bij elkaar.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)